Copy

Innovatie nieuwsbrief  #2  -  2017

Beste <<Voornaam>>,

De Microsoft Hololens is een van dé 'gadgets' van dit moment. Een prachtige techniek die de werkelijkheid combineert met hologrammen, ook wel augmented reality genoemd. Maar wat zou je er mee kunnen in de zorg of in een ziekenhuis? Wat kan dit voor de patiënt betekenen? Gaat het werk van een verpleegkundige veranderen? En lopen dokters straks met een Hololens door het ziekenhuis? Dat onderzochten we in de allereerste Pizza Innovazione, begin april.

Een groep van 25 zorgprofessionals, patiënten, maar ook deelnemers uit het onderwijs en overheid gingen samen aan de slag met het bedenken van ideeën en concepten rond de Hololens. En dat alles onder het genot van pizza's. 

Het gebruik van de Hololens voor scholing en patiëntvoorlichting was een van de richtingen waar de Hololens waarde kan toevoegen. De Hololens zou je ook kunnen inzetten om de patiënt te helpen actiever te zijn tijdens een opname in het ziekenhuis. Een andere toepassing is om de Hololens te gebruiken als extra datalaag die als het ware over de patiënt wordt geprojecteerd bij bijvoorbeeld een operatie. Genoeg ideeën en concepten om nader te onderzoeken. 

Dit jaar organiseren we nog een aantal Pizza Innovazione sessies, 6 juli de eerstvolgende. In deze nieuwsbrief staat hoe je je daarvoor kan aanmelden. Mocht je ideeën hebben voor onderwerpen, mail ze naar innovatie@asz.nl

- Innovatieteam Albert Schweitzer ziekenhuis

Bekijk hier de 'after movie' van Pizza Innovazione

Zakkaartjes App wint Dutch Interactive Award

Het Albert Schweitzer ziekenhuis heeft samen met Interactive Studios een zilveren 'Dutch Interactive Award' gewonnen, met de door het ziekenhuis bedachte 'Zakkaartjes App'. Dat is een applicatie op de mobiele telefoon of tablet, die alle ouderwetse zakkaartjes vervangt waar protocollen en werkinstructies op staan voor dokters, verpleegkundigen en andere hulpverleners. Sommigen liepen rond met een hele waaier aan kaartjes in de borstzak. Dankzij de app hebben ze nu altijd de actueelste versie van elk kaartje paraat. De app biedt ook mogelijkheden om meer te doen met video en interactiviteit.

"We wisten dat we een heel mooie app hadden bedacht, maar dat dit nu ook zo erkend wordt door deze prijs had ik niet verwacht", zegt researchverpleegkundige Maaike van den Heuvel, die nauw betrokken was bij de ontwikkeling. "We zijn er superblij mee!"

Event: Pizza Innovazione op donderdag 6 juli


Donderdag 6 juli van 17.00-19.30 uur (op onze locatie Zwijndrecht) organiseren we weer een Pizza Innovazione, met als onderwerp: Hoe kunnen we de communicatie met patiënten die laaggeletterd zijn verbeteren? 

Met maximaal 25 deelnemers gaan we proberen een paar concepten te bedenken. Niets staat vast en elk idee of richting is welkom. Uiteraard zorgen we voor pizza's ;-)

Wil je ook meedenken? Er zijn nog een paar plekjes beschikbaar dus wees er snel bij. Aanmelden kan via innovatie@asz.nl.   

App voor patiënten na beroerte of longkanker

Voor twee groepen patiënten is er vanaf nu een app op de mobiele telefoon of tablet beschikbaar om hen te ondersteunen in het behandeltraject. Het Centrum voor Longkanker in het Albert Schweitzer ziekenhuis lanceerde een app voor mensen met deze ziekte. Vrijwel gelijktijdig presenteerde de de CVA-keten in de regio, de samenwerkende zorgorganisaties die mensen helpen na een beroerte, een app voor deze doelgroep.

Inspiratie:  Podcast van Zorginnovisie

"Hallo, welkom bij de innovisie podcast, wij zijn Jethro Hardeman en Gerwin Vis. Tof dat je luistert!" Zo begint elke podcast van Zorginnovise met onderwerpen rond innovaties in de zorg. Jethro en Gerwin nemen de luisteraar mee in actuele onderwerpen, de nieuwste technologische snufjes of interviewen interessante mensen uit de wereld van zorginnovatie. Zeer de moeite waard om eens te luisteren.

Kijk - of eigenlijk luister - de podcasts via de website van
Zorginnovisie
Wil je meer weten over innovatie in en rond het Albert Schweitzer ziekenhuis,
stuur dan een e-mail dan naar innovatie@asz.nl.


Het Innovatieteam van het Albert Schweitzer ziekenhuis bestaat uit: 
Ralph Bouman | Jan Christiaan Huijsman | Maryse Spapens | Marcel Wilschut


This email was sent to <<E-mail adres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Albert Schweitzer ziekenhuis · Albert Schweitzerplaats 25 · Dordrecht, Zh 3318 AT · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp