Copy
Nieuwsbrief Kattevennen-Cosmodrome
januari 2019

Welkom 2019

Onze allerbeste wensen voor 2019! We gaan alvast een spannend jaar tegemoet.
Eind januari is er een totale maansverduistering, in juli een gedeeltelijke. En op het gebied van ruimtevaart staan er vanuit de commerciële sector enkele interessante projecten klaar.
Maar 2019 zal vooral een jaar zijn waarin we 50 jaar terugkijken: in 1969 kende het Amerikaanse Apollo-project een absoluut hoogtepunt met de landing van Apollo 11 op de Maan en natuurlijk de eerste stap van de mens op de Maan op 21 juli van dat jaar.
Deze space race zal in de Cosmodrome niet onopgemerkt voorbij gaan.
Hou daarom onze agenda voor dit jaar goed in de gaten!

 

Lezing 'Meteors'
donderdag 17 januari om 20u
We starten 2019 met een interessante Engelstalige lezing van Dr. Hervé Lamy van BIRA over 'Meteors, their origins and radio-detection with BRAMS network'.
Sterrenkijkavonden
zaterdagavond
Op zaterdagavond bij helder weer is onze sterrenwacht open voor het grote publiek. Onze astroranger laat je de hemel afspeuren door een super lange telescoop. Kom de sterrenhemel bekijken en wie weet kan jij wel enkele kraters op de maan ontdekken!
Cosmodrome-abonnement
2019
Al uitstappen aan het plannen voor 2019? Met het Cosmodrome-abonnement geniet je van leuke voordelen en kortingen, zowel bij Kattevennen-Cosmodrome als bij onze partners in binnen -en buitenland.
Totale maansverduistering
maandag 21 januari vanaf 4.30u
Beleef een totale maansverduistering op de terril van Waterschei.
Onze astronomen zetten al vroeg in de ochtend hun beste telescopen klaar. Nu nog hopen op helder weer!
The tip of the tongue
22 en 23 januari om 20.15
In 'The tip of the tongue' geeft acteur Pieter De Buysser een hemelse en aardse kosmologische vertelling in de fulldome zaal van de Cosmodrome. Per avond worden 40 vrijkaarten uitgedeeld aan onze leden. Snel inschrijven is dus de boodschap.
Nieuwjaarsreceptie leden
zaterdag 19 januari om 19u
Graag willen we je nog even een reminder sturen voor de algemene ledenstemming. We sluiten deze avond af met een nieuwjaarsreceptie waarbij we graag onze plannen voor 2019 toelichten. Je bent hiervoor van harte uitgenodigd.
Copyright © 2019 Kattevennen-Cosmodrome, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by Mailchimp