Copy
 

Nieuwsbrief Oktober 2019
Het zijn voor ons drukke tijden. In deze nieuwsbrief o.a. aandacht voor November Music, (Non)Corpus: God in Pakhuis de Zwijger en een gratis workshop Huis van Lied en Geluid.
 
NOVEMBER MUSIC
LOOP-COPY-MUTATE: BALL GAMES

In het project Loop-Copy-Mutate duelleert Genetic Choir met alledaagse stadsklanken en betrekt het publiek in het selecteren en muteren van de geluiden. De concerten van 2017, onder het Centraal Station Amsterdam, trokken al de aandacht van Volkskrant en Parool

Op uitnodiging van internationaal eigentijds muziek festival November Music 2019 wordt nu voor een nieuwe invalshoek gekozen: sportgeluiden.
In festival en basketbalstad 's-Hertogenbosch gaan we in samenwerking met Robert van Heumen in zee met basketbalclub Black Eagles. Geen sport waarbij het geluid zo intens is als basketbal. Een ideaal uitgangspunt voor Loop-Copy-Mutate: Ball Games.

Op vrijdag 8 en zaterdag 9 november staan de deuren open van ons klanklaboratorium en laat het Genetic Choir publiek én de basketballers mede de muziek bepalen die er ontstaat.

Meer informatie > November Music
 

Foto Rene Castelijn
(NON) CORPUS

Genetic Choir viert met de drieluik (Non)Corpus de menselijke stem als verbindend element en laat mensen met andere oren luisteren dan ze gewend zijn. Wanneer raakt de stem iets aan waar we geen woorden voor hebben? Hoe wordt dit bijvoorbeeld ervaren door een gelovige moslim, een gelovige christen of door een niet-gelovige muziekliefhebber.
Het project is juni jongstleden gestart met een reeks doe- en denk-ontmoetingen. In samenwerking met moskeeën, kerken en Pakhuis de Zwijger vinden er bijeenkomsten, workshops en gesprekken plaats rond de ongrijpbare kwaliteit van de stem die als opmaat dienen voor de (Non)Corpus: God concerten op 22 & 28 december 2019. De kaartverkoop voor deze avondvullende concerten in de Dominicuskerk is reeds geopend.
Bestel hier: tickets 22 december / tickets 28 december
20 NOVEMBER - TRY OUT & TALKS

Op woensdag 20 november 2019 is in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam, als onderdeel van de serie Urban Religion #2, een try-out van (Non)Corpus: God. Het publiek wordt in aparte groepen meegenomen in de denkbeelden van één spreker, vanuit respectievelijk islamitisch, christelijk en seculier perspectief en ervaart vervolgens hetzelfde concert samen. Na afloop is er een podiumgesprek met alle aanwezigen.

De toegang is gratis [vrijwillige bijdrage].
Reserveren is gewenst > Pakhuis de Zwijger

Trailer (Non)Corpus: God - Jane Bergkotte
FEEDBACK (NON)CORPUS

Voorafgaand aan de concerten op 22 & 28 december 2019 in de Dominicuskerk staan er nog een 3-tal bijeenkomsten gepland waar u van harte welkom bent om na afloop samen met ons van gedachten te wisselen en feedback te geven op het werkproces.

Vr 15 november –  bijeenkomst stem/luisteronderzoek,19:00-22:00, locatie n.n.b
Zo 17 november – kerkdienst 11:00-12:30, nagesprek 12:30-14:00, Dominicuskerk
Zo 15 december –  kerkdienst 11:00-12:30, nagesprek 12:30-14:00, Dominicuskerk

Locatie 15 november is nog niet bekend. Stuurt u ons een mail, dan houden wij u op de hoogte. > mail

CONCERTEN DOMINICUSKERK
22 & 28 DECEMBER 2019

(Non)Corpus: God wordt bekroond met een 2-tal avondvullende concerten in de Dominicuskerk. Speciale gasten zijn de impro-jazz musicus Ab Baars en de jonge Afghaanse zanger Ilyas Nadjafi.

De kaartverkoop is inmiddels gestart. Gezien het beperkt aantal plaatsen is het raadzaam om nu al te reserveren
Zondag  22 december  > tickets
Zaterdag 28 december  > tickets
 

NON)CORPUS: GOD WORDT MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR AFK, DOMINICUSKERK, FATIH MOSKEE, FONDS 21, KERK EN WERELD, MAATSCHAPPIJ VAN WELSTAND EN PAKHUIS DE ZWIJGER

              
HUIS VAN LIED EN GELUID
Gratis kennismakingsworkshops voor vrijwilligers zorg/dementie

Vanaf januari 2020 zal het Genetic Choir in het Flevohuis Amsterdam zijn expertise in de menselijke stem en improvisatie inzetten om te werken in de context van de zorg voor mensen met dementie. Het Huis van Lied en Geluid is een participatief project, gericht op het dichter bij elkaar brengen van zorgbewoners, hun families en zorgpersoneel door middel van stemtraining en improvisatie.
De stem kan het hart raken buiten verbale vermogens om en als je aandachtig luistert, kunnen zelfs de meest kleine klanken de basis zijn van intiem contact.

Het project staat open voor zangers/vrijwilligers die getraind willen worden in deze aanpak en zij aan zij met Genetic Choir zangers komend jaar in het Flevohuis aan de slag willen gaan.

Maandag 25 & Dinsdag 26 november 2019 worden er in het Flevohuis 2 gratis workshops georganiseerd voor geïntereseerden die als vrijwilliger actief deel willen nemen aan het project.

Maandag 25 november 2019 | 18:30 uur (soep/broodje)  | 19:15-21:30 uur – workshop óf Dinsdag  26 november 2019 |  14:00-16:30 uur – workshop

Geinteresseerd? Stuur een e-mail naar hvlg@genetic-choir.org, o.v.v. voorkeursdag. Meer info > Huis van Lied en Geluid
Foto Rene Castelijn
30 NOVEMBER - BREDA
Genetic Choir zangworkshop


Een Genetic Choir workshop is een muzikale hutspot met geïmproviseerde ingrediënten. Iedereen kan zonder voorkennis deelnemen, want alle soorten stemmen en muzikale voorkeuren zijn welkom.  Maar als alles mogelijk is, hoe kies je dan waar je voor wil gaan? En hoe doe je dat samen, in samenspel en in contact met anderen? In deze workshop leer je zowel soepel mee te bewegen in een keuken vol met klankmogelijkheden als ook trouw te blijven aan jezelf. We trainen overgave en stevigheid, plezier in je eigen stem en die van een ander, en het plezier in de stilte.

Zaterdag 30 november, 11:00-17:00 uur
Belcrumhuis, Pastoor Pottersplein 12, Breda

De kosten voor de workshop bedragen 69 euro. Er is een optie om alleen het ochtendprogramma bij te wonen, dan bedragen de kosten 38 euro.
Aanmelden? Stuurt u ons een mail met vermelding van uw naam en telefoonnummer (workshops@genetic-choir.org) en maak het workshopgeld over via deze > betaallink
Reserveren is gewenst!
Woensdag 20 november > tickets
Zondag 22 december > tickets 
Zaterdag 28 december  > tickets
De volgende nieuwsbrief staat gepland voor eind november!
Share Share
Tweet Tweet
Forward Forward


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Genetic Choir / Stichting Here & Now · Genetic Choir · Amsterdam, 1019 TN · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp