Copy
Beheerplan ProRail, ERTMS, Spoor in cijfers...
Nieuwsbrief HRI maart 2017

Nieuws van het Bestuur


Holland Rail Industry is van en voor de leden. Het bestuur roept de leden dan ook op actief mee te denken welke richting de vereniging uit moet gaan en welke activiteiten zij moet ontwikkelen.

SAVE THE DATE!
In het kader van het 25-jarig jubileum van Holland Rail Industry zijn wij aanwezig op de RailTech van 28 tot en met 30 maart 2017. De RailTech wordt gehouden in de Jaarbeurs te Utrecht. Uiteraard bent u meer dan welkom om ons in de HRI-stand te bezoeken!

Beheerplan ProRail


Meer transparantie, betere prestaties en veel kleinschalige werkzaamheden.

In 2016 verzetten wij veel werk: om meer groei op het spoor mogelijk te maken en om onze
prestaties verder te verbeteren. Zo leverden we de nieuwe stations Den Haag, Breda en
Harderwijk op. We ontvlochten de sporen op Utrecht Centraal om meer ruimte te maken voor
treinen. We verdubbelden het spoor tussen Schiphol en Duivendrecht. En we werkten aan een betere verbinding voor het goederenverkeer naar Duitsland.

We verzetten afgelopen jaar veel werk.
Maar daar stoppen we niet!

Lees meer...

Plannen ERTMS goed ontvangen door Tweede Kamer.

Donderdag 10 november 2016 heeft de vaste commissie voor Infrastructuur en Milieu van de Tweede Kamer over ERTMS gesproken met staatssecretaris Dijksma in een algemeen overleg (AO). Op de agenda stonden onder andere de uitrolstrategie, de vijfde voortgangsrapportage en de stand van zaken van de aanbestedingen contracteringstrategie. Met name de uitrolstrategie was onderwerp van gesprek, waarbij de staatssecretaris de zorgvuldige en integrale afweging die de basis vormt van de uitrolstrategie benadrukte. Dit werd door de Kamerleden herkend, waardoor het overleg positief en soepel verliep. Daarmee is een belangrijke stap genomen op weg naar de aanstaande programmabeslissing.

Lees meer...


Lid aan het woord

VD Leegte Metaal


Een bijzonder geavanceerd machinepark, gekwalificeerde lassers, een op flexibiliteit
en oplossingen gerichte aanpak, een strakke organisatie, een eigen bedrijfsopleiding en een uitstekende prijs/kwaliteit-verhouding. Daarom is VD Leegte Metaal sinds de oprichting in 1953 uitgegroeid tot een internationaal toonaangevend toeleverancier.

In 50 jaar hebben we een brede expertise opgebouwd op het gebied van metaalbewerking. Daarbinnen zijn we een erkend specialist in het vervaardigen van complexe lassamenstellingen. In overleg met u verzorgen we desgewenst het totale traject van inkoop, projecthandling en voorraadbeheer tot en met uitlevering.

Vanwege onze brede kennis en ervaring zijn we voor een groot aantal opdrachtgevers het eerste aanspreekpunt als het gaat om de optimalisering van een product. Onze engineers bewaken tijdens de ontwikkeling uiteraard ook de optimale prijs/kwaliteit-verhouding.

Lees meer...


Spoor in cijfers

In dit boekwerk van Rail Cargo Information Netherlands worden de volgende onderwerpen belicht:

 • verkeersprestatie
 • vervoersprestatie
 • marktpartijen
 • full train loads
 • wagenlading vervoer
 • intermodaal vervoer
 • best practices
Lees meer...


Toekomstbeeld OV overstappen naar 2040 flexibel en slim OV

Flexibel en slim OV

In 2040 reizen Nederlanders snel, comfortabel, betrouwbaar en betaalbaar. Om naar hun werk, school, concertzaal en familie te gaan, gebruiken ze eigen, gedeeld of openbaar vervoer. Er zijn goede verbindingen door het hele land en met de landen om ons heen; de grote steden hebben een sterk collectief vervoer en onderling korte reistijden. Een goede bereikbaarheid voor individuele reizigers maakt Nederland tot een van de meest concurrerende, leefbare en duurzame landen in de wereld.

Lees meer...


Nieuwsbrief TenderNed februari 2017

In deze nieuwsbrief

 • Verbeteringen TenderNed
 • Marktconsultatie interactief uitvoeren via TenderNed
 • Alle nieuwe Europese aankondigingsformulieren geïntegreerd
 • Geen storingen meer bij piekbelasting
 • 82% van openbare aanbestedingen digitaal
 • TenderNed opnieuw ISO 27001 gecertificeerd
Lees meer...
Public Consultation on the special scheme for small enterprises under the VAT Directive

On 7 April 2016 the Commission adopted an Action Plan on VAT - Towards a single EU VAT area. The Action Plan provides clear orientations towards a robust single European VAT area in relation to the definitive VAT system for cross-border supplies. In view of such reform other aspects of VAT will have to be examined, such as the existing special rules for small enterprises (SMEs) and the VAT rates which can be applied by Member States. Hence the Action Plan also sets out actions to adapt the VAT system to the needs of SMEs and proposes options for a modernised policy on EU rules governing VAT rates.

Lees meer...
Public consultation on the setting up of the voluntary ex ante assessment mechanism for large infrastructure projects Published on: 20/01/2017

In the Commission Communication ‘Upgrading the Single Market: more opportunities for people and businesses’ of October 2015, the Commission undertook to introduce a voluntary ex ante mechanism to assess the procurement aspects of certain large-scale infrastructure projects. The assessment mechanism is a tool to support Member States in the process of implementing big infrastructure projects, by checking and advising on whether their planned procurement procedures comply with EU law.

Lees meer...
 
Share
Tweet
Delen
Doorsturen
gegevens aanpassen of uitschrijven nieuwsbrief

Let op! Als je je uitschrijft voor deze Nieuwsbrief ontvang je geen HRI ledeninformatie meer.

Email Marketing Powered by Mailchimp