Copy
Nieuwsbrief Kattevennen-Cosmodrome
januari 2018

5 afspraken om naar uit te kijken in 2018

Dit jaar wil de ESA een missie naar Mercurius sturen, maar ook Mars is in trek. De Nasa wil er een boring in de bodem doen en Elon Musk wil ernaartoe met zijn "superraket". Ook het klimaat zal in beeld komen, met een nieuw grootschalig rapport over de opwarming van onze planeet en de gigantische ijsberg die loskwam van Antarctica.

Lezing 'Het heelal, de elementaire deeltjes en de oerknal'
donderdag 18 januari om 20u
Robin Bonné is een jonge onderzoeker aan de universiteit van Hasselt.  Hij komt vertellen over zijn fascinatie voor het heelal, elementaire deeltjes, de oerknal en... wat een Belg ermee te maken heeft.
Expo #freeze
nog t.e.m. 18 februari
Wegens succes wordt Expo #freeze verlengd tot en met zondag 18 februari. In deze doe expo steek je letterlijk de handen uit de mouwen en zet je al je ideeën als een echte wetenschapper om in realiteit.
Nationale Sterrenkijkdagen
vrijdag 23 en zaterdag 24 februari om 20u
Tijdens de Nationale Sterrenkijkdagen speur je, onder begeleiding van onze astrorangers, de hemel af op zoek naar sterren en planeten. Neem zeker ook een kijkje tijdens één van onze boeiende workshops.
Rangerwandeling 'Winterzwerftocht'
zondag 21 januari
van 14u tot 16u
Laat je inspireren door de natuur van Kattevennen en ga op stap in het bos. Een Ranger van het Nationaal Park Hoge Kempen voert je tijdens deze wandeling langs de mooiste plekjes in het dennenbos.
STEM ACADEMIE
Starlight - Starbright
vanaf woensdag 31 januari
Wat is licht, kan licht breken en zijn sterren de enige hemellichamen die licht uitstralen? In een lessenreeks van 10 namiddagen leren kinderen meer over 'licht'.
Astronautenkamp
krokusvakantie 2018
Hoe leeft een astronaut? Wat eet hij in de ruimte? En met welke gevaren moet hij rekening houden? Tijdens de krokusvakantie kom je het allemaal te weten tijdens het astronautenkamp en ga je op ruimtemissie in de Cosmodrome. 
Copyright © 2018 Kattevennen-Cosmodrome, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by Mailchimp