Copy

Korten nog niet van de baan

Bekijk online


Titel header
punt-rood

In deze nieuwsbrief


pijl
 
punt-rood

Belangrijkste wijzigingen in 2020


De verlagingen van de percentages voor de opbouw van je ouderdoms- en van je partnerpensioen zijn de belangrijkste wijzigingen die vanaf 1 januari van kracht zijn. Het opbouwpercentage voor jouw eigen inkomen voor later wordt 1,4% (was 1,6%). Voor het partnerpensioen wordt dat 0,98% (was 1,12%). De hoogte van de premie verandert niet.
 

pijl

 
punt-rood

Verloop beleidsdekkingsgraad


Zoals je wellicht weet is de dekkingsgraad van een pensioenfonds belangrijk. Ook voor ons. Het geeft aan hoe financieel gezond we zijn. Om alle pensioenen te kunnen betalen èn genoeg reserve te hebben om financiële risico’s op te vangen, moeten we voldoen aan een wettelijk vastgestelde minimaal vereiste dekkingsgraad. Voor ons is dat 104,8 procent. De afgelopen jaren zaten we op 109,1 (2015), 96,6 (2016), 99,0 (2017), 98,2 (2018) en 96,3% (eind 2019). Onder de vereiste waarde dus.
 

pijl

 
punt-rood

Willem Jan Boot: En wat als er iets verandert?


Wat verandert er eigenlijk niet als het om je boterham voor morgen gaat? Willem Jan Boot, vice-voorzitter van het bestuur, wil het met je hebben over de kern van onze regeling: de afspraken tussen sociale partners, de ANVR en de bonden. Deze afspraken zijn de kern van de regeling: hoeveel mag je boterham voor later kosten? Hoeveel risico mag het fonds lopen? En wat is de ambitie over de hoogte van de pensioenen?
 

pijl

 
punt-rood

Meest gestelde vraag: Ik ben geen deelnemer meer. Wat gebeurt er met mijn klein pensioen?


Bouw je geen pensioen meer op bij Reiswerk Pensioenen en heb je een pensioen tussen de € 2, en de wettelijke afkoopgrens (€ 497,27 in 2020)? Dan mogen we van de Pensioenwet jouw klein pensioen automatisch overdragen naar een nieuwe pensioenregeling zodra je die hebt. Wij kijken daarvoor jaarlijks bij mijnpensioenoverzicht of je pensioen opbouwt in een nieuwe pensioenregeling. Stopte jouw pensioenopbouw na 1 januari 2019 en is je opgebouwde pensioen € 2, of lager per jaar, dan vervalt dat minipensioen. Dat is wettelijk zo bepaald.

pijl

 

Colofon
Deze nieuwsbrief is een uitgave van Reiswerk Pensioenen.
Aan deze nieuwsbrief kunnen geen rechten worden ontleend.

Contact
Je kunt de Servicedesk bellen op 088 919 38 40.
Je kunt ons mailen via info@reiswerk-pensioenen.nlMeer weten? www.reiswerk-pensioenen.nl


Je ontvangt deze e-mail omdat je als deelnemer bent aangesloten bij Reiswerk Pensioenen. Reiswerk Pensioenen verkeert sinds 1 januari 2021 in liquidatie.

Unsubscribe <<Email Address>> from this list.

Forward this email to a friend
Update your profile