Copy
View this email in your browser
de ZorgInfoKrant april 2017
Het VAKwerkhuis
Afstudeerders van de VAK-vrouw basisopleiding
 
Afgelopen vrijdag zijn twee studenten van onze VAK-vrouw basisopleiding afgestudeerd. Mieke Meijer heeft voor de eindopdracht een onderzoek gedaan over registratie aan de bron. Ria Monsieur heeft een onderzoek gedaan naar de wijzigingen in de registratie van add-on geneesmiddelen. Na een presentatie over hun afstudeeropdrachten keken ze terug op hun ervaringen  tijdens de opleiding:

Ria vond de opleiding heel interessant, het was zelfs zo dat de lesdagen voorbij vlogen. Er was veel interactie en dus veel ruimte om eigen punten in te brengen. Samenvattend zei ze dat er een wereld voor haar is open gegaan.

Mieke kijkt terug op een boeiende opleiding met goede docenten. Ze heeft geleerd “bewuster om te gaan met”. Het belang van registratie is heel duidelijk geworden en ze maakt er veel gebruik van in haar eigen werk. 

Foto: Mieke, Ria en Leonie (opleidingscoördinator bij de ZorgInfoStraat)
Route PPP bij Amaris Zorggroep
 
Bij Amaris Zorggroep is het project voor de Positionering, Professionalisering en Profilering van de zorgadministratie van start gegaan. In dit proces wordt de rol van de afdeling cliëntenadministratie veranderd naar zorgadministratie. Als deel van dit verandertraject krijgen alle medewerkers de VAK-meter en een opleiding. Mariët Schuurman, de teamleider van de zorgadministratie, laat bij haarzelf ook een VAK-meter afnemen. Wij spraken haar over het project:
  • Hoe vinden jouw medewerkers het om gemeten te worden?
“Spannend en ook leuk. Naarmate de metingsdag dichterbij komt neemt de spanning voor de test toe. De medewerkers hebben zin in de opleiding en hebben aangegeven graag opgeleid te willen worden. De VAK-meter is daar een onderdeel van, op die manier kunnen we bepalen op welk niveau we de opleiding  insteken en waar de ontwikkelpunten liggen. Uit de VAK-meter zal blijken waar iemand staat en op welke onderdelen er veel of weinig werk aan de winkel is. Het feit dat uit de VAK-meter kan komen dat iemand niet ontwikkelbaar is om in het opleidingstraject mee te doen maakt dit traject minder vrijblijvend, je groeit dan niet door naar de nieuwe functie. Dat maakt het spannend.
Na de kickoff van maandag 27 maart zijn we gestart met het invullen van de digitale vragenlijsten. Één daarvan is de 360 Feedback. Dit is nieuw en even wennen voor alle collega’s,  je gaat op een andere manier naar je eigen en elkaars gedrag kijken.”
  • Hoe vind je het zelf om gemeten te worden?
“Leuk! Maar ook wel spannend natuurlijk. Je moet je kwetsbaar opstellen en openstaan voor de uitkomsten. Er zullen punten uitkomen waar ik me op kan verbeteren. Ik wil graag effectiever worden in mijn werk, dus ik ben benieuwd wat er uit komt.”
  • Voor jou zijn er geen consequenties aan verbonden, zoals bij jouw medewerkers, maakt het dat voor jou anders en misschien minder spannend?
“Ja dat maakt het wel wat anders omdat er voor mij geen doorgroei naar een andere functie uit volgt. Maar aan de andere  kant zal de VAK-meter mij ook inzichten geven waar ik sta en waar mijn leerpunten liggen."
  • Wat vinden jouw medewerkers ervan dat jij ook wordt gemeten?
“Ze vinden het positief dat ik meedoe, maar als ik niet had meegedaan hadden ze het ook begrepen."
  • Tijdens de kickoff was ook een aantal vertegenwoordigers van de organisatie aanwezig zoals de manager F&C, een lid van de Raad van Bestuur en een HR adviseur. Zij vertelden ook over de complexe situatie waar de organisatie en de gezondheidszorg zich in bevindt, en hoe belangrijk de zorgadministratie is. Hoe vonden de medewerkers dat?
“De medewerkers waardeerden deze betrokkenheid enorm.”
  • Hoe ga  je om met de spanning bij de medewerkers? Wat doe je om hen te begeleiden?
“We spreken met elkaar over de VAK-meter in ons overleg bijvoorbeeld en het is aan de orde geweest in de ontwikkelgesprekken. Er is altijd ruimte om vragen te stellen en rustig de vragenlijsten te maken.
De kickoff is erg belangrijk en goed geweest om de kaders en context nogmaals helder te krijgen. Dit neemt veel vragen en onzekerheden weg. Ik probeer ze ook in te laten zien wat ze allemaal al bereikt hebben in de afgelopen jaren, dat er continu verandering en groei is. En naar de toekomst kijkend zullen we nog een laatste stap moeten maken.
Ook wil ik graag toevoegen dat de begeleiding vanuit de ZorgInfoStraat echt supergoed is. Tijdens de kickoff werd door Sylvia en Leonie heldere informatie gegeven, hierdoor weten medewerkers wat ze te wachten staat. De manier waarop zij dit doen was positief en duidelijk. Door Sylvia werd de context nog een keer benadrukt en dat er sprake moet zijn van wederkerigheid; als medewerker krijg je wat van de organisatie, maar je moet zelf ook wat gaan doen.
Tijdens de kickoff was ruimte om zorgen te uiten en vragen te stellen.”
Even introduceren: Suzan Valster
 
Hallo, ik ben Suzan Valster en ik woon in Raalte. Sinds kort ben ik aangesloten als docent bij de ZorgInfoStraat. Wat ik daar het leukste aan vind, is dat je bezig bent om cursisten meer inzicht te geven in de zorg of hun eigen werk en daar dan zo beter in te worden. Mijn ervaring neem ik mee vanuit een ziekenhuis, twee GGZ-instellingen en binnenkort ook een VVT-instelling. Ik geef momenteel leiding aan een afdeling Zorgregistratie & Facturatie en ga dit ook bij de VVT-instelling doen. Daarnaast houd ik mij bezig met het landelijke traject rondom Horizontaal Toezicht, een heel mooi project waarbij we echt werken aan administratieve lastenvermindering. 

Waar ik energie van krijg, is mensen coachen zodat zij het beste uit henzelf halen. Dit kan natuurlijk op een korte cursusdag maar pas ik ook toe als leidinggevende. Je kunt wel zeggen dat ik een mensen-mens ben. Dat vertaalt zich ook wel naar mijn passie: koken voor (grote) groepen, een familiedag met 40 personen is geen probleem. Als er dan nog wat vrije tijd over is, wring ik me graag in allerlei bochten, maar dan op een ontspannen manier: met yoga.
Nieuw post-HBO thema over werken in zorgadministratieve projecten
 
Al decennia lezen we dat vele projecten stranden of niet de gewenste resultaten opleveren. Wilt u leren om dat te voorkomen? Wilt u de inmiddels bekende succesfactoren met de theorie op zak leren toe te passen in de praktijk?

We behandelen het werken in projecten en projectmatig werken, de kern van projectmanagement en besteden aandacht aan de benodigde vaardigheden.

Schrijf u dan nu in voor dit thema.

Of kijk hier voor meer informatie.
Het Raad&DaadBureau
Het ZorgInfoPlein
 
Het ZorgInfoPlein is meer dan een congres. Gedurende twee dagen behandelen we tijdens masterclasses, workshops en lezingen van gerenommeerde sprekers veel verschillende onderwerpen die inhoudelijk aansluiten bij de huidige tijd maar ook gericht zijn op de langere termijn. Dit jaar staat in het teken veranderen:

Hoe bereid je je als teamleider of hoofd zorgadministratie voor op veranderingen? Hoe verloopt een verandertraject? Hoe werk je samen met je team toe naar de verandering? Is veranderen in de zorgadministratie moeilijker dan elders?

U kunt hier meer vinden over het ZorgInfoPlein en het programma. Bent u niet eerder aanwezig geweest en wilt u een beter beeld krijgen, kijk dan hier voor de terugblik op het ZorgInfoPlein 2016.

Direct inschrijven kan natuurlijk ook.
Agenda
 
21 april 2017: Thema Werken in zorgadministratieve projecten post-HBO (totaal 3 lesdagen)

8 & 9 juni 2017: Het ZorgInfoPlein
De CodeerPraktijk
De ervaring van een codespecialist in opleiding

In de vorige ZorgInfoKrant heeft u kunnen lezen over de Codespecialist; een zorgadministrateur met specialisatie. Deze opleiding is begin maart gestart en ondertussen heb ik twee lessen mogen volgen. De eerste lesdag was een goede introductie voor de opleiding. Codespecialist is nog een nieuw vakgebied en daardoor niet zo bekend.

De eerste les is gelukkig veel duidelijker geworden wat de Codespecialist is en kan betekenen voor een ziekenhuis. Na ’s ochtends een heldere introductie over de Nederlandse gezondheidszorg, de ontwikkelingen in de ziekenhuiszorg en zorgadministratie in het algemeen, gingen we ’s middags verder met de positie en rol van de Codespecialist. We moesten zelf proberen in kaart te brengen wat de rol van de Codespecialist kan zijn voor een ziekenhuis en/of daarbuiten. Wat bij de bespreking vooral bleek, is dat deze rol vaak groter is dan je zelf in eerste instantie denkt. Al met al een zeer verhelderende eerste lesdag.

De tweede lesdag was een vaardigheidstraining. Wat minder over de inhoud en veel oefenen met de verschillende vaardigheden op het gebied van communicatie en adviseren. Want dat moet je als Codespecialist allemaal kunnen. Uiteraard werd er een theoretische achtergrond geschetst, maar de nadruk lag vooral op oefenen, vaak door middel van een rollenspel. Denk daarbij bijvoorbeeld aan het geven van een presentatie, oefenen met een luistercarrousel of het omgaan met (en geven van) kritiek. Vaardigheden die niet alleen straks als Codespecialist handig zijn maar die ik nu ook al mooi kan toepassen in mijn werk. Een zeer nuttige en leuke lesdag dus!

- Een student
Email
Website
LinkedIn
© 2017 de ZorgInfoStraat
Wilt u onze mails niet meer ontvangen?
U kunt zich hier uitschrijven van deze lijst.
Email Marketing Powered by Mailchimp