Copy
Nyheder, synspunkter, viden og trends - til dig og din virksomhed
View this email in your browser
Velkommen til første udgave af VisitAalborgs helt nye initiativ: VisitAalborg Business produceret målrettet til dig som samarbejdspartner med VisitAalborg. 

Nyhedsmailen vil indeholde branchenyheder, aktiviteter, synspunkter, viden, trends, statistik og meget andet – alt sammen til inspiration for dig, din virksomhed og vort samarbejde. VisitAalborg Business vil lande i din mailboks ca. 10 gange årligt.

Jeg håber, du finder indholdet i VisitAalborg Business relevant. Har du ønsker til emner, kommentarer eller andet - så sig endelig til. Du er velkommen til at skrive direkte til mig på rasmusjerver@aalborg.dk

Vi vil i de første numre af VisitAalborg Business introducere dig til VisitAalborgs afdelinger og fortælle om den enkelte afdelings fokusområder. I denne første udgave af VisitAalborg Business fortæller Convention Manager Hanne Kristiansen om Convention – eller erhvervsturismeafdelingens arbejde.

Klik og læs videre om Ny Strategi for turismen i Aalborg og de 1000 nye jobs, der kommer i kølvandet herpå…

Corporate News

I forbindelse med udarbejdelsen af VisitAalborgs strategi, Aalborg All In 2017-2020, har vi justeret på organisationen, således at denne matcher strategiens vision, mission og modus operandi (måden vi arbejder på). Vi har fokuseret indsatsen på primært to afdelinger; en forstærket mødeturismeafdeling, der har et ambitiøst mål om bl.a. at øge antallet af vundne internationale kongresser i løbet af de næste 4-5 år til det dobbelte antal kongresser. Denne afdeling kan du i dette nummer af VisitAalborg Business læse mere om.

Den anden væsentlige, nye afdeling er Markeds Kommunikationsafdelingen, der samler al kommunikation såvel online som offline, kampagner etc. i én afdeling. D. 1. februar tiltræder den nye chef for afdelingen, MarCom Chef Jeppe Klitgaard Stricker
Jeppe har i knap fem år haft ledelsesmæssigt ansvar for kommunikation, salg, markedsføring og partnerskaber i et særdeles kommercielt hjørne af Aalborg Universitet som Sekretariatsleder ved AAU Executive. Herudover har Jeppe arbejdet som Sekretariatsleder ved Business and Management, MBA og HD, AAU og som Teamleder i kommunikationsafdelingen hos DEIF A/S. Jeppe har et veludviklet netværk i det Nordjyske, og vi ser frem til at byde ham velkommen til arbejdet med den fortsatte udvikling af Aalborg, turismen og VisitAalborg.

Nyt uddannelsesforløb til CruiseGuider

Der venter en travl krydstogtsæson i Aalborg med 36 anløb i 2017. Derfor er VisitAalborg i gang med casting og uddannelse af endnu flere CruiseGuider, så gæsterne kan få en helt særlig oplevelse med på deres videre rejse.
Klik og læs mere om CruiseGuiderne, der gør en forskel…

Internationale konferencer

- kom med bag kulissen i VisitAalborgs erhvervsturismeafdeling
VisitAalborgs erhvervsturismeafdeling skal fordoble antallet af internationale overnatninger som følge af konferencer fra ca. 15.000 i dag til 30.000 i 2021. Det betyder en stigning i omsætningsværdien fra 50 til 100 millioner kroner hen over de kommende år.

I dette første nyhedsbrev inviterer erhvervsturismeafdelingen dig med bag kulisserne og gør dig klogere på, hvordan vi arbejder med tiltrækning af internationale konferencer til Aalborg. 

AalborgGuide og Guide Aalborg Kyst er på gaden


Efterspørgslen på et kort, man fysisk kan tage i hånden, folde ud, notere på og parkere i lommen er stadig stor. Vi udgiver derfor 230.000 stk. AalborgGuider på dansk og engelsk, som nu for øjeblikket distribueres via Danmarks Distributionen til alle turistaktører i den nordlige halvdel af Jylland og til alle landets turistorganisationer. Herudover udleveres guiden til cruisegæster, konferencegæster og på messer og events mv. Guiden for Aalborg Kyst udgives i 20.000 eksemplarer i en kombineret dansk og tysk version og den vil løbende blive distribueret til turisterhvervet på kysten, som så servicerer områdets gæster med de efterspurgte kort.

For de af jer som ikke modtager et større antal via Danmarks Distributionen, er det muligt at bestille et eksemplar på linket her.

Hotelstatistik fra Dansk Erhverv - December 2016

Belægningsprocent og samlet kapacitet, december 2016
Generelt set er der flotte stigninger i belægningsprocenten, pånær det mindre fald i Trekantsområdet. På landsplan er belægningsprocenten steget med 1 procentpoint, mens den steg i Aalborg med 4 procentpoint og 2 procentpoint i Aarhus. Derimod er der en mindre tilbagegang i Trekantsområdet på 3 procentpoint.
RevPAR (omsætning pr. tilgængeligt værelse), december 2016
Sammenlignet med december 2015 er revPAR steget i alle regioner pånær i Trekantsområdet, som oplever et fald på 6,3 procent. Dette fald tillægges faldet i belægningsprocenten på 3 procentpoint (jf. figur 1). Pånær tilbagegangen i Trekantsomådet måles en imponerende udvikling i de resterende regioner. Mens revPAR på landslan stiger med 6,9 procent stiger den i hhv. Aalborg og Aarhus med 9,9 og 5,6 procent.
Kilde: Dansk Erhvervs Hotelstatistik #37
www.danskerhverv.dk

Giv gerne respons...

Vi håber, du finder indholdet i VisitAalborg Business relevant. Har du ønsker til emner, kommentarer eller andet - så sig endelig til. Du er velkommen til at skrive direkte til os:
Direktør Rasmus Jerver: rasmusjerver@aalborg.dk
Convention Manager Hanne Kristiansen: hk@aalborg.dk
MarCom Chef: Jeppe Klitgaard Stricker: jst@aalborg.dk
Copyright © 2017 VisitAalborg, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by Mailchimp