Copy

Innovatie in het Albert Schweitzer ziekenhuis
IDEASz nieuwsbrief #3 - 2018

Beste <<Voornaam>>,

 ‘Wat gebeurt er op de Spoedeisende Hulp?’ en ‘Hoe lang duurt dit alles?’ Twee van de meest gestelde vragen op de Spoedeisende Hulp (SEH) die voortaan via een slimme app worden beantwoord. 

Patiënten downloaden de app en vullen vervolgens zelf drie gegevens in die zij ontvangen van de SEH-verpleegkundige: het specialisme, de urgentiekleur en de aankomsttijd. Verpleegkundige Arjan van Gent: "De app berekent de verwachte verblijfstijd van de patiënt op de SEH. De tijden in de app zijn gebaseerd op een data-analyse van SEH-bezoeken uit het verleden. Deze verwachte tijden geven de patiënt een goede indicatie hoe lang hij op de SEH zal verblijven.”

App downloaden of meer weten? Klik hier voor meer informatie

RTV Dordrecht maakte een reportage over de SEH app. Bekijk hem hier! 

Innovatie-minor ‘Silicon Venturing’ wordt Koploper binnen het Zorgpact


Silicon Venturing Rotterdam (SVR) is een minor van de Hogeschool Rotterdam waarin studenten van verschillende HBO-studierichtingen interdisciplinair samenwerken in het Albert Schweitzer ziekenhuis. Het ziekenhuis geeft deze groep studenten de volgende 'opdracht' mee: Zoek een probleem en bedenk een innovatieve oplossing. Deze unieke vorm van samenwerken is nu bestempeld tot Koploper binnen Zorgpact Nederland. 

De Kopgroep is een community van koplopers: innovatieve samenwerkingsprojecten waarin zorg- en welzijnsinstellingen, scholen en/of overheden concrete resultaten hebben geboekt. Het Zorgpact geeft deze projecten een podium om andere samenwerkingen te inspireren en creëert een lerende gemeenschap door bijeenkomsten voor de Kopgroep te organiseren, kennis te delen en maatwerkondersteuning bij verduurzaming van de projecten te bieden. Op dit moment zijn er 65 koplopers.

Lees verder op IDEASz.nl

Start eHealth programma 'MijnIBD Coach'
 

Patiënten met chronische ontstekingen aan de darm krijgen voortaan van het Albert Schweitzer ziekenhuis begeleiding via internet. Mensen met de ziekte van Crohn of colitis ulcerosa (verzamelnaam: IBD) hoeven hierdoor minder vaak te worden opgenomen en minder vaak naar de polikliniek te komen, is gebleken uit Nederlands onderzoek. Ze mogen zelf kiezen of ze meedoen met het programma ‘MijnIBDcoach’. 
 

Pilot met chatbot Astrid

 
Kan een chatbot de meest voorkomende vragen van patiënten beantwoorden? Met die uitdaging zijn de afdeling Informatiemanagement en afdeling Communicatie aan de slag gegaan. Samen met IT bedrijf Wortell is een eerste versie van een chatbot ontwikkeld, 'Astrid'. 

De pilot met de chatbot loopt twee maanden met daarna een evaluatie. Astrid praat nu nog enkel op de interne site van het ziekenhuis. “We willen het eerst goed laten testen door ons eigen personeel, voordat we ermee naar buiten treden”, zegt Frank van Elsen (Communicatieadviseur). “Maar dit is het momentum voor chatbots en we zien zeker toegevoegde waarde in het gebruik, met name op de servicedesk.”

Meer weten over Astrid? Lees hier verder
U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u kenbaar heeft gemaakt dat u op de hoogte wilt blijven van innovaties in en rond het Albert Schweitzer ziekenhuis of dat u aanwezig bent geweest op een van onze innovatie evenementen. Deze e-mail niet meer ontvangen? Uitschrijven kan hier.

IDEASz is het innovatieplatform van het Albert Schweitzer ziekenhuis.
Meer weten? Bekijk de website op www.ideasz.nl

Email Marketing Powered by Mailchimp