Copy

Innovatie in het Albert Schweitzer ziekenhuis
IDEASz nieuwsbrief #1 - 2019

Beste <<Voornaam>>,

In de landelijke eHealth week van 2019 organiseerde het Albert Schweitzer ziekenhuis op 22 januari 2019 haar jaarlijkse Innovatiemarkt. Vele patiënten, bezoekers, verpleegkundigen en dokters namen een kijkje in de wereld van digitale zorg, eHealth en innovatie en maakten onder andere kennis met Robin en Phi; misschien wel de twee bekendste zorgrobots van Nederland.

Naast de robots Robin, Phi en vele andere innovaties werd er ook kennis gedeeld tijdens het zogeheten 'Bammetje eHealth'. Meer dan 50 geïnteresseerden kregen drie mooie voorbeelden van digitale zorg in het Albert Schweitzer ziekenhuis te zien en te horen: MijnIBDCoach, Behandelpad App en het Patiëntenportaal MijnASz.nl Meer over de innovatiemarkt is te lezen op de website van IDEASz via onderstaande link. 

Lees hier meer over de innovatiemarkt en Bammetje eHealth

RTV Rijnmond was tijdens de innovatiemarkt de hele middag aanwezig.
Zij maakten naast een drie uur lange radiouitzending (hier terug te luisteren) ook bovenstaande video reportage. 
'Kapitein van uw medicijn' - Innovatie in de apotheek

De poliklinische apotheek van het Albert Schweitzer ziekenhuis gaat samen met Pharmi digitaal farmaceutische zorg-oplossingen ontwikkelen en onderzoeken. Het eerste gezamenlijke project is de ontwikkeling en lancering van een app, die gepersonaliseerde medicatie informatie op een smartphone geeft, en zo de patiënt faciliteert om “kapitein van zijn/haar medicijn” te zijn. "Wij willen persoonlijke, menselijke zorg in de apotheek bieden, aangevuld met digitale ondersteuning in de thuis situatie." aldus Maryse Spapens, directeur van de poliklinische apotheek (rechts op de foto) en Claudia Rijcken van Pharmi (links). In de komende maanden volgt meer info over deze farmaceutische zorginnovatie.

"Ga op zoek naar iets raars" Student blikt terug

Met die opdracht - 'Ga op zoek naar iets raars en bedenk een oplossing' - hebben studenten van de Hogeschool Rotterdam zich afgelopen half jaar bezig gehouden tijdens hun minor Silicon Venturing Rotterdam. Student Gijs van Dijk blikt in zijn blog terug op dit half jaar. Wat de studenten geleerd hebben en welke drie concepten hebben zij bedacht om de zorg een beetje beter te maken.  
 
Nieuw werkwoord rijker: Duppen

Als het aan de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ) ligt, is de Nederlandse taal een nieuw werkwoord rijker: duppen. Het betekent: online je eigen medische gegevens bekijken. Het woord is afgeleid van de afkorting DUPP, die staat voor Digitale Uitwisseling tussen Patiënt en Professional.Onze Innovatiemarkt vormde het decor van de onthulling van de eerste DUPP-zuil door NVZ-voorzitter Ad Melkert (foto). De zuilen zullen het publiek in ziekenhuizen wijzen op de voordelen van online inzage. In ons ziekenhuis kan iedere patiënt die beschikt over DigiD duppen via de website 
www.mijnasz.nl. Hier is het onder meer mogelijk je dossier en onderzoeksresultaten te bekijken, gegevens te wijzigen en afspraken in te zien. Patiënten en zorgprofessionals die meer willen weten over de landelijke beweging van het duppen, kunnen terecht op https://www.ikdupp.nl/
U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u kenbaar heeft gemaakt dat u op de hoogte wilt blijven van innovaties in en rond het Albert Schweitzer ziekenhuis of dat u aanwezig bent geweest op een van onze innovatie bijeenkomsten. Deze e-mail niet meer ontvangen? Uitschrijven kan hier.

IDEASz is het innovatieplatform van het Albert Schweitzer ziekenhuis.
Meer weten? Bekijk de website op www.ideasz.nl

Email Marketing Powered by Mailchimp