Copy

Innovatie in het Albert Schweitzer ziekenhuis
IDEASz nieuwsbrief #4 - 2018

Beste <<Voornaam>>,

Een game waarmee iedereen snel en op een leuke manier veel kan leren over ziektes en aandoeningen. Daarmee won een team van het Zwijndrechtse Develstein College een wedstrijd die aan de Smart Lectures was verbonden. Smart Lectures zijn inspiratiesessies bedoeld om de interesse van leerlingen voor wetenschap en technologie te prikkelen.

Peter van der Meer, voorzitter Raad van Bestuur Albert Schweitzer ziekenhuis: ‘Technologie en zorg zullen de komende jaren nóg meer met elkaar verweven worden. Het is daarom goed om jonge mensen nu al te inspireren, zodat zij straks een vervolgopleiding kiezen en gaan werken in die mooie en belangrijke mix van zorg en technologie.’

Lees hier meer over de Smart Lectures concepten

'Beweegbord' helpt mee om patiënt
sneller fit te krijgen

Hoe komt een patiënt uit bed en hoe loopt hij of zij? Het nieuwe, zogenoemde ‘beweegbord’ op de Geriatrische Trauma Unit van het Albert Schweitzer ziekenhuis laat het antwoord op deze twee vragen in één oogopslag zien.

Het bord hangt tegenover het bed van de patiënt en wordt beheerd door de klinisch fysiotherapeuten. Andere zorgverleners die na het bezoek van de fysiotherapeut op de kamer komen, zien dankzij de pictogrammen direct wat de patiënt wel en (nog) niet zelf kan en kunnen daar hun handelen op afstemmen.

Lees verder op IDEASz.nl

Verpleegkundigen leren over ICT voor betere zorg
 

18 medewerkers van het Albert Schweitzer ziekenhuis zijn in september begonnen met de opleiding Zorginformatica. Deze opleiding leert zorgmedewerkers meer over ICT in de zorg. Het doel? Met behulp van innovaties steeds betere zorg bieden aan patiënten. Als de zorgmedewerkers de studie hebben afgerond vormen ze een voorhoede op de werkvloer om bijvoorbeeld nieuwe technische toepassingen te ontwikkelen, die de zorg in het ziekenhuis verder kunnen verbeteren. De groep ‘studenten’ bestaat voor het grootste deel uit verpleegkundigen.

“Ik verwacht dat deze opleiding een mooie aanvulling op mijn werk zal zijn”, vertelt verpleegkundige Marieke Houmes van de afdeling Cardiologie. “ICT speelt een steeds grotere rol in de zorg. Denk maar aan de robot, die op onze dialyseafdeling buisjes bloed naar het laboratorium brengt. Daarom is het handig om meer te snappen van informatica en de taal van ICT’ers te leren spreken.”
 

Event: Mobile Healthcare congres 8 november 

Donderdag 8 november vindt in Utrecht de 7e editie plaats van Mobile Healthcare: Het grootste congres over mHealth (Mobile Health) in de BeNeLux, aldus de organisatie. Diverse topsprekers zullen vertellen over innovatie en digitale zorg. Tevens is er een innovatiemarkt met de laatste trends. Traditiegetrouw wordt het eerste exemplaar van de eHealth-monitor uitgereikt. Deze monitor is een doorlopend onderzoek waarin Nictiz en NIVEL jaarlijks de stand van zaken op het gebied van eHealth in kaart brengt. 

Gelijktijdig vindt op dezelfde locatie ook het congres 'Ouderenzorg & Technologie' en 'Data Driven Healthcare' plaats. Voor zorgprofessionals is het bezoeken van deze drie congressen gratis.

Meer informatie en aanmelden kan via de website van Mobile Healthcare
U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u kenbaar heeft gemaakt dat u op de hoogte wilt blijven van innovaties in en rond het Albert Schweitzer ziekenhuis of dat u aanwezig bent geweest op een van onze innovatie bijeenkomsten. Deze e-mail niet meer ontvangen? Uitschrijven kan hier.

IDEASz is het innovatieplatform van het Albert Schweitzer ziekenhuis.
Meer weten? Bekijk de website op www.ideasz.nl

Email Marketing Powered by Mailchimp