Copy
Algemene Ledenvergadering op 23 januari 2017! 

Nieuws van het Bestuur van Holland Rail Industry


Holland Rail Industry is van en voor de leden. Het bestuur roept de leden dan ook op actief mee te denken welke richting de vereniging uit moet gaan en welke activiteiten zij moet ontwikkelen.

Op maandag 23 januari 2017 zal de eerste algemene ledenvergadering van HRI onder zelfstandige vlag plaatsvinden. De ALV vindt plaats bij Railcenter, Soesterweg 244, 3812 BH Amersfoort. 
Belangrijk agendapunt is onder andere het goedkeuren van de gewijzigde statuten. Hiervoor is een hoge opkomst van belang en wij hopen u dan ook op 23 januari 2017 te mogen begroeten.


Aanmelden kan eenvoudig door een email te sturen aan het secretariaat: hri@sbb.nl.

SAVE THE DATE!
Begin 2017 bestaat Holland Rail Industry 25 jaar. Wij willen dit heugelijk feit graag met u vieren op 29 maart 2017 tijdens RailTech Europe 2017 in de Jaarbeurs Utrecht. Nadere informatie volgt. Noteert u de datum alvast in uw agenda?

Het HRI programma 2017 is opgesteld.


Via onderstaande link kunt u het programma raadplegen.
 

Lees meer....

Studenten van de sectie Railbouwkunde van de TU Delft onderzochten de mogelijkheden in opdracht van ProRail en Strukton Rail. 
 

Lees meer....

Lid aan het woord


Alom


Een lid stelt zich voor..
Alom Railway engineering & supply; ontwerper en leverancier van spoorwegmateriaal

Alom is engineer en leverancier van spoorse materialen zoals dwarsliggers, spoorstaafbevestigingssystemen en bovenleiding. Alom levert alomvattend de materialen die nodig zijn om een spoor te bouwen; dit doen wij voor de hoofdbaan van ProRail, Tram en metro, kraanbanen en industriespoor. Met onze kennis en ervaring  zijn we constant bezig met het verbeteren van producten in de spoorbranche. Hierdoor heeft Alom altijd een antwoord op uw specifieke vraag over spoorweg materiaal. Met onze visie waarin veiligheid en duurzaamheid van het spoor centraal staan zijn wij een betrouwbare partner in het spoor.

Innovaties die levensduur verlengend zijn

Alom heeft als doel gesteld om haar kennis en ervaring in de spoorbranche te vertalen naar betrouwbare leveringen met de juiste prijs/kwaliteit.  De wensen van onze klanten en het leveren van maximale service zijn voor Alom het uitgangspunt.
Door samenwerking met onze klanten, ontstaat een (spoorstaaf bevestiging) systeem dat meer is dan de som der delen.  Alom stelt graag haar engineering kennis ter beschikking voor spoorweg klanten en ingenieursbureaus die vragen om specialistische spoorstaaf bevestiging kennis en ervaring. Het gaat hierbij om productontwikkelingen en innovaties die tijdbesparend, kostenbesparend, energiebesparend en  kwaliteit- en veiligheid verhogend werken.
Een voorbeeld van een innovatief product is de FFU dwarsligger. Deze door ProRail goedgekeurde kunststof dwarsligger is licht, duurzaam, sterk en bespaart onderhoudskosten. De dwarsligger met een levensduur van meer dan 50 jaar, bestaat uit polyurethaan en glasvezel en kan naar elke dikte per millimeter nauwkeurig geproduceerd worden.
Het scheidingsvlies ‘Tracktex’ is een duurzame ontwikkeling gerealiseerd met een van onze partners. Dit is een scheidingsvlies waarbij er een membraam in het vlies is ingeweven. Het unieke van dit systeem is de mogelijkheid om het water af te voeren, maar toch de scheiding tussen grond en ballast intact te laten. Als gevolg van toepassing van het scheidingsvliesmateriaal mag verondersteld worden dat de vervanging (vernieuwing) van het ballastbed als gevolg van minder vermenging met de grond/klei uit de onderliggende aardebaan met 10 jaar kan worden uitgesteld.

Een paar referenties

Aan aannemer U-centRaal, een bouwcombinatie van BAM Rail en VolkerRail, levert Alom een compleet spoorbevestigingssysteem. Dit systeem bevat een betonnen dwarsligger, type 140021. Op deze betonnen dwarsligger type 140021 kunnen ook andere systemen worden gemonteerd.
In kraanbaan is Alom ook actief. Onze betonnen kraanbaanligger K1- T32 is met succes toegepast in RWG terminal op de Maasvlakte 2.
Ook voor de Noord/Zuid lijn is Alom een partner. De afbouw van de Noord/Zuidlijn is begonnen en afgelopen jaar heeft Alom  voor het eerste gedeelte van het traject de rails (type 49 E1 lengte 30m1)  geleverd. Daarnaast levert Alom de bevestigingssystemen Alom 49 NZL.
Wilt u meer weten over spoorwegmateriaal? Wij geven u graag meer informatie.
www.alom.eu

Activiteiten voor leden

Hereby we would like to send you a reminder on the delegation visit with Dutch railway companies to Warsaw Wednesday 25 January 11:00h until Thursday 26 January 15:00h. The delegation will be meeting with key procurement officials within government agencies, the Ministry of Transport and the Polish national railway company and enabled to provide presentations with the possibility to exhibit a company booth. You can find information about this event on the website of Internationaal Ondernemen http://www.internationaalondernemen.nl/nl/agenda/railway-company-mission-poland-25012017-0000-warschau.

The confirmed program is as follows: 

Tuesday 24 or Wednesday 25 January early in the morning arrival at Warsaw Chopin Airport. Airlines flying from Amsterdam to Warsaw are KLM and LOT. Wizzair flies from Eindhoven.

Train from Warsaw Chopin Airport tot he Central Railway Station. 

We suggest to book a room in Hotel Polonia Palace adjacent to the Central Railway Station. Rooms are available for a rate of € 75 per night via www.booking.com. Please feel free to book another hotel in the vicinity of Warszawa Centralna.

Wednesday 25 January  

10:45h taxi to Dutch Embassy

11:00h  Introduction by Dutch Embassy officials 

11:30h  Introductions by Dutch companies

12:00h  Introductions by Polish railway procurement authorities 

12:30h – 13:30h  lunch

13:30h  - 17:00h  interactive program with presentations and Q&A by all participants. 

17:00h taxi to hotel

Thursday 26 January

08:45h  taxi to government premisses (location TBC).

09:00h  - 12:30h  interactive program in conference workshop format introducing Polish railway procurement authorities, Dutch companies and other key stakeholders. 

12:30h – 13:30h  lunch

13:30h  - 15:00h  Wrap-up and follow-up activities

15:00h  Departure by train to Warsaw Chopin Airport. 

If you would like to participate in this mission please let us know. Please feel free to disperse this invitation to your colleagues and other companies active in the railway sector. For each company participating in this mission a fee will be charged of € 750 (plus VAT). 50% of this fee is reimbursed by RVO after the mission has taken place. Read all details on http://www.rvo.nl/subsidies-regelingen/missievouchers-sib.

We are looking forward to meeting with you in Warsaw in January.

With kind regards, met vriendelijke groet, 

Hans Rijckenberg

ir. J.E. Rijckenberg

Managing Director

Sapience ’00 BV

Landverhuizersplein 93 

NL-3072 MH Rotterdam

T    00.31.10.223.0405

M  00.31.622.566.479

E    rijckenberg@kpnplanet.nl

Share
Tweet
Delen
Doorsturen
gegevens aanpassen of uitschrijven nieuwsbrief

Let op! Als je je uitschrijft voor deze Nieuwsbrief ontvang je gaan HRI ledeninformatie meer.

Email Marketing Powered by Mailchimp