Copy
Deze nieuwsbrief in uw browser bekijken
foto: Henri Snel

Nieuwsbrief december 2018

2018 was een mooi Odensejaar. Er zijn veel nieuwe Odensehuizen geopend en nieuwe initiatiefgroepen gestart. In oktober was er het tweede landelijke congres in Leusden.
Met deze eerste Nieuwsbrief willen we onze kennis en ervaringen van het afgelopen jaar met elkaar en met een breder publiek delen. We kijken uit naar 2019. Dan vieren we het 10-jarig jubileum van de Odensehuizen in Nederland.
Het bestuur van het Landelijk Platform wenst iedereen fijne feestdagen en een goede start van 2019.

Proeftuin Sociale Benadering Dementie

In Leeuwarden draaide een jaar lang de Proeftuin Sociale Benadering Dementie. In deze Proeftuin werden een aantal interventies volgens de Sociale Benadering Dementie uitgeprobeerd, met als resultaat een verbeterde kwaliteit van leven voor mensen met dementie en hun mantelzorgers. In deze samenvatting van de eindrapportage vind je in een oogopslag de resultaten en leereffecten.
 
Lees meer

Financiering van een Odensehuis, een  zoektocht?

Bij het Landelijk Platform Odensehuizen (LPO) komen veel vragen op het gebied van financiering van een Odensehuis. De Odensehuizen in Nederland worden op verschillende wijze en uit verschillende bronnen gefinancierd. Ze zijn ook op verschillende manieren georganiseerd.

Lees meer

Odensehuizen maken het verschil

Laten we eerlijk zijn, Odensehuizen moeten het vooral hebben van vernieuwende activiteiten en projecten, daarmee maken we het verschil en vragen we iedereen die zich betrokken voelt om mee te doen. Alle ideeën die door het collectief van deelnemers bedacht worden, of het nu uit de Gedachtenkamer komt of elders, worden elke maand tijdens het Odense overleg beoordeeld om verder te ontwikkelen. Het is deze werkwijze die het Odensehuis uniek maakt. Laat u door deze selectie inspireren!
 
Lees meer

Geen hand vol, maar een land vol

In november 2014 vierde Odensehuis Amsterdam Zuid haar 5 jarig bestaan. Op dat moment waren er 10 Odensehuizen in Nederland. Wat waren we trots op dat resultaat. Nu, 5 jaar later is de groei van het aantal Odensehuizen niet te stuiten.
Lees meer

Een route met een boodschap

De speciale stoeptegels met grafische symbolen (pijl, winkelkarretje, logo Odensehuis) die van het Odensehuis Amsterdam Zuid door de wijk naar het winkelgebied leiden zijn in meer dan één opzicht een instrument de dementie-vriendelijkheid van de omringende wijk kan verbeteren. Het Odensehuis staat graag midden in de samenleving.
 
Lees meer

Congres Landelijk Platform Odensehuizen

Op Landgoed ISVW in Leusden vond op 16 oktober het tweede landelijke congres van de Odensehuizen plaats. Met een welkomstwoord van de voorzitter van het Landelijk Platform Odensehuizen, Dick van der Bout, werd het congres geopend. Dick voegde er direct aan toe dat het volgende congres van het LPO op 16 oktober 2019 in Amsterdam plaats gaat vinden.
 
Lees meer
Landelijk Platform Odensehuizen Nederland
U krijgt deze nieuwsbrief omdat u bij ons bekend bent als coordinator van het Landelijk Platform Odensehuizen Nederland of zich heeft opgegeven via onze website.

Adres:
Secretariaat Landelijk Platform Odensehuizen Nederland
Margo Langedijk (programmaleider Landelijk Platform Odensehuizen)
Hygiëastraat 4
1076 RM Amsterdam

telefoon: (06) 23 03 93 97
email: margolangedijk@odensehuis.nl


Email Marketing Powered by Mailchimp


Copyright © 2018 Landelijk Platform Odensehuizen Nederland