Copy
View this email in your browser

Nyhedsbrev August 2021
 
Ny bog om Digital Modenhed og De 5 Generationer på gaden i september
  
"Du har sikkert læst og hørt flere gange, at digital transformation ikke så meget handler om teknologi, men om kultur. Det er noget vrøvl. Det svarer nogenlunde til at sige, at økonomi ikke handler så meget om penge. Teknologierne påvirker strategi, organisation og lederskab, og derfor handler digital transformation også om teknologi og om forståelse for teknologi. Uden den forståelse vil strategi, organisation og lederskab ofte have svært ved at udnytte de nye muligheder for at stå stærkere i et dynamisk konkurrencelandskab. Jeg kalder det et dansende landskab, fordi det hele tiden er i bevægelse. Hvad der er en top den ene dag kan være en dal den næste, og det hele forandrer sig hurtigt og uforudsigeligt.

Det gælder offentlige organisationer, der hurtigt kan blive overhalet af langt smidigere og målrettede løsninger fra private, fordi forventningerne og kravene fra borgerne konstant stiger. Og det gælder private virksomheder, hvis de hænger fast i forældede teknologiforståelser og ditto organisationsformer, som gør det svært at agere hurtigt, når der opstår forhindringer og muligheder”

Sådan indledes forordet i en ny bog af Pernille Kræmmergaard om Digital Modenhed og De 5 generationer som udkommet på Djøf forlag i uge 37. Bogen får titlen: ’Digital Modenhed – samspillet mellem Strategi, Teknologi, Organisation og Lederskab i 5 Generationer’.  

Udover at samspillet mellem strategi, teknologi, organisation og lederskab i de 5 generationer vil blive udførligt beskrevet i bogen, indeholder bogen også en række gennemgående cases og sidst men ikke mindst har bogen et kapitel som hvilke kompetencer der er væsentligt at topledere, ledere, medarbejdere og teknologiansvarlige har brug for i hver af generationer.

Det er Pernilles håb at bogen vil været et godt supplement til bogen om Digital Transformation og de evner som der er brug, og at den vil blive vel taget imod 😊


Pernilles klumme

- Hvilke evner er særlig vigtige i de forskellige generationer af Digital Modenhed
 
Vel tilbage på arbejdet efter en dejlig sommer, glæder jeg mig over at have holdt en lang og afslappet ferie, væk fra artikler og diverse nyhedsstrømme, men også over at jeg i løbet af sommeren har færdiggjort manuskriptet til min kommende og nye bog; ”Digital Modenhed – samspillet mellem strategi, teknologi, organisation og lederskab i 5 generationer”. 
 
Udgangspunktet i min klumme denne måned er, at det i arbejdet med den nye bog, som handler om Generationerne, og i mine mange dialoger med deltagerne på særligt vores certificeringsuddannelse, blev klart for mig, at der er behov for at evnerne til digital transformation blev knyttet mere eksplicit til de forskellige generationer af digital modenhed end jeg tidligere har arbejdet med. Spørgsmål som f.eks. hvilke evner er det særligt vigtigt at arbejde med at mestre, hvis vi ønsker at blive en generation 4? Er der nogle evner vi mangler hvis vi ønsker at arbejde på at blive generation 3 moden? Er der evner vi kan springe over hvis vi ønsker at blive en generation 5 virksomhed? trængte sig mere og mere på.
 
For at besvare disse spørgsmål og for selv at blive mere bevidst om den eksplicitte sammenhæng, vil der i den nye bog være et appendiks om præcist dette, og det er også det denne måneds klumme vil handle om. 
 
LÆS HELE PERNILLES KLUMME HER
Bogudgivelse på andre sprog til det internationale marked

Pernille Kræmmergaards bog ’Digital Transformation - 10 evner din organisation skal mestre og 3 som du har brug for’ har indtil nu kun været udgivet på dansk, men efterspørgslen på en mere international tilgængelig udgave har været stor.

Derfor udkommer bogen den 27. september på engelsk på forlaget SB Publishing med titlen: ’Digital Transformation - 10 capabilities your organisation should master —and 3 you need’. Bogen kan købes direkte hos forlaget her, på Amazon og andre digitale platforme, eller direkte hos os. Bogen er en direkte oversættelse af den danske udgave, men suppleres af et forord af Peter Søndergaard.

Udover den engelske udgave udkommer bogen her i efteråret også på serbisk, med titlen:  ’Digitalna Transformmacija - 10 veština koje vaša organizacija treba da savlada  – i 3 koje su vam potrebne’.  Den serbiske oversættelse af bogen er sket på opfordring fra det serbiske forlag Kovačnica priča ltd, som i efteråret 2020 henvendte sig med ønske om udgivelse af bogen.

Udover disse to sprog vil bogen også udkomme på norsk i løbet af efteråret eller tidlig vinter – datoen bliver inden længe fastsat endeligt i samarbejdet med det norske forlag.
 
Vi glæder os til at kunne give andre end danskere og vores internationale samarbejdspartnere mulighed for at dykke ned i de 10 + 3 Evner til Digital Transformation, og håber at bøgerne vil blive taget godt imod.
Fuldt booket Aalborg-hold i Masterclass i Digital Transformation – vi glæder os

Jeg har lyttet inn på Masterclass i digital transformasjon, fordi jeg lurte på om dette var ordentlige saker. Og det var det! Dette er et av de aller beste oppleggene jeg har fått kikke inn i gjennom mine 25 år i bransjen. Det handler om et solid, helhetlig rammeverk og sammenheng - måten det er strukturert på. Viktigheten av koblingen mellom teknologi og organisasjon er spesielt godt belyst. Foreleserne er veldig gode. Masterclass holder rett og slett en faglig høy standard og kan anbefales!’ Arne Krokan, professor ved NTNU (Norges Teknisk-Naturvitenskapelige Universitet)

Arne Krokan er professor i økonomi og ledelse ved NTNU, og i digital økonomi og forretningsudvikling ved Høyskolen Kristiania. Han er en af Norges ledende kapaciteter indenfor digitalisering, platformsøkonomi og digital transformation,. Vi havde fornøjelsen af at have Arne med som deltager på den første norske udgave af vores Masterclass i Digital Transformation, som vi afviklede virtuelt før sommerferien.

Den 26. august starter vi et fuldt booket hold i Aalborg (det 22. i rækken) og vi glæder os til at møde de mange nye deltagere, som vi håber vil få ligeså stort et udbytte med sig hjem som Arne.

Datoer for de kommende hold er allerede fastlagt og vi starter op i København den 4. november 2021 og i Aalborg igen den 27. januar 2022. Der er stadig ledige pladser på begge hold og du kan læse mere om Masterclass, program og udbytte her
Nye DINST-certificerede og ny partner

Onsdag i denne uge havde vi fornøjelsen af at afholde endnu en afsluttende workshop på vores DINST-certificering, hvor vi klæder deltagerne til at bruge vores rammeværker og dialogværktøjer og kortlægningstests, til at   hjælpe andre (medarbejdere, ledere og/eller organisationer) med deres digitale omstilling og arbejdet med udvikling af digitale mindset.

Blandt deltagerne denne gang var blandt andet Morten Plannthin (MOP Consult), der samtidig også er Digitaliseringsinstituttets nyeste samarbejdspartner og netop har underskrevet en individuel partneraftale: ’Siden jeg for snart 5 år siden første gang blev præsenteret for Digitaliseringsinstituttets tilgang til digitalisering og Digital Transformation, har jeg haft et ønske om, at kunne tage udgangspunkt i Digitaliseringsinstituttets ramme- og testværktøjerne i mit arbejde med at hjælpe organisationen med at få sat skub på den digitale Transformation. Med certificeringen, kan jeg nu for alvor gøre mit ønske til virkelighed'.

Stort tillykke til både Morten og de øvrige deltagere – vi håber de får fornøjelse af deres certificering i arbejdet med at øge den digitale modenhed hos deres ledere, samarbejdspartner, kunder og organisationer. Vi har ledige pladser på de kommende DINST-certificeringer og du kan læse mere om uddannelsen her.


Digitaliseringsinstituttet tilbyder


Kompetenceudvikling indenfor Digital Transformation:
Ønsker du eller dine kollegaer at blive mere parate til den digitale omstilling, så tilbyder Digitaliseringsinstituttet følgende muligheder:


Masterclass i Digital Transformation:
Læs mere om Masterclass her.

Diplomclass i Digital Transformation:
Læs mere om Diplomclass her.
 

DINST-certificering:
Læs mere om DINST-certificering her

DISIMIT:
Læs mere om DISIMIT her


Kortlægningstest - "Digital Modenhed" og "De 10+3 evner":
Læs mere om kortlægningstestene her.
 
Budolfi Plads 12, 1. tv.      -      9000 Aalborg     -      2571 5050      -       www.dinst.dk
Link
Link
Dinst.dk
Dinst.dk
dinst@dinst.dk
dinst@dinst.dk
Copyright © 2021 Digitaliseringsinstituttet, All rights reserved.

Dette nyhedsbrev blev sendt til: <<Email adresse>>
Opdater mailadresse - Afmeld nyhedsbrev

Digitaliseringsinstituttet
Budolfi Plads 12, 1. tv.
Aalborg 9000
Denmark

Føj os til din adressebog

Email Marketing Powered by Mailchimp