Copy
Nieuwsbrief OttoJagerCoaching  l  Jaargang 3, nummer 1
View this email in your browser

Praktische resultaten

OttoJagerCoaching bestaat alweer 3 jaar en de brede en reeds uitgebreide klantenkring is afgelopen jaar weer verder uitgebouwd. Wederom vooral via referenties van bestaande klanten. Een prachtige ontwikkeling, vooral ook omdat relaties daadwerkelijk met het geleerde aan de slag gaan en in de praktijk brengen. De tevredenheidsscore is daardoor hoog.

De focus van OttoJagerCoaching ligt vooral op Ondernemers en Topmanagers. Het unieke in het concept dat OttoJagerCoaching gebruikt is de vertaalslag van de theorie naar de praktijk. Vooral kennis en ervaring worden daarbij ingezet om tot een optimaal resultaat te komen. Door te luisteren naar de werkelijke vraag.
 

Steeds vaker vragen Ondernemers en Topmanagers na een coachingstraject om eenmaal per kwartaal te mogen blijven sparren over de ontwikkelingen waar ze mee bezig zijn en over vraagstukken waar ze tegenaan lopen; juist omdat het soms eenzaam is aan de top. En dat is uiteraard mogelijk. Ook de extra mogelijkheid om mensen te helpen hun stress te verlagen via het DISC-Stressprofiel is een welkome aanvulling op de coaching mogelijkheden.
 
Op de site van OttoJagerCoaching staan voorbeelden van vraagstukken genoemd, zodat je beter kunt bepalen of coaching en begeleiding door OttoJagerCoaching ook voor jou zinvol is. Herken jij je hier in, neem dan gerust contact op voor een vrijblijvend en oriënterend gesprek.
Aanbeveling van Marc Hezemans, directeur Ancra Systems B.V. 
"Het resultaat van het coaching traject van Otto heeft de verwachtingen van alle deelnemers overtroffen. Mijn teamleden, met sleutelposities in de organisatie, zijn individueel en als groep sterker uit het proces gekomen. De methode DISC is een mooi gereedschap, maar Otto’s aanpak maakt het tot een succes. Zijn scherpe analyses van de persoon en zijn positie in zijn werkomgeving leiden binnen enkele sessies tot een helder inzicht en een doelgericht verbeteringsplan. Naast de persoonlijke aanpak heeft Otto het team laten zien hoe de verschillende persoonlijkheden elkaar kunnen versterken en veel effectiever samenwerken. Door de coaching van de medewerkers en het team is een basis gelegd waar de onderneming nog vele jaren profijt zal hebben. De rol van Otto gaat daarbij verder dan coach alleen; hij is oprecht geïnteresseerd in de mens en zijn dagelijkse werkelijkheid. Het coaching traject is een echte aanrader voor iedere organisatie die meer uit het potentieel van hun mensen wil halen.

Ontwikkelingen

Sinds eind vorig jaar is Otto Jager gecertificeerd voor DISC-Stressprofiel. Aan de hand van de 11 stresspatronen uit het DISC-Stressprofiel is het dan mogelijk met verschillende anti-stress-strategieën de stress bij personen op praktische wijze aan te pakken en te verlagen. Dit instrument helpt iemand om:
  • persoonlijke stressoren te benoemen
  • persoonlijk gerelateerd stressgedrag vast te stellen
  • coping strategieën vast te stellen
OttoJagerCoaching is dus nog beter in staat om Ondernemers en Managementleden te coachen.
Otto Jager is ook officieel Persolog DISC-gelicentieerd. DISC is een Persoonlijkheidsmodel, dat je enorm helpt om je sterke punten beter te benutten, te ontdekken waar je ontplooiingsmogelijkheden liggen en om met een plan van aanpak te werken aan je verbeterpunten.

Bij Flevum in Vught en Forward in Tilburg mocht Otto Jager recentelijk een training geven voor een select gezelschap over “Op weg naar een hoger rendement” en de mogelijkheden om dit te bereiken met behulp van DISC.

Laat het weten als je ook een keer vrijblijvend een training wilt bijwonen. In november staat de volgende training gepland.

De visser; een verhaal

Een rijke fabriekseigenaar zag tot zijn afschuw een visser lui naast zijn boot liggen en een pijp roken. ‘Waarom ben je niet aan het vissen?’ vroeg de fabriekseigenaar. ‘Omdat ik genoeg vis
heb gevangen voor vandaag.’ zei de visser. ‘Waarom vang je er niet nog een paar?’ ‘Wat zou ik ermee moeten?’ ‘Je zou geld kunnen verdienen,’ luidde het antwoord. ‘Daarmee zou je een motor op je boot kunnen laten monteren om verder de zee op te gaan en meer vis te vangen. Dan zou je genoeg verdienen om nylon netten te kopen en die zouden je nog meer vis en meer geld opleveren. Al gauw zou je genoeg geld hebben om twee boten te bezitten ... Misschien wel een hele vloot. Dan zou je een rijk man zijn, net als ik.’ ‘Wat zou ik dan doen?’ vroeg de visser. ‘Dan zou je werkelijk van het leven kunnen genieten.’ ‘En wat denk je dat ik nu aan het doen ben?’ antwoordde de visser.

De les is tijdig tijd te nemen om ook te genieten van het goede van het leven….
Wat kunnen we leren van de arend...
De vleugels van de arend zijn gebouwd om eindeloos te kunnen zweven. De vleugels van een arend wegen slechts zo rond 1 kg. De arend heeft lef, neemt het op tegen op het oog sterkere tegenstanders. Ik heb zelfs beelden gezien dat hij met succes een steenbok aanviel. De arend is ook een volhouder. Maar zonder vleugels kan ook de arend zijn bestemming niet bereiken. Om als persoon je bestemming (je kracht) te bereiken, zijn 2 zaken (2 vleugels) belangrijk: competentie en karakter. En beiden moeten even sterk ontwikkeld zijn.

Vooral in je competenties kan je groeien door je te laten coachen. Een DISC-analyse kan je bijvoorbeeld helpen om te ontdekken waar jouw ontwikkelingspotentieel nog ligt. En ook doordat er aandachtig naar je geluisterd wordt naar jouw situatie en je voorzien wordt van nuttige, bruikbare en praktische adviezen. Ga naar www.ottojager.nl en vul het contactformulier in.
Share
Forward
Copyright © OttoJagerCoaching, All rights reserved.
Jaargang 3, nummer 1.

Contact met OttoJagerCoaching?
06 - 53 246 249 l otto@ottojager.nl l linkedin.com/in/jagerotto 

Geen nieuwsbrief meer ontvangen? Afmelden kan hier.


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
OttoJagerCoaching · Gareel 51 · Veldhoven, Nb 5502 SB · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp