Copy
Syksyn myötä osa vierailukohteistamme vetäytyy talvilevolle mutta useat kohteet jatkavat aukioloaan läpi talven. Taidemuseoiden upeat uudet näyttelyt houkuttelevat taide-elämysten pariin ja uudistuneet luontokohteet raikkaisiin syysretkiin. 
 
Tervetuloa Tuusulanjärvelle!
 

Museot ja taitelijakodit 

Sadejuovia ja pilvisäteitä - taiteilijoiden taivaat meteorologin silmin auki 30.9. asti

Järvenpään taidemuseon suuren suosion saanut näyttely on auki 30.9.2019 asti. Näyttelyssä katse kohdistetaan kultakauden taiteilijoiden maalaamiin taivaisiin, sääilmiöihin ja meteorologisiin havaintoihin. Näyttely pohjaa meteorologi Seija Paasonen keväällä 2018 julkaisemaan kirjaan ”Taiteilijoiden taivaat meteorologin silmin”.

Huom! Järvenpään taidemuseo on normaalisti maanantaisin suljettu, mutta näyttelyn viimeisenä päivänä 30.9. poikkeuksellisesti avoinna klo 11-18 ja museoon on tuolloin vapaa pääsy.

Näyttelyn vaihdon vuoksi Järvenpään taidemuseo on kiinni lokakuun alun ajan mutta ovet aukeavat uuden taidenäyttelyn myötä 20.10., jolloin museossa aukeea yksi kaikkien aikojen laajimpia Adamson-Ericin näyttelyjä Viron taiteen klassikko. Adamson-Eric: monipuolinen modernisti.

Lue lisää

Taide pitkä, elämä lyhyt – Halosenniemi museona 70 vuotta


Taide pitkä, elämä lyhyt – Halosenniemi museona 70 vuotta -näyttely on avautunut Halosenniemessä tällä viikolla. Museotoiminta alkoi Tuusulassa vuonna 1949, kun Tuusulan kunta osti Halosenniemen perikunnalta museokäyttöön. Näyttelyssä on esillä Pekka Halosen ja muiden kultakauden taiteilijoiden teoksia sekä valokuvia ja arkistomateriaalia museon kokoelmista.

Näyttelyn yleisöopastukset ovat sunnuntaisin klo 13 suomeksi ja klo 15 englanniksi

Lue lisää

Muistatko Lumikin, Tuhkimon ja Punahilkan?

Martta Wendelin, Rudolf Koivu, Pilvi Takala, Titta Aaltonen, Katja Tukiainen

Erkkolan syksyn näyttelyssä sukelletaan sadun maailmaan. Pääosassa ovat Grimmin satujen hahmot: Punahilkka, Lumikki, Tuhkimo ja Prinsessa Ruusunen. Tuttujen satujen taustalla on vaikutteita aina Kiinasta ja Intiasta asti. Satuihin kätkeytyy opetuksia elämästä, sen hyvistä ja huonoista puolista. Saduissa onnellinen loppu saadaan ihmeellisen sattuman tai tapahtuman kautta. Suomalaiset nykytaiteilijat käsittelevät sadun avulla lapsuuteen, naiseuteen ja toiseuteen liittyviä aiheita.

Satuhahmoja kuvitus- ja nykytaiteessa - näyttely on esillä 2.10.–15.12.2019. Avoinna 2.10.–15.12. ke–su 12–17 Museon pääsymaksu 5/4/2 € tai Museokortilla.

Lue lisää

Lottamuseon erikoisnäyttely:  Harmaat sisaret - Lääkintälottien tarina

Lottamuseon erikoisnäyttely Harmaat sisaret – lääkintälottien tarina kertoo lääkintäjaostossa työskennelleiden lottien kokemuksista, koulutuksesta ja käytännön työstä sekä tehtäviin liittyvistä iloista ja suruista.

Lottamuseon ulkonäyttelytilassa puolestaan voi tutustua sairasjunissa työskennelleiden lottien arkeen. Sairasjunien moninainen arki välittyy museovierailijoille lottien muistelmien ja päiväkirjamerkintöjen kautta.

Lottamuseon näyttelyt avoinna ti – su klo 10-17.


Lue lisää
 

Ilmatorjuntamuseolla tapahtuu

Ilmatorjuntamuseo Tuusulan Hyrylässä on auki syyskuun alusta lähtien keskiviikosta sunnuntaihin klo 11-17 lukuunottamatta  joulu- ja tammikuuta, jolloin museo on auki vain sopimuksen mukaan. 

Ilmatorjuntamuseolla järjestetään syksyn aikana useita yleisötilaisuuksia ja -luentoja. Esimerkiksi 9.10.2019 klo 18 sotahistorioitsija, FM Juhani Vakkuri esitelmöi yleisölle avoimessa tilaisuudessa talvisodasta Suomen tie talvisotaan. 

Lue lisää syksyn tapahtumista

Ainola - kotimuseo ja puutarha auki 29.9. asti
 

Ainola sulkeutuu sunnuntaina 29.9.2019 talvikaudeksi. Talvella museota huolletaan ja restauroidaan Senaattikiinteistöjen ja Museoviraston toimesta. Museo avaa ovensa jälleen 2.5.2020.
 
Tervetuloa Ainolaan kesäkauden viimeisellä aukioloviikolla – tarjolla on ainutlaatuisen museoelämyksen lisäksi kaksi käyrätorvikonserttia puutarhassa 25.9. kello 15.00 ja 26.9. kello 15.30.
www.ainola.fi


Lue lisää
 

Syksyisiä tapahtumia

Tutustuminen Pescator Villasiin 3.10.

Juhlat tiedossa ja paikka etsinnässä? Tervetuloa tutustumaan upeisiin Pescator Villas huoneistoihin, joissa voi viettää lämminhenkisiä perhejuhlia, synttäreitä, valmistujaisia ja monia muita n. 25 hengen juhlia. Tutustumisiltana kierrokset kahdessa ryhmässä, klo 16.30 ja 18.00. Ilmainen kahvitarjoilu, ilmoittaudu mukaan sales@pescatotorvillas.com tai 040-523 3337

Lue lisää

Tule Krapille nauttimaan Joulun tunnelmasta


Krapi kattaa perinteisen joulupöydän ravintola Krapihoviin 28.11 – 23.12 joka päivä, he lämmittävät savusaunan pikkujouluseurueille, virittävät kitarat parhaille pikkujouluklubeille, ja järjestävät jännittäviä hetkiä pakohuoneisiin pienille ryhmille. Krapin Joulumyyjäiset järjestetään lauantaina 21.12 klo 10 -15. 
Tervetuloa! myynti@krapi.fi 09 – 274841. www.krapi.fi


Katso jouluvideo
 

Tuikkiva Tuusula 27.10.2019

Lokakuun viimeisenä sunnuntaina Tuusulassa tuikkii joka puolella. Tuusulan Taiteiden Yön ideoimat valotalkoot tuovat säihkettä ja tuiketta ympäristöön lyhdyin, tuikuin sekä isoin ja pienin valoin.  Nyt toista kertaa järjestettävissä talkoissa Taiteiden yö kutsuu tuusulalaiset valaisemaan kotejaan, pihojaan ja parvekkeitaan oman halunsa ja intonsa mukaan. Monet asukasyhdistykset ja kehittämisverkostot lähtevät mukaan luomaan tuikkivaa tunnelmaa ja siellä täällä loistaa kohteita juhlavasti valaistuna talviaikaan siirtymisen merkiksi.

Tuusula tuikkii myös tapahtumissa, joita järjestetään illan aikana.

Kuva: kuvaaja Kari Kohvakka

KUT: Tarpeettomia ihmisiä, ensi-ilta 10.10.

Reko Lundánin mestarillinen draama Keski-Uudenmaan teatterin syksyssä​

Tarpeettomia ihmisiä kertoo tavoista kohdata ongelmia perinteisten sukupuoliroolien asettamien paineiden alla.

Samalla kun Tuula iloitsee ylennyksestään, ahdistuu Kari menetetystä työpaikastaan, joka on ollut hänelle kaikki kaikessa. Tyhjyys purkautuu väkivaltaisena käytöksenä.

Toisaalla Petri haikailee itseään nuoremman Sonjan perään yrittäen samalla pitää yllä parisuhdettaan paljon poissaolevaan lentoemäntä-vaimoonsa.

Kuinka paljon puolisoiden on siedettävä, ennen kuin voivat todeta saaneensa tarpeekseen?

Rooleissa: Jukka Peltola, Anna-Leena Sipilä, Jari Vainionkukka ja Elina Varjomäki

Lue lisää
 

Syysretkelle luontoon

Seitsemän veljeksen vaellusreitin avajaiset

Seitsemän veljeksen vaellusreitti kulkee Aleksis Kiveen ja Seitsemään veljekseen liittyvien kohteiden kautta Helsingistä Vantaan, Tuusulan ja Nurmijärven kautta Hyvinkäälle.

Uuden vaellusreitin mobiiliopastuksen avajaistapahtuma järjestetään Tuusulassa 12.10.2019 klo 10-13  Lahelassa (Lahelanpellon Toukkapuisto) ja Villa Tammikossa Ruotsinkylässä (Maisalantie 237).

Luvassa on reitti-infoa, mobiiliopastuksen käyttöopastusta, luontojumppaa, elävää musiikkia, hevosajelua, laamoja, aaseja, 4H-esittely, linnunpönttöjen sorvausta, eräkummi-toimintaa, kahvila, leivonnaisia, muurinpohjalettuja ja grillimakkaraa, luontokirjadivari ja kirjastoauto sekä huopajalkineita, merinovillavaatteita, villapipoja, desingpuutöitä, hunajaa ja muuta tuotemyyntiä.

Lue lisää

Sarvikalliolle retkeilemään


Tuusulanjärven länsirannalla sijaitseva Sarvikallio oli keskeinen paikka Tuusulanjärven taiteilijayhteisön piirissä. Siellä Venny Soldan-Brofelt, Pekka Halonen ja Eero Järnefelt maalasivat usein. Varsinkin Eero Järnefeltille Sarvikallio toi mieleen Kolin jylhät maisemat ja hän nimittikin tuon paikan pikku-Koliksi. 
Korkealta Sarvikalliolta avautuu edelleen upea näköala Tuusulanjärvelle. 

Monipuoliseen alueeseen pääsee parhaiten tutustumaan uudella Seittelinreitillä, joka vie kulkijan metsien ja avarien kulttuurimaisemien kautta Sarvikalliolle. Seittelinreitti on helppokulkuinen ympärireitti, jonka voi kulkea jalkaisin tai pyörällä. Sarvikalliolta löytyy tulipaikka, puuvaja ja laituri rannasta.

Lue lisää
 

Ota irtiotto arjesta!

Tuusulanjärvellä on nähtävää ja koettavaa myös syksyllä. Näyttelyt ja tapahtumat sekä luontokohteet kutsuvat rauhoittumaan ja nauttimaan olosta. Miksipä et tulisi hiukan pitemmäksi aikaa, nauttisit herkullisen illallisen ja yöpyisit laadukkaassa hotellissa? Tule minilomalle Tuusulanjärven maisemiin! 

Tutustu hotelli- ja ravintolatarjontaamme:
https://www.visittuusulanjarvi.fi/syo-ja-juo 


 

Visit Tuusulanjärvi
Visit Lake Tuusula
Sivusto
Copyright © 2019 Visit Tuusulanjärvi, All rights reserved.


Voit päivittää tietosi tai peruuttaa uutiskirjeen tilauksen


Email Marketing Powered by Mailchimp