Copy

Innovatie in het Albert Schweitzer ziekenhuis
IDEASz nieuwsbrief #2 - 2019

Beste <<Voornaam>>,

Eén van de momenten in een ziekenhuis waarbij zorgverleners veel röntgenstraling zouden kunnen opvangen, is tijdens het werken in een cath- of angiokamer en een hybride operatiekamer. Om dit risico zo veel mogelijk te beperken wordt op allerlei manieren voorlichting en instructie gegeven aan zorgverleners. Vanaf nu kan dat ook via de ASz Stralingsapp op de smartphone of tablet. Een augmented reality app die op een innovatieve wijze röntgenstraling zichtbaar maakt, zodat de zorgverlener daadwerkelijk ‘ziet’ wat een goede positie is ten opzichte van de straling en daardoor weet waar hij wel of niet moet staan in de ruimte. Bedacht en ontwikkelt in en door het Albert Schweitzer ziekenhuis.

Meer weten en de app downloaden? Lees hier verder

Verkenner Innovatie Ralph Bouman neemt na 11 jaar afscheid van ASz

Ruim 11 jaar heeft Ralph in het Albert Schweitzer ziekenhuis gewerkt en gaat ons helaas verlaten. We zullen zijn enthousiasme en drive om de zorg een stukje beter te maken door inzet van technologie en innovatie erg gaan missen. Van het eerste ziekenhuis in Nederland dat ging WhatsAppen tot het mede-oprichten van het IDEASz innovatieplatform: hij liet de afgelopen jaren een ware innovatie-vibe door het ziekenhuis gaan. Ralph gaat een mooie nieuwe uitdaging tegemoet bij Surplus en we wensen hem daar alle goeds bij!

Wil je Ralph persoonlijk gedag zeggen? Dan kan dat op donderdag 4 juli van 16.00-18.00 uur in de Bestuurskamer (10e verdieping kantoorflat) van het Albert Schweitzer ziekenhuis in Dordrecht. Stuur even een mailtje naar innovatie@asz.nl als je komt in verband met de catering. 

Zilveren award voor medicatie thuis
 

Het Albert Schweitzer ziekenhuis is winnaar geworden van de zilveren Zinnige Zorg Award, oftewel de 2e plaats bij de jaarlijkse zorgvernieuwingswedstrijd van VGZ! Op de foto hebben poliklinisch apotheker Maryse Spapens (rechts) en afdelingshoofd van het Transmuraal Team Claudia Jonker de cheque ter waarde van 5.000 euro in ontvangst genomen. Ons initiatief om patiënten met kanker maandelijks thuis een injectie te geven tegen botcomplicaties - in plaats van een tijdrovend infuus in het ziekenhuis - kon rekenen op ruim 16 procent van de publieksstemmen en op veel enthousiasme van de jury. De werkwijze is volgens de jury schaalbaar, voor veel medicatie toepasbaar en in lijn met het concept van ‘de juiste zorg op de juiste plek.’
Diverse innovaties in jaaroverzicht 2018 

Jaarlijks op 1 juni moeten organisaties hun verslaglegging over het voorgaande jaar deponeren. Het Albert Schweitzer ziekenhuis maakt naar de verplichte Jaarrekening en het Bestuursverslag over 2018 ook een film met tien hoogtepunten van het afgelopen jaar. Diverse innovaties zoals Robin de Robot en de SEH app passeren de revue. De moeite waard om eens te bekijken!
Handige app voor patiënten met medicijnen tegen kanker

Patiënten die chemo- of immuuntherapie krijgen in het Albert Schweitzer ziekenhuis, kunnen vanaf nu alle informatie over hun behandeling makkelijk raadplegen en delen met hun naasten dankzij een app. Dit digitale hulpmiddel voor smartphone of tablet komt naast het papieren patiëntinformatiedossier, dat ook blijft bestaan. De app biedt veel voordelen. “Die heb je altijd bij je, in tegenstelling tot de dikke map die patiënten ook krijgen”, vertelt internist-hematoloog Eva de Jongh. “Ook verwijst de app direct naar betrouwbare externe digitale bronnen. En hij bevat altijd de meest actuele informatie.”

Lees hier het volledige nieuwsbericht 
MedicPlanner na pilot klaar voor uitrol

Een bemiddelingsapp à la Tinder of Uber, maar dan voor zorgprofessionals. Met MedicPlanner heeft het Albert Schweitzer ziekenhuis de afgelopen tijd een succesvolle proef gehouden. Het nieuwe zoek- en vindplatform is klaar voor bredere uitrol. Mede-ontwikkelaar Hans Flu vertelt hierover in een interview bij ICT & Health.


Lees hier het interview over MedicPlanner
U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u kenbaar heeft gemaakt dat u op de hoogte wilt blijven van innovaties in en rond het Albert Schweitzer ziekenhuis of dat u aanwezig bent geweest op een van onze innovatie bijeenkomsten. Deze e-mail niet meer ontvangen? Uitschrijven kan hier.

IDEASz is het innovatieplatform van het Albert Schweitzer ziekenhuis.
Meer weten? Bekijk de website op www.ideasz.nl

Email Marketing Powered by Mailchimp