Copy
Nieuwsbrief OttoJagerCoaching  l  Jaargang 8
View this email in your browser

De ontwikkeling van OttoJagerCoaching gaat verder!

Steeds meer CEO’s, CFO’s, ondernemers en andere leidinggevenden weten de weg te vinden naar OttoJagerCoaching. Want bij OttoJagerCoaching gaan we uit van iemands talenten in het leidinggeven, gaan we uit van je DISC-profiel en kijken we naar de leiderschapsstijl die dan het beste bij je past.

Er is veel geschreven over leiderschap en heel veel boeken zijn gevuld met belangrijke wijsheden. Toch denken wij dat er niet één allerbeste vorm van leiderschap is, maar we geloven in een vorm van leiderschap waarin jij authentiek bent en dicht bij jezelf blijft. En dat jij je dan gaat ontwikkelen, dat jij van daaruit je leiderschapsrol verder vorm gaat geven en gaat diversifiëren. Belangstelling in een kennismakingsafspraak? Stuur dan een mail naar otto@ottojager.nl.

Sparringpartner/Vertrouwenspersoon

Naast een rol als coach vervult Otto Jager ook steeds vaker de rol als ‘sparringpartner’ en 'vertrouwens-persoon'. Want vaak is het als leidinggevende ‘lonely at the top’. Je kunt niet altijd sparren met naaste collega’s over waar je mee bezig bent of wat je bezighoudt. Je kunt niet altijd in alle vertrouwen zaken met anderen delen. Dat je een volgende stap wilt zetten met je bedrijf of als leidinggevende, maar met wie kan je daar vrijuit over praten? En bepaalde externe personen met wie je dat voorheen kon doen, zitten nu vaak in een keurslijf van ‘wet-en regelgeving’.

Als je behoefte hebt aan een gesprek, neem dan eens vrijblijvend contact op.

DISC-rapport 

Heb je alleen interesse in een uitgebreid DISC-rapport? 

Bel naar 06-53246249 of stuur een mail.

Aanbeveling van Edward Bulte

Directeur van Easy-Plan Contractcatering B.V. 

"Als ik ergens een hekel aan heb dan zijn het wel coaches, maar dan is er Otto! Hij weet in schijnbaar luchtige gesprekken zaken boven tafel te krijgen die je eigenlijk wel wist en je te overtuigen om je prioriteitenlijstje aan te passen of in ieder geval te herschikken. Resultaten blijven dan ook niet uit."

Aanbeveling van Marc Knulst

Business Development Director Mprise Agriware B.V. 

"Otto Jager heb ik leren kennen als een bevlogen, betrokken en doortastende coach. Otto kan in korte tijd tot de werkelijke coaching vraag doordringen. Hij begrijpt door zijn brede ervaring snel de situatie. Stelt kritische vragen die je verder helpen bij complexe processen. Otto kan op persoonlijk maar ook organisatorisch vlak veel betekenen."

Wijze lessen

  • Ik ben ú dankbaar voor de prijs en God voor elk verhaal, elk idee, ieder woord en elke dag (Isaac Bashevis Singer, Nobelprijs voor de literatuur 1978)
  • Wie kwaad wordt als hij de waarheid hoort, mag zich er niet over verwonderen dat hij haar niet hoort
  • IJver zonder kennis leidt tot niets, wie overijld te werk gaat, maakt al snel een blunder (Spreuken 19:2)

Wat kunnen we leren van de Haas en de Schildpad

Een bekende fabel, van de la Fontaine (uit “Dicht- en Stijlvormen” Dr. J. Karsemeyer, J.A. Tintel, N. van Dillen, 1969)
 
De Haas was een hardloper, hij rende wat af en soms rende hij zichzelf voorbij. Hij vond zichzelf heel snel en moest dan ook altijd hard lachen als hij de Schildpad zag. Die was zo langzaam! Als de Haas naar een bijeenkomst moest, was hij er meestal het eerst van alle dieren, maar de Schildpad deed er soms een hele dag over om daar te komen. De Haas pestte de Schildpad, en zei: “Ik snap echt niet dat je nog de moeite neemt om naar een bijeenkomst te gaan. Als je er eindelijk aangekomen bent, dan is het feest alweer voorbij en heeft iedereen zijn zegje al gedaan. Dan moet je direct weer op de terugweg, anders kom je niet voor het donker thuis!” De Schildpad trok zich het gepest niet erg aan, hij wist wie tegen hem sprak en zei: “Je hebt gelijk, vlug ben ik niet. Maar toch durf ik te wedden, dat ik eerder aan het eind van deze weg ben dan jij. Zullen we een wedstrijd houden? Dan kun je het zien!” De Haas vond dat voorstel wel grappig en dacht dat die langzame Schildpad dat natuurlijk met geen mogelijkheid kon winnen, hij was niet alleen langzaam, maar ook nog erg naïef, vond de Haas! “Goed!”, zei de Haas en meteen sprong hij er vandoor, zo snel hij kon. De Schildpad ging heel rustig lopend ook op weg.
 
Nu was het die dag een erg warme dag, de zon stond te branden aan een heldere blauwe hemel. De Haas werd halverwege de weg moe en ook slaperig. “Weet je wat ik doe”, dacht hij, “ik ga even een middagdutje doen hier onder de struiken. Zelfs als de Schildpad me ondertussen voorbij zou lopen, dan heb ik hem toch weer zo ingehaald.” Zo gebeurde het dus, de Haas ging in de schaduw van de struiken liggen en viel in slaap. De Schildpad kroop intussen gestaag voort, onder de warme zon. Hij had zijn schild om hem te beschermen en bovendien verdeelde hij zijn energie goed doordat hij niet zo hard rende, maar gewoon liep. Hij wist dat hij een lange weg te gaan had. Stap voor stap kwam hij steeds dichter bij het eind van de weg.

Pas na een lange tijd werd de Haas wakker. Het was al veel later dan hij gedacht had en hij keek eens langs de weg. Nergens een spoor van de Schildpad te bekennen.
“Nou zeg”, mompelde hij: “Waar is de Schildpad toch gebleven? Wacht maar, ik zal hem wel eens even wat laten zien!” Als een pijl uit een boog schoot hij weer weg, een scherpe bocht naar rechts door, langs de bramenstruiken, over een bruggetje, langs een maïsveld, over nog een brug, door een flauwe bocht naar links, langs een uienveld en zo kwam hij bij de laatste scherpe bocht naar links, waar het eind van de weg in zicht kwam. Daar bleef hij even staan om te zien waar het eindpunt precies was. Daar!
Nog geen halve meter voor het einde van de weg kroop de Schildpad, langzaam maar zeker gestaag voort, stap voor stap, verder en verder, dichter en dichter bij het eindpunt. Met een geweldige sprong stoof de Haas vooruit, naar het einde van de weg. Maar helaas, hij was te laat! Toen hij daar aankwam, was de Schildpad hem juist voor geweest en zat hem op te wachten. “Zie je wel?”, zei de Schildpad. De Haas liet beschaamd zijn oren hangen en kon hijgend en puffend van het hardlopen geen antwoord geven.
 
De moraal van dit verhaal: 
  1. Ga niet af op uiterlijke schijn en vooroordelen, want je kunt je enorm in iemand vergissen.
  2. Door overmoedigheid kun je weleens later je doel bereiken dan wanneer je rustig en volhardend doorzet totdat je daar gekomen bent waar je wilde wezen.
  3. Je moet je energie over een langere periode goed verdelen.
Website
Email
LinkedIn
Share Share
Forward Forward
Copyright © OttoJagerCoaching, All rights reserved.
Jaargang 8.

Contact met OttoJagerCoaching?
06 - 53 246 249 l otto@ottojager.nl l linkedin.com/in/jagerotto 

Geen nieuwsbrief meer ontvangen? Afmelden kan hier.


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
OttoJagerCoaching · Gareel 51 · Veldhoven, Nb 5502 SB · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp