Copy
Nyheder, synspunkter, viden og trends - til dig og din virksomhed
View this email in your browser

Det er slut med turismen som vi kender den

Wonderful Copenhagens nye strategi hedder ”The End of Tourism as We Know It” (den udgives for øvrigt kun på engelsk), og fortsættelsen lyder: 

We pay our respects to the tourists of the past, the mass consumers and the passing days of disconnected tourist segmentation between business and leisure, city and countryside, culture and cycling.

We bid farewell to an era of tourism as an isolated industry bubble of culture and leisure experts. We leave behind days of equating tourism marketing with glossy picture-perfect advertising.


VisitAalborgs egen strategi, Aalborg All in 2017-2020, indeholder de samme elementer og forventninger til fremtidens rejsende. Det gælder vores måde at blive inspireret på, søge information, vælge rejsemål og ikke mindst ønsket om at interagere med det sted og de mennesker, der er på stedet, vi har valgt at besøge.  Vi vil selv fortælle historierne, se billeder og video fra andre ligesom os selv, der har været på stedet. Den flotte, fotograferede og konstruerede virkelighed, vi som turismeorganisationer i mange år har forsøgt at sælge, har hårde tider. Det gælder i øvrigt for snart alle fysiske produkter; vi lytter nemlig mere og mere til hinanden end til de kunstige, konstruerede budskaber fra produktsælgere. Det giver os nogle helt fantastisk spændende udfordringer, som vi allerede er i fuld gang med at adressere, tumle med og komme med svar på.

Wonderful Copenhagen har selv opfundet et helt nyt udtryk for denne type by-turisme, hvor vi som gæst ønsker midlertidigt at blive en del af de lokale,  nemlig udtrykket ”localhood”. Det er en super flot strategi, som alle på tværs af brancher kan blive inspireret af. 

Krydstogtsturisme i Aalborg

– kan det betale sig?

I 2016 bad VisitAalborg UCN (University College Nordjylland) og VisitDenmark om at foretage en uafhængig analyse af, hvor mange penge krydstogtgæsterne bruger når de besøger Aalborg, samt hvad den samlede økonomiske betydning (impact) af krydstogtsanløb i Aalborg er. Vi ønskede i samme omgang også at få foretaget en tilfredsheds- eller oplevelsesanalyse blandt krydstogtsgæsterne; hvordan oplever de besøget i Aalborg?

Tektoniske pladeskift i turismekommunikation

I afdelingen for markedskommunikation går vi efter succes. Vi er ambitiøse, og af og til skubber vi kreativiteten til grænsen af det praktisk mulige. Vi begår fejl, og vi har det sjovt undervejs.

I sidste nyhedsbrev kunne du læse et indlæg om afdelingen for erhvervsturisme, og denne gang er turen kommet til afdelingen for markedskommunikation. I modsætning til erhvervsturisme er afdelingen for markedskommunikation ny i huset, men selv om afdelingen er ny trækkes der på kompetente kolleger med mange års erfaring, idet afdelingen består af to tidligere afdelinger, nemlig ferieturisme og online/markedsføring.

Ny medarbejder til erhvervsturisme

VisitAalborg har med stor glæde modtaget nyheden om, at Aalborg Kommunes jobvækstpakke bevilliger 650.000 kr. over to år til en opgradering af indsatsen på erhvervsturismeområdet. Pengene skal bruges på at ansætte en ny medarbejder, der skal bidrage til at tiltrække endnu flere internationale videnskabelige konferencer til Aalborg i samarbejde med de nordjyske vidensmiljøer. Samtidig udvides aktiviteterne til også at omfatte de nordjyske erhvervsklynger. Opgraderingen på medarbejdersiden skal bidrage til opfyldelsen af de ambitiøse mål, der er udstukket for området i VisitAalborg strategi 2017-2020. VisitAalborg leder nu efter den rette kandidat. Tiltrædelse sker snarest muligt. 

Kom med bag kulisserne i VisitAalborgs Erhvervsturismeafdeling

100% Københavnerfri…

… sådan står der på det store SAS-banner i Aalborg Lufthavn lige nu. Fra søndag d. 26. marts åbner SAS direkte rute imellem Oslo og Aalborg med fem ugentlige afgange. I samarbejde med VisitDenmark i Oslo, Aalborg Lufthavn og VisitNordjylland laver VisitAalborg en kampagne med SAS over for nordmændene med fokus på herlige oplevelser i og omkring Aalborg. Hos VisitAalborg glæder vi os over ruten, der giver endnu større tilgængelighed til vores by og vil give nye muligheder for både leisure- og corporatemarkedet.

Kom i Værtensklasse med Fårup Academy

Det gode værtskab er vigtigt og en afgørende faktor for kundetilfredshed. Og vigtigere end nogensinde i en tid, hvor gæsterne deler deres oplevelser på alle tænkelige platforme. Derfor skal byens frontpersonale have lyst til at levere den gode oplevelse, og VisitAalborg sætter fokus på værtskab i samarbejde med Fårup Academy, der er nogle af de bedste i landet til at uddanne inden for værtskab. Der gennemføres et sjovt og inspirerende kursus d. 20. juni 2017 i Fårup Sommerland.

Hvis du er interesseret i kurset, er du meget velkommen til at kontakte Cathrine B. Kallehauge på telefon 99317503 eller mail cbh@aalborg.dk. Seneste frist for tilmelding er d. 5 april.

Selfiestang giver nye vinkler på historien

I VisitAalborg vil vi i tiden fremover afprøve nogle forskellige idéer, vi har på tegnebrættet. I de seneste uger har vi arbejdet med et videoprojekt, hvor tanken er, at det ikke er VisitAalborg der fortæller, hvad man kan opleve i Aalborg, men derimod attraktionerne selv. Den første video blev optaget på FunCenter, hvor Rasmus kyndigt førte os rundt i action-huset. Dernæst gik turen til Utzon-centeret. Her havde man besøg af Politiet, da der uheldigvis havde været indbrud aftenen inden, vi kom forbi. Det kom der nogle skægge klip ud af. I den kommende tid skal vi en tur forbi Shoppen og tale om bloggere i forbindelse med et boligevent, og vi arbejder løbende med nye vinkler på, hvad der rør sig lige nu.

Sidste hånd er ved at blive lagt på redigeringen af de første videoer. Inden længe vil vi dele de første videoer på sociale medier, og vi er selvfølgelig meget spændte på, hvordan de bliver modtaget. 

Nye flotte displays i Aalborg Fjordland

Her i marts måned vil der blive opsat flotte displays med brochurer og iPads på fem lokationer i Nibe-området: Halkær Mølle, Halkær Kro, købmanden i Farstrup, Kultur brugsen i Sebbersund  og Nibe Camping. På de fem iPads vil områdets gæster kunne få information via websitet visitaalborgfjordland.dk. (link) og gæsterne vil kunne forsyne sig med inspiration fra brochureholderne. Dette initiativ er et led i en fokuseret indsats om formidling af oplevelser i fjordlandet i den vestlige del af Aalborg kommune, som vi har samarbejdet med Sundheds- og Kulturforvaltningen om siden 2014.

Hotelstatistik og overnatningstal

Alle overnatninger og hotelovernatninger, januar 2017
Generelt er der flotte stigninger i antallet af overnatninger i januar 2017. I Aalborg er antallet af overnatninger på alle overnatningsformer steget med 13,6 procent, mens antallet af hotelovernatninger er steget med 13,9 procent. I Aarhus er tallene hhv. 14,1 procent for alle overnatninger og 13,5 procent for hotelovernatninger. I København er antallet af overnatninger på alle overnatningsformer steget med 5,7 procent og 6,5 procent for hotelovernatninger. I hele landet er antallet af alle overnatninger steget 3,1 procent og antallet af hotelovernatninger er steget med 6,5 procent.
Kilde: Danmarks Statistik
Belægningsprocent, januar 2017
Generelt set er der flotte stigninger i belægningsprocenten, pånær faldet som observeres i Trekantsområdet. På landsplan er belægningsprocenten steget med 3,1 procentpoint, mens den steg i Aalborg med hele 9,7 procentpoint. Også i Aarhus måles der en flot stigning, her på 5,7 procent. Derimod er der en tilbagegang i Trekantsområdet på 3,5 procentpoint. I København steg den med 3,8 procentpoint når januar 2016 sammenlignes med januar 2015. Derved var belægningsprocenten i København i januar 2017 61,7 procent mens den på landsplan var 57,1 procent.
Kilde: Dansk Erhverv/Benchmarking Alliance
Gennemsnitspris, januar 2017
Der måles en blandet udvikling i gennemsnitsprisen når man sammenligner med januar sidste år. Mens der måles en flot fremgang på landsplan og i Aarhus på hhv. 4,7 og 3,1 procent er der derimod tilbagegang i Aalborg og Trekantsområdet. I Aalborg er der en tilbagegang på 1,6 procent. I Trekantsområdet er gennemsnitsprisen faldet med 4,4 procent.
Kilde: Dansk Erhverv/Benchmarking Alliance

Giv gerne respons...

Vi håber, du finder indholdet i VisitAalborg Business relevant. Har du ønsker til emner, kommentarer eller andet - så sig endelig til. Du er velkommen til at skrive direkte til os:
Direktør: Rasmus Jerver: rasmusjerver@aalborg.dk
Convention Manager: Hanne Kristiansen: hk@aalborg.dk
Chef for Markedskommunikation: Jeppe Klitgaard Stricker: jst@aalborg.dk
Copyright © 2017 VisitAalborg, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list