Copy

Tuusulanjärvi tarjoaa elämyksiä - joka vuodenaikaan

Tuusulanjärvelle kannattaa nyt tulla luistelemaan, kävelemään, potkukelkkailemaan tai muuten vain ihailemaan talvisia maisemia!

Retkiluistimia ja potkukelkkoja on tarjolla vuokralle Hotelli Gustavelundista.

Tervetuloa Tuusulanjärvelle!
 

Kulttuuritarjontaa


Värinää - taiteen viikot Järvenpäässä


Kaupungissa, jonka historia on erityisen täynnä taidetta, toimii edelleen elävä taiteilijayhteisö. Värinää-taideviikkojen muodossa tehdään luovaa yhteistyötä – ystävyyden hengessä ja rakkaudesta taiteeseen.

Värinää-viikkojen takana on monipuolinen joukko, joka koostuu pääosin Järvenpään ja lähikuntien alueella asuvista taiteen ja kulttuurin ammattilaisista.Toiminnan perustana on alusta asti ollut muutama johtoajatus: taideviikot toteutetaan aina talkoilla ilman palkkioita, eikä tilaisuuksiin ole koskaan pääsymaksua lukuun ottamatta hyväntekeväisyystapahtumia.

Lue lisää

Sadejuovia ja pilvisäteitä - taiteilijoiden taivaat meteorologin silmin

Järvenpään taidemuseon kevään ja kesän näyttelyssä kohdistetaan katse kultakauden taiteilijoiden maalaamiin taivaisiin, sääilmiöihin ja meteorologisiin havaintoihin. Näyttely pohjaa meteorologi Seija Paasonen keväällä 2018 julkaisemaan kirjaan ”Taiteilijoiden taivaat meteorologin silmin”.

Teoksia näyttelyssä on mm. Albert Edelfeltiltä, Fanny Churbergilta, Pekka Haloselta, Eero Järnefeltiltä, ja Venny Soldan-Brofeldtilta. Näyttelyn on kuratoinut meteorologi Seija Paasonen yhteistyössä Järvenpään taidemuseon kanssa.

Näyttelyn yleisöopastukset sunnuntaisin klo 13, ellei museolla järjestetä samanaikaisesti toista tapahtumaa.

Lue lisää

Pyhät on pihlajat pihalla - Pekka Halosen maisemamaalauksia Halosenniemessä


Pekka Halonen on tunnettu ennen kaikkea suomalaisen luonnon kuvaajana. Luonto edusti Haloselle jotain ikuista ja pyhää – pysyvyyttä muuttuvassa maailmassa. Halosenniemen näyttelyssä keskiössä ovat yksityiskokoelmista lainatut Halosen pihlaja-aiheiset teokset. Esillä on myös  taiteilijan vaikuttavia luontokuvauksia Halosenniemen omista kokoelmista.

Lue lisää

Heli Laaksonen - Ilma luppa

Taiteilijakoti Erkkolassa on kevään ajan ainutlaatuinen tilaisuus tutustua runoilija ja kirjailija Heli Laaksosen naivistiseen taiteeseen. Laaksosen näyttely ”Ilma luppa – maalauksia margariinirasiaan, puulle ja muulle” ilahduttaa meitä 19.5. asti. 

Lounaismurteen taiturina Heli Laaksonen on runojensa ja esiintymistensä kautta tullut tutuksi suomalaisille 2000-luvun alusta asti. Kuvataiteessa hän koettelee siipiään luonnon- tai kierrätysmateriaaleille maalatuilla teoksillaan.

Lue lisää

Lottamuseon erikoisnäyttely:  Harmaat sisaret - Lääkintälottien tarina


Lottamuseon maaliskuussa 2019 avautuva erikoisnäyttely Harmaat sisaret – Lääkintälottien tarina kertoo lääkintäjaostossa työskennelleiden lottien kokemuksista, koulutuksesta ja käytännön työstä sekä tehtäviin liittyvistä iloista ja suruista.

Lottamuseon päänäyttely Lotan tarina – Vaadi aina enin itseltäsi on elämyksellinen ja koskettava näyttely, jonka lähtökohtana ovat lottien henkilökohtaiset kokemukset. Näyttely kertoo kattavasti Lottajärjestön historiasta, toiminnasta ja sen vaikutuksesta sodan jälkeiseen yhteiskuntaan

Lue lisää
 

Klubeja Tuusulanjärvellä


Härmän Ratin illat

8.3.2019 järjestetään Ratin viinitasting; talon tyyliin luomuna, luonnollisesti. Maisteltavana on erityyppisiä luomu- ja natural-viinejä makuihin sopivien herkullisten luomuruokien kaverina.

Musaa, ruokaa ja kaljaa. Härmän Ratin pienpanimon ensimmäisen tuotteen Pisos-Hooffenin mukaan nimetyt musiikki-iltamat ovat täällä - mitä sitä sielu muuta kaipaa. Iltamissa 23.3. Kauko Röyhkä ja 13.4. Samuli Putro. 

Lue lisää

Krapin Paja, 2 v!


Kaksi vuotta sitten iskettiin kuokka Krapin peltoon ja Krapin Paja sai alkunsa. Krapin Paja on uniikki tapahtumatalo Tuusulan Rantatiellä ja täällä järjestetään klubeja, esityksiä, juhlia ja kokouksia läpi vuoden. Pajassa voi nauttia kulttuurista, elämästä ja herkuista.

Pajan klubi-illoissa on maaliskuussa mukana mm. Antti Ketonen, Paperi T, Jesse Kaikuranta ja Kalevauva.

Lue lisää
 

Tuusulanjärven alueen matkailuimago -tutkimus


Haluaisitko kertoa mitä mieltä olet Tuusulanjärven alueestamme? Vastaamalla kyselyyn autat Lindaa Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulusta selvittämään millainen Tuusulanjärven matkailullinen imago on. 

Osallistu tutkimukseen

Copyright © 2019 Visit Tuusulanjärvi, All rights reserved.


Voit päivittää tietosi tai peruuttaa uutiskirjeen tilauksen


Email Marketing Powered by Mailchimp