Copy
Var befinner du dig fredag 24 februari?
View this email in your browser

Tillsammans gör vi mer

Det är mindre än tre månader kvar till 24 februari. Då vi firar Torshällas 700 år och inviger jubileumsåret 2017. Vi hoppas så klart att du skrivit in datumet i din kalender och att du vill fira med oss.

Först blir det en ceremoni klockan 15 vid Rådhustorget. Sedan blir det en happening klockan 19 på Gillet, den gamla mackentomten vid Eskilstunavägen/Holmenleden. Då uppmärksammar vi Torshällas historia på ett minst sagt spektakulärt och annorlunda sätt. Det får du inte missa!

Just nu tar vi bland annat fram tre olika partnerpaket för företag som vill vara med och göra det där extra för Torshälla – det som ger en extra skjuts och att vi tillsammans kan göra ännu mer under jubileumsåret och för utvecklingen av Torshälla.

Är du företagare och intresserad kan du redan nu höra av dig till mig på torshalla700@eskilstuna.se så berättar jag mer.

På tal om utveckling. Parallellt med förberedelserna av festligheterna pågår ett arbetet med att försköna Torshälla stad.  Det handlar förstås om att putsa, feja och fixa inför jubileet. Men också att göra staden vackrare och mer attraktiv för alla. Läs mer om detta på torshalla700.se.

Vi hörs framöver!
/ Alla vi som jobbar på

via Annika Edetun Lahtinen, jubileumsgeneral

Alar talar med Brandts

Åsa och Jan Brandt är klara gäster till samtalsserien Alar Talar Med. Vad de har gjort för Torshälla och Eskilstuna går knappt att mäta. Hur och varför de har gjort det i sin kreativa och konstnärliga gärning är något som lär bli glasklart (!) under samtalet.

En vackrare stad

Vid sidan av arbetet med jubileet pågår också ett arbete med att utveckla Torshälla, göra stan vackrare mer tillgänglig. Till jubileet men också för framtiden. Holmberget, hamnen, Krusgårdsområdet och Östra torget är några platser där det fixas för fullt. 

Skulpturparken växer

Ytterligare två konstverk har invigts i Torshällas skulpturpark. Konungen heter en tre ton tung betongälg som nu vilar på Holmbergets topp. Älgen har ått sällskap av bronsstatyn Stella Stjärnskådare. Läs mer om de nya konstverken på torshalla700.se

Ett mer levande torg

Arbetet med att göra Östra torget till en mer levande stadsmiljö pågår för fullt. Fasaden på Brogatan 13 rustas och toget kommer att få nya bänkar och sittplatser. Ett minipark skapas på grönområdet i hörnet där Eskilstunavägen och Brogatan möts. 
Kontaktuppgifter
Telefon till växel: 016-710 10 00
torshalla700@eskilstuna.se
torshalla700.se
eskilstuna.se
#torshalla700
 

Avregistrera dig från maillistan

91 dagar kvar

Den 24 februari 2017 blir Torshälla 700 år. Vi bygger framtidens småstad genom ett välkomnande värdskap, samarbete och ett mod att testa nya vägval. Jubileumsåret kommer att få en festlig inramning där vi tillsammans skapar evenemang och utvecklingsprojekt som tar oss in i framtiden. Vi kallar det småstadsevolution.


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Torshälla 700 år · Östra Torget, Brogatan 13 · Torshälla 64432 · Sweden

Email Marketing Powered by Mailchimp