Copy
Bara en månad kvar!!!
View this email in your browser

Vi pusslar vidare!

Nu är det mindre än en månad kvar till Torshälla fyller 700 år. Och nu återstår finliret för att det vi planerat också ska bli som vi vill.

Varje dag faller bitar på plats i det pussel som arbetet med ett jubileum innebär. Ett pussel som närmast handlar om födelsedagen den 24 februari. Om invigningen med talare och artister och om eldshowen på festplatsen vid Eskilstunavägen/Holmenleden. Den ges endast vid ett tillfälle så det vill du inte missa!

Det är människorna som under årens lopp bott i, levt och älskat Torshälla som har gjort att staden har uppnått denna aktningsvärda ålder 700 år. Detsamma gäller jubileet. Vi gör detta tillsammans och vi är alla viktiga oavsett vi är arrangörer, aktörer eller publik. Känner du någon som vill vara med och fira Torshälla så tipsa dem gärna!

Och följ oss här via nyhetsbrev, på webben, sociala medier och våra olika kanaler - för att hålla dig uppdaterad med allt som händer under 2017.

Den 24 februari kör vi!

/Annika Edetun Lahtinen, jubileumsgeneral

Nyskrivet drama
av Susanna Alakoski

Laina och fåglarna heter det poetiska drama som Susanna Alakoski skrivit  för Scenkonst Sörmlands räkning. En vecka efter premiären i Munktellstaden i Eskilstuna kommer föreställningen till Torshälla.

Eskilstuna kommun bjuder på bussen

Åk hållbart på födelsedagen. Eskilstuna kommun bjuder på bussresorna till och från Torshälla från klockan 14 på födelsedagen. Dessutom blir det en extra avgång från Torshälla med linje 1 strax efter midnatt.

Kreativa handarbetare förgyller staden

Ett 20-tal äldre damer träffas varje onsdag för att sticka och virka tillsammans. Deras alster kommer att kunna beskådas på offentliga platser i Torshälla. En del har redan kommit upp på stolpar, stammar och bänkar.

Radio Sörmland sänder direkt från Torshälla

Programmet Eftermiddag i P4 Sörmland direktsänds från Torshälla 24 februari, klockan 15:04-17.30. Katarina Wahlström och kollegor kommer bland annat att rapportera från invigningen och samtala med gäster.

Torshällas jubileum dokumenteras

Sju filmer om staden under 2017

Sitcom Collective från Norrköping har fått uppdraget att filma och dokumentera Torshällas 700-årsjubileum. Arbetet startar på födelsedagen och sedan kommer Sitcom göra ett antal nedslag under året. Det hela ska ska resultera i sex kortare filmer som släpps fortlöpande samt en sjunde som kommer sammanfattar hela jubileumsåret. 
 
Kontaktuppgifter
Telefon till växel: 016-710 10 00
torshalla700@eskilstuna.se
torshalla700.se
eskilstuna.se
#torshälla700år
 

Avregistrera dig från maillistan

28 dagar kvar

Den 24 februari 2017 blir Torshälla 700 år. Vi bygger framtidens småstad genom ett välkomnande värdskap, samarbete och ett mod att testa nya vägval. Jubileumsåret kommer att få en festlig inramning där vi tillsammans skapar evenemang och utvecklingsprojekt som tar oss in i framtiden. Vi kallar det småstadsevolution.


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Torshälla 700 år · Östra Torget, Brogatan 13 · Torshälla 64432 · Sweden

Email Marketing Powered by Mailchimp