Copy

Innovatie in het Albert Schweitzer ziekenhuis
nieuwsbrief #4 - 2017

Beste <<Voornaam>>

Rondrijdende robots, virtuele werelden en diverse apps: de Innovatiedag in het Albert Schweitzer ziekenhuis van 23 november was een groot succes!

De centrale hal van de locatie Dordwijk was goed gevuld met de laatste snufjes op het gebied van zorgtechnologie. Patiënten, bezoekers, verpleegkundigen en dokters zagen op deze manier wat innovatie voor de zorg kan betekenen. RTV Rijnmond maakte van de Innovatiedag een leuke reportage en het Algemeen Dagblad publiceerde dit artikel.

's Avonds vond het drukbezochte symposium 'Big Data in de zorg: De computer weet het beter' plaats. Mooie presentaties over de inzet van Big Data voor en door patiënten, dokters en leveranciers.

Lees hier meer over de innovatiedag en het symposium. 


- IDEASz innovatieteam

Innovatiedag 23 november 2017 - Albert Schweitzer ziekenhuis
Bekijk de aftermovie van de innovatiedag en het symposium 'Big Data in de zorg'
Innovatie in het ASz: IDEASz
'Iedere innovatie begint met een idee’, het is de openingszin van de nieuwe website over innovaties in het Albert Schweitzer ziekenhuis: IDEASz.nl. Binnen IDEASz worden ideeën bedacht, nieuwe (zorg)technologieën verkend en diverse evenementen georganiseerd, zoals de innovatiedag, maar ook de Pizza Innovazione sessies. 

Bekijk hier de gloednieuwe website IDEASz.nl
Hololens maakt röntgenstralen zichtbaar

Jeroen Bosman, Klinisch Fysicus, o.a. verantwoordelijk voor de stralingsveiligheid in het Albert Schweitzer ziekenhuis: “Eén van de momenten in een ziekenhuis waarbij zorgverleners veel röntgenstraling zouden kunnen opvangen, is tijdens doorlichting in de cath- of angiokamer. Om dit risico zo veel mogelijk te beperken, zijn een juiste werkwijze en strategische behandelpositie van de zorgverleners belangrijk. Wij geven daar uitgebreide instructies over, die in een trainingssetting plaatsvinden. Met hulp van de Hololens kunnen we nu röntgenstralen zichtbaar maken en zo het effect van de training versterken.” 

Lees hier meer en bekijk het demofilmpje over de inzet van Hololens en straling.

Event: Dutch Hacking Health (20-22 april) 2018

Van 20 t/m 22 april vindt Dutch Hacking Health 2018 plaats. Doel: in één weekend samen met patiënten, zorgprofessionals, designers, programmeurs en ondernemers slimme ideeën uitwerken tot echte zorgoplossingen. Dutch Hacking Health wordt georganiseerd door vijf universitaire ziekenhuizen en vindt plaats in Groningen, Leiden, Nijmegen, Maastricht en Utrecht. 

Meer informatie, een terugblik op eerdere edities en inschrijven voor dit speciale weekend kan allemaal via de website van Dutch Hacking Health.
U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u kenbaar heeft gemaakt dat u op de hoogte wilt blijven rond innovatie in het Albert Schweitzer ziekenhuis of dat u aanwezig bent geweest op een van onze innovatie evenementen. Deze e-mail niet meer ontvangen? Uitschrijven kan hier.

Email Marketing Powered by Mailchimp