Copy
Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser

Eenzaamheid lokaal aanpakken. Nu kan dat.

Eenzaamheid is een urgent en actueel onderwerp. Ook u kunt helpen eenzaamheid te voorkomen of tegen te gaan. Daar zijn tegenwoordig volop kennis, informatie en hulpbronnen voor beschikbaar. Laat u daarom inspireren op Aanpak Eenzaamheid.nl en in deze nieuwsbrief. Die ik u toezend omdat wij elkaar eerder ontmoetten en ik vermoed dat u dit interessant vindt. Niet interessant? U kunt zich via de link onderaan direct afmelden. Veel inspiratie toegewenst!

Geld voor initiatieven tegen eenzaamheid

Denkt u goed bezig te zijn om eenzaamheid bij ouderen te voorkomen of tegen te gaan? Goed nieuws: vanaf deze zomer kunt u geld krijgen van de overheid om uw concept te ontwikkelen, te beschrijven en te onderbouwen. Het zit zo.

Gemeente: meld u aan

Het VWS-programma Eén tegen eenzaamheid biedt gemeenten kosteloze ondersteuning om tot een duurzame, effectieve aanpak van eenzaamheid bij ouderen te komen. Vorige maand stond volgens een brief van VWS de teller op 117 gemeenten die actief zijn aangesloten. Als gemeente moet u zich wél zelf aanmelden. Aanmelden kan hier. Bent u niet van een gemeente, maar wilt u wél dat de gemeente(n) waarin u werkt meer gaat doen tegen eenzaamheid? Mijn suggestie zou zijn: leg contact met de gemeenteambtenaar die over eenzaamheid of 'sociaal domein' gaat. En wijs hem/haar op het VWS-programma

Discussie: ligt oplossing voor eenzaamheid binnen onszelf?

Hoe kan eenzaamheid worden voorkomen of tegengegaan? In de nieuwe LinkedIn-groep Aanpak Eenzaamheid is een mooi gesprek gestart. Over existentiële eenzaamheid en de vraag of externe oplossingen kunnen helpen met 'verbondenheid an sich'. Wat vindt u? U vindt het gesprek hier.

Stuur door en deel

Eenzaamheid kunnen we alleen samen aanpakken. Deel deze nieuwsbrief en informatie daarom met uw relevante netwerk:
Facebook
Website
E-mail
Copyright © 2019 Aanpak eenzaamheid.nl, Alle rechten voorbehouden


Wilt u wijzigen hoe u deze nieuwsbrief ontvangt?
U kunt uw voorkeuren wijzigen or afmelden voor deze nieuwsbrief.

Stuur de nieuwsbrief door naar een collega of vriend.

Email Marketing Powered by Mailchimp