Copy
Bekijk deze mail in je browser
Nieuws Allerheiligen-Allerzielen 2021
Mgr. Bonny schreef een gebed en blikte een filmpje in voor Allerzielen.
(Video-)boodschap van Mgr. Johan Bonny ter gelegenheid van Allerheiligen-Allerzielen 2021. Onze bisschop staat dit jaar stil bij het graf van Loes de Laet. Het jonge meisje uit Schoten werd in februari van dit jaar slachtoffer van een dodelijk verkeersongeval.
Het mondneusmasker wordt opnieuw verplicht voor erediensten en dat vanaf vrijdag 29 oktober 2021. Op dit ogenblik wachten we nog op de tekst van het ministerieel besluit (MB). In functie daarvan zullen wij de volgende dagen de FAQ op onze website aanpassen. 
Op 1 en 2 november viert de katholieke Kerk Allerheiligen en Allerzielen, een dubbel feest van hoop en verbondenheid over de dood heen. Op deze Kerknet-pagina gaat de redactie dieper in op wat we nu eigenlijk vieren op Allerheiligen en Allerzielen. 
(Her-)ontdek hier alle huidige en voorbije thema-uitzendingen op ons YouTube-kanaal. Ook de video's van Allerzielen en Allerheiligen 2020 kan u hier herbekijken.
Zin om met onze bisschop na te denken en in gesprek te gaan over de toekomst van de Kerk? 'Stap mee en spreek'  luidt de uitnodiging om dit werkjaar voor het project Handelingen het boek van onze bisschop Overeind komen met Petrus te lezen en erover in gesprek te gaan met elkaar en met onze bisschop.
Is de dood wel het ergste wat ons kan overkomen? Met Karlijn Sileghem als de Dood kan het zelfs plezant zijn. Bekijk hier de kortfilm van Koen Van Loocke.
Verslag Best Practices 22 september 2021:  hoe kunnen we vanuit de PE aandacht hebben voor rouw?     
Tijdens Allerheiligen en met name Allerzielen ligt de focus op de doden, verdriet en verlies. In het perspectief van wat mensen moesten meemaken met Corona is het van belang om hiervoor in onze kerken met Allerzielen speciale aandacht te hebben. 
Op zaterdag 28 augustus 2021 bood Attent voor de eerste keer een vorming aan over Rouw, verdriet en corona. De vormingsnamiddag werd ingericht voor al wie (op)nieuw wegen zoekt om mensen in rouw en verdriet nabij te zijn. Bekijk hier een samenvatting.
Met de campagne PlantTroost wil Ferm een bron van troost zijn voor iedereen die worstelt met gemis, verlies, afstand of afscheid. Een belangrijk onderdeel van de campagne zijn de troostplekken.
Onder de titel Allen van dezelfde waarde gaat de Trefdag van Attent over de uitdagende boodschap van Fratelli tutti van paus Franciscus, om ons “met de smaak van het Evangelie” concreet in te spannen voor een wereld met meer dialoog, meer vriendschap en een betere politiek. Welkom!
Filmaanbod Handelingen 'In de naam van Jezus'. Mgr. Bonny en 12 pastorale eenheden belichten in deze nieuwe reeks 12 namen van Jezus uit Handelingen. Bekijk zeker eens hoe jouw (buur-)PE zichzelf voorstelt. 

Herfstweekend is Zomerzin en Zomervuur in een weekendformule voor jongeren tussen 11 en 23 jaar. Tijdens dit licht ontvlambare weekend krijg je van 5 tot 7 november de kans om kennis te maken en te groeien in de vreugde van het geloof. Nog niet ingeschreven? Reserveer dan nu snel je plekje!

Stap mee en spreek! Tijdens het derde jaar van het project Handelingen laten we ons inspireren door Overeind komen met Petrus, het nieuwe boek van mgr. Bonny.

Voor zijn werking en voor de verdere uitbouw van zijn dekenaten is het bisdom Antwerpen op zoek naar:
50% ‘adjunct van de bisschoppelijk vicaris voor een dekenaat (m/v) uit te breiden tot 100 % met ander begeleidingswerk voor vicariaat Kempen

Facebook
Website
Copyright © 2021 Bisdom Antwerpen vzw, All rights reserved.


Je kan altijd je profiel updaten of je uitschrijven op deze nieuwsbrief.


Email Marketing Powered by Mailchimp