Copy
Ide kattintva böngésződben nyithatod meg a hírlevelet.
Kedves Barátaink!

Húsvétot követően a mindennapokban is megtapasztalhattuk Szolgálatunkban a feltámadás erejét, az Élet győzelmét. Ebben segítettetek ti is minket mint támogatók, mint imádsággal mellénk állók. Hisszük, hogy Isten kegyelme és irgalma is mindvégig velünk és vendégeinkkel volt ebben a hónapban is. 

Bár a koronavírus-járvány okozta korlátozások némiképp enyhültek már, a minisztériumi rendelet alapján előreláthatólag csak május 23-át követően tudunk visszaállni a “normális” működésre, és addig vendégeink még mindig csak az étkezések és tisztálkodás idejére lehetnek az intézményünkben. Látjuk viszont ennek a helyzetnek is az előnyeit. Mivel a hozzánk betérők kisebb csoportokban érkeznek, így sokszor egy-egy vendég jobban meg tud nyílni (akár csak 10 percre is) egy-egy kollégánknak, hogy megossza vele mindennapi nehézségeit és örömeit. Ajándékként éljük meg ezeket a találkozásokat. Nem csak a vendégeinknek, hanem nekünk is sokat jelentenek ezek a rövid beszélgetések, s mindig felemelnek minket a szürke hétköznapok monoton rendjéből. 

Öröm van továbbá bennünk, mert ebben a hónapban ismét sok helyről érkeztek hozzánk adományok, s megérezhettük, hogy közösségként, velünk együtt álltok a rászorulók mellett! Nem tudjuk eléggé kifejezni hálánkat felétek. Köszönjük!

Több mint konyhás— Bemutatkozik kollégánk

Ha önkéntesként vagy vendégként jártál már a Csak Egyetben, egészen biztos, hogy Lacival találkoztál már. Hangja és jelenléte annyira egyedi, hogy nem lehet mással összekeverni. Élete, bár nem indult egyszerűen, nagyon sokat változott. Elhivatott, hűséges szolgálatkészsége, az emberek felé fordulása sokak számára lehet példa. Nem mindig dönt jól, nem mindig tökéletes, amit tesz (ahogy senki más sem), de a szíve és a benne lévő jószándék egészen hatalmas és nagy ajándék mindannyiunknak. Ismerjétek meg életének egy szeletét a képre kattintva.

Kollégánk, Fürdös László. A képre kattintva olvashatod el a róla szóló cikket.

Köszönjük a nagylelkűségetek! — Bibliákat és rózsafüzéreket gyűjtöttünk

Az elmúlt hónapban a közösségi médiában közzétett felhívásunkra rengeteg adomány érkezett, így örömmel számolunk be, hogy sok vendégünknek tudtunk lelki támaszt, segítséget nyújtani általatok. A beérkezett kb.130 db rózsafüzérnek már közel a felét kiadtuk. Kolléganőnk gyártott hozzá kis imaleporellót is, amiben a rózsafüzér használata és pár imádság található. Emellett 13 db Újszövetség, 4 db teljes Szentírás, 1 db román nyelvű Szentírás és 1 db Vezérkönyv a legszentebb rózsafüzérhez adomány érkezett. Az alapítványunk számlájára érkezett adományokból pedig további Szentírásokat tudtunk venni. Összességében azt látjuk, a teljes, az ó- és újszövetségi könyveket tartalmazó Szentírások nagyon kelendőek. 

Ha valaki még szeretne adományozni, továbbra is szívesen fogadjuk a felajánlásokat az Izabella utcai Csak Egyet Szociális Segítő Központunkban nyitva tartási időben vagy a postai címünkre (1068 Budapest, Király u. 98/A) küldött küldeményként! (Ha postai úton küldtök adományt, kérjük, hogy figyeljetek a címzett és a cím megadására! Itt találtok bővebb információt!)

Hálásan köszönjük, hogy igen sokan kapcsolódtatok a kampányunkhoz.

Egy telefonhívással vagy SMS-sel 500 Ft adományozható jótékony célokra. Tárcsázd a 13600-as számot, majd a hangjelzés után üsd be az 59-es “melléket”, vagy küldd el a 59-es kódot SMS-ben a 13600-as számra. Az 59-es “mellék”/kód a Csak Egyet Szolgálat mögött álló alapítvány számlaszámára fog beérkezni.

Rehabra készülő vendégünk megsegítése — Ismét megtapasztalhattuk az aktív, segítő jelenlétetek 

Talán emlékeztek még a hó elején indított gyűjtésünkre, amiben egy bátor kliensünk számára kértünk segítséget. Ez a vendégünk úgy döntött, rálép a gyógyulás útjára, vállalva a drogrehab kihívásait. S bár mentálisan már felszerelkezett a nagy útra, alapvető anyagi szükségleteit önerőből nem tudta megoldani. Facebook posztunkban többek között ruhaneműt, étkezőeszközt és Bibliát kértünk adományul, bízva az internet közösségében, hogy időben összeáll az „útravaló”.  

A több mint 80 megosztás nem volt hiába, sokak szívéhez eljutott kampányunk. Rengetegen siettek embertársunk segítségére, mind anyagi, mind lelki támogatással. Még Siófokról is érkezett személyesen a hölgy számára összeállított kis csomag. Hatalmas erőforrások ezek a pillanatok (számunkra is), amikor újra és újra megtapasztaljuk, hogy bármi szükséget szenvedünk, nem vagyunk egyedül.


Mindig van, aki „tenyerét megnyitja a szegény előtt, és kezét nyújtja a szűkölködőnek”. (Példabeszédek könyve 31,20)

Az összefogás ereje hatalmas, ami vendégünket nemcsak fizikai módon vitte előrébb, de a talán sokkal fontosabb lelki támogatást is megadta neki. A számtalan jótevő híre és az érte elmondott imák mélyen megérintették. Hisszük, hogy közbenjárásotok által megerősödhet élete. És bár a rehabilitációt még nem kezdte el, mert ez az út sokszor rögös és rendkívül nehéz elindulni rajta, mi hisszük, hogy egyszer minden mag kikel. Addig is várunk szeretettel, és továbbra is figyelemmel kísérjük életét, élethelyzetét. És mélyen reménykedünk abban, hogy a közeljövőben rálép a teljes gyógyulás útjára.

Az ő nevében is hálásan köszönünk minden támogatást, minden érte elmondott fohászt. Rendkívül sokat jelent az ő életében egy ilyen imádságos háttér. Hálát adunk Értetek a Jóistennek, akik lehetővé teszitek, hogy folytathassuk missziónkat.

Irgalmasság és ima a hajléktalanjainkért — Nagyböjti összefogás az óbudai szaléziaktól

Az óbudai szaléziak egy csoportja, bár rengeteg területen tevékenykednek az Egyházban, a nagyböjti időszakban még is olyan területen szerettek volna aktívabbak lenni, ami nem kapcsolódik szorosan a “szalézi karizmához”. Így esett a választásuk a hajléktalan emberekre és a Csak Egyet Szolgálatra. Egyikőjük már régebb óta ismeri vezetőnket, így a kapcsolat is segített, hogy a legmegfelelőbb, leghasznosabb módon tudjanak a Szolgálat mellé állni. Szimpatikussá vált számukra, hogy a Csak Egyetben az imádság, az Isten felé fordulás központi helyet kap, s hogy igyekszünk valóban Csak Egyre, Krisztusra tekinteni, Belőle erőt meríteni. Volt, aki a nagyböjti időszakban imádsággal kapcsolódott be, volt, aki tárgyi adományt gyűjtött vendégeink részére, és voltak, akik anyagi támogatást küldtek. Minden terület támogatása nagyon sokat jelent nekünk. 

Köszönjük, hogy nem csak a vendégeinkért, hanem a munkatársainkért és az önkénteseinkért is imádkoztak az óbudai szaléziak. Köszönjük, hogy 145.000 Ft-tal támogatták a Szolgálat tevékenységeit.

Az 1% álma — Közösségben valóra válthatjuk
Ismerd meg a 2021-es SZJA 1%-os kampányunkat!

2021. március 30-ától egy olyan heti rendszerességű videósorozatot indítottunk útjára, amelyben néhány egykori vagy mai napig hozzánk járó, velünk kapcsolatban álló vendégünket ismerhetitek meg. Megtudhatjátok röviden, min mentek keresztül, mit éltek meg, és hogy a Csak Egyet Szolgálat hogyan tudott a segítségükre lenni. Reméljük, megérzitek és megértitek, hogy sokaknak milyen nagy segítség, támasz tud lenni egy ilyen intézmény már azzal, hogy az alapvető szükségletek kielégítését biztosítja, a lelki-mentális-spirituális segítségről nem is beszélve.

Eddigi videóinkat megtaláljátok itt és a honlapunkon is:

Első videónkban Bálint szólal meg, aki a hangját vállalta. A második videóban Marika történetét ismerhetitek meg. A harmadik videóban F. Attila beszél az életéről. Megismerhetetitek T. Attila álmát is, aki a negyedik videóban beszél. Most hallgassátok kollégánk hangján Anna szavait, aki évek óta Karolj fel programunk támogatottja.

***

Hisszük és évek óta látjuk, hogy közösen, közösségben (imában, lélekben) hordozva a vendégeinket, elvezethetjük őket a REMÉNYTELJES JÖVŐ belső forrásához.

A Csak Egyet Szolgálatban célunk ugyanis, hogy mindenki, akit szolgálunk, megtapasztalhassa azt a végtelen szeretetet, ami a Teremtő Atya jelenlétéből árad, s akinek erejére támaszkodva a REMÉNYTELJES JÖVŐT megláthatja saját életében.

***

Ha szívesen támogatod idén is vagy idén először a Szolgálatunkat, ajánld fel nekünk adód 1%-át, és mi igyekszünk minél többet adni a vendégeinknek, akikért ezt a Szolgálatot az Úr létrehívta. Ha van személyes ügyfélkapud, akkor a felajánlásod itt 4 lépésben megteheted: https://eszja.nav.gov.hu/.

 

*A videóban látható képek a Csak Egyet Szociális Segítő Központban készültek 

Az 1 % álma
Facebook
Instagram
Weboldal
Copyright © 2021 Csak Egyet Szolgálat, Minden jog fenntartva.

E-mail címünk:
info@csakegyet.hu

Amennyiben szeretnél leiratkozni, itt teheted meg, vagy itt tudod frissíteni a beállításokat.

Email Marketing Powered by Mailchimp


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Csak Egyet Szolgálat Alapítvány · Király 98/A · Budapest, Bu 1068 · Hungary

Email Marketing Powered by Mailchimp