Copy
Bekijk in browser


PATCH22 wint publieksprijs Duurzaam Bouwen Awards

Ja! Een grotere prijzenkast is nodig…

Feest bij Top-Up ontwikkelaar Lemniskade. Wij hebben afgelopen week de publieksprijs gewonnen tijdens de Duurzaam Bouwen Awards voor Top-Up’s buurproject PATCH22.

Belangrijkste duurzame ontwikkeling


Het Amsterdamse woongebouw PATCH22 van ontwikkelaar Lemniskade Projecten heeft de Duurzaam Bouwen publieksprijs gewonnen tijdens het jaarlijkse Duurzaam Gebouwd congres op 1 februari jongstleden. De 250 politici, bestuurders, corporatiemedewerkers, ontwikkelaars en installateurs, aanwezig tijdens het Duurzaam Gebouwd Congres, zagen PATCH22 als de belangrijkste duurzame ontwikkeling van de afgelopen twee jaar. De andere 8 genomineerden waren onder andere de gemeente Haarlemmermeer, corporatie Woonwaard en Geerpark Vlijmen. Uiteindelijk ging 25% van de stemmen naar PATCH22.

PATCH22 winnaar publieksprijs Duurzaam Bouwen Awards, fotograaf: Luuk Kramer

PATCH22 is een houten woongebouw met 31 totaal verschillende appartementen in de Buiksloterham in Amsterdam Noord. Het is de eerste ontwikkeling van Lemniskade, het bedrijf van architect Tom Frantzen en bouwmanager Claus Oussoren.

Het gebouw geeft maximale expressie aan de bewoners, die binnen hun appartement volledig vrij zijn om hun leefruimte naar eigen inzicht in te richten. PATCH22 is natuurlijk voorzien van energiezuinige installaties en zonnepanelen en is geheel in de geest van congresthema #vangaslos niet aangesloten op het aardgasnetwerk maar wordt van warmte voorzien door CO₂ neutrale pelletgestookte verwarmingsinstallatie. Patch22 heeft een houten draagstructuur en houten gevels, als hernieuwbare grondstof en CO₂-opslag. De duurzaamste karakteristiek van het gebouw is echter de flexibiliteit van de ruimte die door iedere volgende gebruiker naar eigen wens ingedeeld kan worden. Holle vloeren, het ontbreken van verticale schachten en extra hoge verdiepingen maken het mogelijk om het gebouw ook op termijn van functie te laten veranderen. ‘PATCH22 kan ook zo een hotel worden, of een kantoor, wat de vraag op dat moment is.’ aldus architect Frantzen.

Tom Frantzen neemt publieksprijs in ontvangst voor PATCH22

Momenteel werkt Lemniskade aan een nieuw duurzaam woonproject in de Buiksloterham: Top-Up. Dit project zal wederom worden uitgevoerd door de Amsterdamse aannemer Hillen & Roosen.

Voortgang Top-Up

Op dit moment vinden de verkoopgesprekken voor Top-Up plaats. Alle lofts zijn gereserveerd. Komt het loft van jouw voorkeur vrij wordt je hier zo spoedig mogelijk over ingelicht.

Volg de updates via Facebook
Bekijk de laatste info op site
Copyright © 2018 Lemniskade Projecten BV, Alle rechten voorbehouden.


Wil je jouw emailgegevens aanpassen?
Je kun jouw voorkeuren bijwerken of afmelden van deze lijst

Email Marketing Powered by Mailchimp