Copy
 

Nieuwsbrief December 2019
Heeft u al een lijstje met goede voornemens voor 2020? Wij reiken u er twee aan: wordt vrijwilliger in ons project Huis van Lied en Geluid en neem deel aan onze workshop Melody Makers. Voordat het zover is nog een handreiking voor dit jaar: Bestel tijdig uw ticket(s) voor onze (Non)Corpus: God concerten op 22 en 28 december in de Dominicuskerk.
(Non)Corpus: God: weitblickfilms.nl >> Trailer
Genetic Choir viert met de drieluik (Non)Corpus de menselijke stem als verbindend element en laat mensen met andere oren luisteren dan ze gewend zijn. Wanneer raakt de stem iets aan waar we geen woorden voor hebben? Hoe wordt dit bijvoorbeeld ervaren door een gelovige moslim, een gelovige christen of door een niet-gelovige muziekliefhebber?
TRY OUTS PAKHUIS DE ZWIJGER & MYSTIC FESTIVAL
20 November vond in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam de eerste try-out van (Non)Corpus: God plaats. Een intense en bijzondere avond. Inspirerende en toegewijde sprekers, die het publiek op het juiste spoor zetten en op een andere manier lieten luisteren. De trailer aan het begin van deze nieuwsbrief geeft een mooie indruk. De warme woorden, de kanttekeningen en feedback zijn ons waardevol en nemen we mee in het verdere proces naar de premiére toe op 22 december.
Genetic Choir @ Mystic Festival Rotterdam 2019
Binnen een sprankelend programma van Arabische, Pakistaanse en Afghaanse musici verzorgde het Genetic Choir 30 november de afsluiting van het Mystic Festival festival in Rotterdam met een stukje (Non)Corpus concert tussen het publiek.
Festival directeur Shervin Nekuee over ons optreden: "Wat een reis! Ik ben al luisterend op zoveel bijzondere plekken geweest."
PREMIERE (NON)CORPUS: GOD IN DE DOMINICUSKERK
De concerten in de Dominicuskerk worden een onderdompelende ervaring van klank en licht. Het publiek wordt actief meegenomen en kan per avond kiezen voor een andere 'route' door het concert. Bevlogen sprekers - o.a. Mehmet Yamali, Sander van Maas, Floris Schuiling en Juut Meijer geven een inleiding vanuit hun achtergrond over de 'beste' manier van luisteren. Speciale gasten zijn de impro-jazz musicus Ab Baars en de jonge Afghaanse zanger Ilyas Nadjafi.
Gezien het beperkt aantal plaatsen is het raadzaam om nu al te reserveren
Zondag  22 december [premiere] -  20:00  > tickets
Zaterdag 28 december -   20:00 > tickets

Meer informatie >> (Non)Corpus: God
Vormgeving Antenna-men | Campagnebeeld Greg Lecoeur

WERKPROCES (NON)CORPUS INZICHTELIJK GEMAAKT

IMPROFIL, het toonaangevende Duitse magazine voor improvisatiemusici, heeft in haar jaarlijkse uitgave een artikel van artistiek leider Thomas Johannsen opgenomen. Het artikel geeft de lezer een dieper inzicht in het (werk)proces rondom (Non)Corpus >> Lees Artikel
FEEDBACK (NON)CORPUS
Voorafgaand aan de concerten op 22 & 28 december 2019 gaan we in zondagse dienst van de Dominicuskerk op 15 december nog een proefoptreden geven van een onderdeel van het concert waar we aan werken. U bent van harte welkom om erbij te zijn en na afloop samen met ons van gedachten te wisselen en feedback te geven.

Zo 15 december –  kerkdienst 11:00-12:30, nagesprek 12:30-13:30, Dominicuskerk
Foto Rene Castelijn
(NON)CORPUS: GOD WORDT MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR AFK, DOMINICUSKERK, FATIH MOSKEE, FONDS 21, KERK EN WERELD, MAATSCHAPPIJ VAN WELSTAND EN PAKHUIS DE ZWIJGER

              
HUIS VAN LIED EN GELUID ZOEKT VRIJWILLIGERS
Vanaf januari 2020 zal het Genetic Choir in het Flevohuis Amsterdam zijn expertise in de menselijke stem en improvisatie inzetten om te werken in de context van de zorg voor mensen met dementie. Het Huis van Lied en Geluid is een participatief project, gericht op het dichter bij elkaar brengen van zorgbewoners, hun families en zorgpersoneel door middel van stemtraining en improvisatie.

Ook vrijwilligers worden in onze methode opgeleid. 26 November vond de eerste kennismakingsworkshop plaats met 21 deelnemers. Misschien had u daar graag bij willen zijn, maar was u verhinderd of is er twijfel of u wel de aangewezen persoon bent om een bijdrage te verlenen aan het project? Stuurt u ons een mail, dan lichten wij e.e.a. toe.
13 Januari 2020 volgt de tweede en laatste kennismakingsworkshop. Meer informatie >> Huis van Lied en Geluid
WEEKEND WORKSHOP  MELODY MAKERS -  ZA 18 & ZO 19 JANUARI 2020
Melodieën zijn de verhalenvertellers van de muziek. Begin gewoon een paar noten te zingen en meteen is er een gevoel, een sfeer, de duidelijke belofte van een veel langer verhaal. In deze  workshop kijken we hoe we melodieën gebruiken bij improvisatiezang.
Meer informatie en/of aanmelden >> Melodoy Makers
NIEUW BLOK VRIJDAGOCHTENDSESSIES
24 januari 2020 start de lente blok vrijdagochtend sessies. Met een vaste groep 8x trainen binnen vier maanden en je improvisatieskills verdiepen.

Iedereen die eerder minstens één keer een Genetic Choir workshop heeft gedaan is van harte welkom. Alle data zien en aanmelden >> Vrijdagochtendsessies
 
IDENTITIES  - 13 DECEMBER  2019 - 16:00 UUR @ MUSEUM PERRON OOST
In de film Identities worden vijf Amsterdammers met een migratieachtergrond geportretteerd. Vijf Genetic Choir zangers vereenzelvigen zich met de geportretteerden en creëren na afloop van de premierevoorstelling een instant compositie. Beperkt aantal plaatsen.
Meer informatie en/of aanmelden >> Van Heinde en Ver
WEBSITE VERNIEUWD
Wellicht is het u al opgevallen dat onze website - www.genetic-choir.org - een nieuw gezicht heeft gekregen. Met grote dank aan Yvo Zijlstra en Marcel Langenberg van Antenna-Men.
Reacties over de nieuwe website kunnen gemaild worden naar pr@genetic-choir.org.
Het Genetic Choir wenst u alvast fijne feestdagen en
een goede jaarwisseling.
Maar wellicht zien/spreken wij elkaar nog op 22 en/of 28 december
in de Dominicuskerk!
Share Share
Tweet Tweet
Forward Forward


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Genetic Choir / Stichting Here & Now · Genetic Choir · Amsterdam, 1019 TN · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp