Copy
Nieuwsbrief Kattevennen-Cosmodrome
februari 2019
De vrouwen van Mercury 13
11 februari - International day of Woman and Girls in Science
 
Mercury 13 verwijst naar dertien Amerikaanse vrouwen, die voor de allereerste keer in de geschiedenis een astronautenopleiding kregen. De naam werd bedacht door James Cross, een Hollywood producer. Hij haalde zijn inspiratie uit Mercury 7, zeven mannen door Nasa uitgekozen voor het eerste 'space program'.
De vrouwen van Mercury 13 ondergingen dezelfde testen als de mannen en haalden schitterende resultaten. Ze konden echter hun dromen niet waar maken omdat hun privé project geen deel uitmaakte van het NASA's ruimtevaartprogramma.

In februari lichten we het verhaal van Mercury 13 toe in onze expo 'De oerknal'. Deze kleine tentoonstelling kadert  in ons jaarthema 50ste verjaardag eerste man op de maan.

 
Lezing 'De maanlandingen'
21 februari om 20u
Koen Geukens vertelt het avontuur van de maanlandingen, gespijsd met veel anekdotes en weetjes. Ook de historie van Apollo 7 tot en met Apollo 10 komt aan bod. Een leuke lezing voor jong én oud.
Nationale Sterrenkijkdagen
15 en 16 maart vanaf 20u
Hét moment om kennis te maken met onze sterrenhemel. Onder begeleiding speur je de hemel af op zoek naar sterren en planeten. Kom zeker ook een kijkje nemen bij één van onze boeiende workshops.
Maankamp
krokusvakantie
Hoe ziet het leven van een astronaut op de maan eruit? En wat is er nodig om een maanbasis te bouwen? In de krokusvakantie gaan we samen met de kinderen op ruimtemissie in de Comsodrome.
Sterrenkijkavond
zaterdagavond bij helder weer
Nog tot en met eind maart kan je op zaterdagavond bij helder weer sterren en planeten spotten in onze sterrenwacht. Raadpleeg voor je komst altijd eerst onze website of facebookpagina.
Copyright © 2019 Kattevennen-Cosmodrome, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by Mailchimp