Copy
Nieuwsbrief Kattevennen-Cosmodrome
maart 2018

Expo 'De oerknal en wat erna kwam'

vanaf 25 maart 2018

"In den beginne was er niets".
Deze nieuwe expo start bij het absolute begin van de kosmos, 13,8 miljard jaar geleden. Een moment waarin het begrip 'tijd' niet eens bestond. Stap voor stap maak je een reis door de evolutie, van de oerknal tot het heden. Ook thema's waar de astronomie anno 2018 mee worstelt, komen aan bod.

Cursus waarnemen
zaterdag 10, 17 & 24 maart    om 19u
Wil je graag leren hoe je de sterrenhemel kan waarnemen? In deze cursus passeren onderwerpen zoals herkennen van sterrenbeelden, waarnemen met een verrekijker en het gebruik van een telescoop de revue. 
Nocturne Expo 'De oerknal'
6 en 13 april vanaf 17.30u
Tijdens deze nocturne bezoek je de expo by night en maak je er een totaalbeleving van met de 360° show 'We Are Stars'. Daar ga je dieper in op het thema van de oerknal. Bij helder weer zijn er waarnemingen in de sterrenwacht.
 'Watervulkanen op Europa'
donderdag 15 maart om 20u
Hans Huybrighs neemt je in zijn lezing mee naar Europa, een maan van Jupiter. Daar bevindt zich onder een ijzige oppervlakte een diepe oceaan van vloeibaar water. Is het mogelijk om door het ijs van Europa te kijken, om zo op zoek te gaan naar leven?
Yuri's night
12 april vanaf 17.30u
Met Yuri's night willen wij onze jongere generatie warm maken voor ruimtevaart en sterrenkunde. Naast de 360° show 'Dawn of the Space Age' en een bezoek aan de expo en sterrenwacht is er ook nog een kindvriendelijke lezing.
Copyright © 2018 Kattevennen-Cosmodrome, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by Mailchimp