Copy
Bekijk deze mail in je browser
Zalig Pasen 2022
 ‘Vrede zij u’: het zijn woorden die Jezus kan en mag uitspreken omdat hij ervoor geleden heeft en gestorven is. Met Pasen zullen we bidden om vrede.  Bidden om elk stap die de vrede in Oekraïne dichterbij kan brengen. 
Tijdens de chrismaviering, op Witte Donderdag om 10 uur in de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal te Antwerpen, zegent onze bisschop, mgr. Johan Bonny, de catechumenenolie en ziekenolie en wijdt hij het chrisma waarmee de vormelingen gezalfd worden tijdens de vormselviering. Iedereen van harte welkom!
Tijdens de Goede Week staat de bisschop graag stil bij de belangrijke momenten uit het lijdensverhaal van Jezus en markeert ze telkens met een aangepast gebed.
Op vrijdag 1 april begon de ramadan. Gedurende een maand vasten moslims tussen zonsopgang en -ondergang en dat nog tot en met zondag 1 mei. Sinds vele jaren schrijven de verantwoordelijke bisschoppen van ons land een meertalige brief met wensen waarbij ze de hand reiken naar de moslimgemeenschappen in ons land. Ook bisschop Bonny wenst alle moslims in een filmpje van harte een gezegende ramadan toe!
Overzicht vieringen Goede Week 2022: Op welke tijdstippen u tot en met Pasen terecht kan in de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal, in de Sint-Carolus Borromeuskerk voor o.a. de vroege oecumenische paasgroet of meeviert met de Oekraïense gemeenschap in de Sint-Michielskerk, leest u hier.

Waarom wensen we elkaar een zalig Pasen?

Traditioneel heeft onze Kerkgemeenschap tijdens de veertigdagentijd aandacht voor de campagne van Broederlijk Delen. Meer informatie over de campagne van dit jaar ‘Delen doet goed, ook met het Zuiden kan je hier nalezen. 
Diocesane ontmoetingsdag Handelingen Turnhout van 6 juni 2022 met als motto 'Als een lopend vuurtje'. De website is recent geüpdatet met onder andere een vooruitblik op het uitgebreide programma, de locaties en meer info over 'de vierkante meter'. Mogen we ook jou daar verwachten?
Wim Selderslaghs kadert Als een lopend vuurtje. "In dat motto van de diocesane ontmoeting op pinkstermaandag trekken twee elementen mijn aandacht. Er is sprake van een bescheiden ‘vuurtje’. Als we het vandaag hebben over ‘Kerk zijn’ of ‘Kerk worden’, zijn dat geen grote maar eerder bescheiden verhalen. Tegelijk is het wel degelijk een ‘lopend’ vuurtje. Er zit dynamiek in. "

Jezus reisde door Galilea-Judea in Israël om de Blijde Boodschap te verkondigen. Je zou kunnen zeggen: Jezus trok rond als eerste evangelist. Hij vraagt ons, in zijn naam, die boodschap verder te verspreiden tot aan het einde van de wereld door de eeuwen heen. Als katholieke Indonesische gemeenschap in Antwerpen proberen we ons steentje bij te dragen.

Zin om op donderdag 28 april 2022 in Sint-Job-in-'t-Goor met onze bisschop na te denken en in gesprek te gaan over de toekomst van de Kerk? 'Stap mee en spreek': zo luidt de uitnodiging om dit derde en laatste werkjaar van het project Handelingen het boek van onze bisschop Overeind komen met Petrus te lezen en erover in gesprek te gaan met elkaar en met onze bisschop.
Goede Week voor dummies. De Goede Week is de laatste week voor Pasen en dus de laatste vastenweek. Hier vind je nog eens de belangrijkste gebeurtenissen op een rij.
Bisschoppelijk gedelegeerde en pastoor van de kathedraal Bart Paepen geeft duiding bij de lezingen door het jaar in De Schatkamer. In deze aflevering neemt hij de paaslezing van zondag 17 april 2022 onder de loep.
Facebook
Website
Copyright © 2022 Bisdom Antwerpen vzw, All rights reserved.


Je kan altijd je profiel updaten of je uitschrijven op deze nieuwsbrief.


Email Marketing Powered by Mailchimp