Copy
Bekijk deze mail in je browser
Nieuws juni 2022
Bisdom Antwerpen dankt paus Franciscus voor de uitnodiging om samen na te denken over onze verantwoordelijkheid voor de toekomst van de Kerk. Drie jaar hebben we gewerkt met het boek Handelingen van de Apostelen. Hoe kunnen wij ‘een kleine apostel’ zijn? Welke klanken komen in ons bisdom het sterkst naar boven? En welke echo’s weerklinken in de andere Belgische bisdommen?
Dit was ‘als een lopend vuurtje’ van 6 juni in Turnhout
Heb jij ook zoveel deugd beleefd aan onze diocesane ontmoetingsdag? Of kon je er niet bijzijn en ben je nieuwsgierig naar een uitgebreide terugblik? Bekijk reacties en impressies. 
Afsluitend webinar Overeind komen met Petrus met mgr. Bonny.
Herbekijk het laatste webinar Koers zetten met Petrus: een theologische, spirituele en (taal)filosofische verkenning in het voetspoor van de apostel. In dit laatste webinar deelt de bisschop ons de inzichten en sprekers die hem uit dit derde en laatste werkjaar bijbleven.
De Preekstoel in Herentals
Wat betekent het wanneer ik zeg "Ik ben christelijk gelovig"? Acht sprekers nemen ons op dinsdagavond deze zomer in Herentals mee in hun persoonlijke getuigenis. Elke spreker krijgt een half uur, niet meer en niet minder. Nadien wordt u uitgenodigd in de tuin van de voormalige dekenij.
Tweede Werelddag van Grootouders en Senioren op zondag 24 juli
Paus Franciscus roept families en parochies wereldwijd op om ouderen te eren en hun bijdrage te waarderen. 

 
Zomertentoonstelling 2022 Sint-Pieter en Pauwelkerk Mol
Naar jaarlijkse gewoonte organiseert het team van de centrumparochie in Mol tijdens de zomermaanden in de Sint-Pieter en Pauwelkerk een tentoonstelling van religieuze kunst. Dit jaar exposeert Lilian Willemse. 
Welkom op de eerste, open "Ecokerk-raad": 25 juni 2022
Om ontmoeting, netwerking en lokale acties te bevorderen, nodigt de werkgroep Ecokerk op 25 juni 2022 eco-geïnteresseerden en –enthousiastelingen uit voor vicariaat Antwerpen. De Kempense editie vond plaats op 18 juni. Vorige Ecokerk-raad gemist? Geen probleem, je bent welkom in Antwerpen!  
90ste Kempense Beauraingbedevaart 6 juli 2022
Op woensdag 6 juli 2022 organiseren we opnieuw een grote bedevaart vanuit de Kempen en regio Antwerpen naar Beauraing. Welkom!
Wereldjongerendagen 2023 in Lissabon
Na lang wachten en twee jaar uitstel, is het eindelijk zover! Van 1 tot 6 augustus 2023 vinden de Wereldjongerendagen plaats in Lissabon. Uiteraard mag IJD niet ontbreken op deze unieke ervaring! Volg het WJD-nieuws op onze website
www.lissabon2023.be
Pastoraal Thema Handelingen
Het driejarig thema loopt op zijn laatste beentjes. Wilt u toch nog even terugblikken? Hier vindt u een overzicht van alle activiteiten, materiaal, vormingen en lezingen van het driejarig pastoraal thema in bisdom Antwerpen 2019-2022.
Aan de toekomst bouwt iedereen mee - WDMV 25 september 2022
Op zondag 25 september 2022 vindt de 108ste Werelddag van de Migrant en de Vluchteling (WDMV) plaats. Paus Franciscus schreef bij deze dag  een boodschap, met als thema ‘Bouwen aan een toekomst met migranten en vluchtelingen’. Lees hier wat bisdom Antwerpen daarvoor organiseert. 
Voor een verbindende solidariteit, die blijft duren tot #iedereenaanboord is
ORBIT sprak mensen aan om – elk vanuit eigen beleving – een oproep tot verbindende solidariteit te verwoorden. Een open solidariteit. Niet alleen tot de ene of de andere, maar tot #iedereenaanboord is!
Pastoraal voor anderstalige katholieke gemeenschappen
De internationale viering tijdens het pinksterevenement was een groot succes. Bekijk hier de lijst van anderstalige en internationale vieringen en gebedsmomenten in ons bisdom.
Onvergetelijke reizen op zingevende plaatsen!
Ben je nog op zoek naar een leuk zomerkamp voor jongeren of een interessante zomerreis in het licht van het geloof? Ontdek ons aanbod op
www.zomert.ijd.be
Zomerwinkel  Abdij Onze-Lieve-Vrouw van Nazareth (Brecht)
Op 5-6-7 augustus organiseert de abdij van de Trappistinnen te Brecht een zomerwinkel. Naast de klassieke trappistenproducten kan u er terecht voor boeken, kaarsen, wenskaarten en zelfs een cafetaria.
 
Save the date academische zitting catechumenaat 21 maart 2023
In 2022 was het 50 jaar geleden dat de Kerk het catechumenaat in eer herstelde. Op 21 maart 2023  vieren ICC en KU Leuven dat met een academische zitting.

Officiële berichten en personalia
Klik op de envelop en lees alle nieuwe officiële berichten en personalia uit het bisdom van deze maand. 

Vacature klusjesvrouw/-man

Het Diocesaan Seminarie van Antwerpen is voor het onderhoud van de gebouwen en de hulp bij de catering op zoek naar een klusjesman/-vrouw.

Medewerker voor de dienst financiën en patrimonium (100%/80%) m/v

Bisdom Antwerpen is op zoek naar een medewerker voor de dienst Financiën en Patrimonium (100%/80%) m/v. We breiden ons team graag uit met een enthousiaste en nauwgezette collega die lokale vrijwilligers ondersteunt.

Aan de tekentafel
In de parochie Sint-Elisabeth in Zoersel, in de pastorale eenheid Heilige Martha en Maria, viel het beleidsvoorstel om de vormseldatum te verplaatsen niet op een koude steen, maar wil men niet overhaast te werk gaan.
Samen zingen verbindt
Tijdens de coronapandemie ontstond er in de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal een nieuw koor voor volwassenen onder leiding van Anne-Laure Dollie (30), en organist-titularis Peter Van De Velde. 
24 uur bij de Bron te Westmalle
We bieden je de kans om in het unieke kader van de abdij de weg naar binnen te bewandelen en hierover in gesprek te gaan met een geestelijke begeleider.
Facebook
Website
Copyright © 2022 Bisdom Antwerpen vzw, All rights reserved.


Je kan altijd je profiel updaten of je uitschrijven op deze nieuwsbrief.


Email Marketing Powered by Mailchimp