Copy

Innovatie in het Albert Schweitzer ziekenhuis
IDEASz nieuwsbrief #5 - 2018

Beste <<Voornaam>>,

Stap in de wereld van digitale zorg, eHealth en innovatie en maak kennis met Robin en Phi; misschien wel de twee bekendste zorgrobots van Nederland. Het Albert Schweitzer ziekenhuis organiseert ieder jaar een innovatiemarkt om zorgverleners, patiënten en bezoekers te inspireren met nieuwe (zorg)technologieën en innovaties. Iedereen die benieuwd is naar de zorg van overmorgen is dinsdag 22 januari van 11.00-18.00uur van harte welkom op de locatie Dordwijk van het ziekenhuis.

Naast de robots Robin en Phi kom je op de innovatiemarkt vele mooie voorbeelden tegen van apps, eHealth, uiteraard het online patiëntenportaal van het ziekenhuis, maar ook een videobril met rustgevende natuurbeelden, Virtual en Augmented Reality en de eerste stappen die worden gezet om kunstmatige intelligentie te gebruiken. 

Lees hier meer over de innovatiemarkt

'Bammetje eHealth' - ervaringen met digitale zorg
Hoe kan eHealth bijdragen aan zorg voor patiënten met IBD? Helpt een app patiënten sneller en beter herstellen na een knieoperatie? Hoe kan een dokter en patiënt optimaal gebruik maken van het dossier dat online bekeken kan worden?

Boeiende vragen en nog leuker om de antwoorden te horen van de verpleegkundigen, dokters en patiënten zelf! Geïnteresseerd, schrijf je dan in voor de kennissessie 'Bammetje eHealth' op dinsdag 22 januari van 12.00-13.30uur in het Albert Schweitzer ziekenhuis. Klik op onderstaande button om in te schrijven. 
Schrijf je nu in voor de kennissessie 'Bammetje eHealth' op 22 januari
De innovatiemarkt en de kennissessie 'Bammetje eHealth' vinden plaats in de landelijke eHealthweek (21 t/m 26 januari), georganiseerd door ministerie van VWS. Het Albert Schweitzer ziekenhuis wil op deze manier laten zien dat digitale zorg (eHealth) steeds vaker onderdeel wordt van ons ziekenhuis. Meer weten over de eHealthweek en alle activiteiten die week? Kijk dan op de website ehealthweek.net.

MedicPlanner: Bemiddelingsapp à la Tinder 

Een bemiddelingsapp à la Tinder of Uber, maar dan voor zorgprofessionals: daarmee houdt het Albert Schweitzer ziekenhuis een proef. Het nieuwe zoek- en vindplatform met de naam MedicPlanner wordt getest op de Spoedeisende Hulp (SEH) en de Intensive Care (IC). Deze afdelingen kampen bij uitstek (net als in alle Nederlandse ziekenhuizen) met tekorten aan gespecialiseerde verpleegkundigen en artsen. Als de proef slaagt, kan www.medicplanner.com direct worden uitgebreid naar andere afdelingen, andere functies en andere ziekenhuizen.

Lees hier meer over Medicplanner

"Van mislukkingen kun je juist leren"

In Nederland delen we liever onze succesverhalen dan onze leermomenten. En dat is zonde want het belemmert de innovatie. Het Instituut voor Briljante Mislukkingen probeert de zorg in dat opzicht uit te dagen door het faciliteren en toegankelijk maken van leerervaringen. Dit gebeurde begin december tijdens de Briljante Mislukkingen Award Zorg 2018. Van de tien inzendingen (gebundeld in het Tijdschrift voor Briljante Mislukkingen) wonnen Janneke Wittekoek en Peter Wouters respectievelijk de jury - en publieksprijs. 
 

Leuk om te weten: Gezondemening.nl

Meedenken over gezondheid en de zorg van morgen, dat kan nu via Gezonde Mening. Gezonde Mening is een landelijk digitaal panel waarin mensen om wie het echt gaat actief te betrekken bij de ontwikkeling van innovaties rondom gezondheid en zorg én ze zo een stem te geven. Echte ervaringen en meningen dus. Van mensen die werken aan gezondheid, zélf gebruikmaken van de zorg of zorg geven. Iets voor jou?

Meer informatie en aanmelden kan via de website van Gezonde Mening
U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u kenbaar heeft gemaakt dat u op de hoogte wilt blijven van innovaties in en rond het Albert Schweitzer ziekenhuis of dat u aanwezig bent geweest op een van onze innovatie bijeenkomsten. Deze e-mail niet meer ontvangen? Uitschrijven kan hier.

IDEASz is het innovatieplatform van het Albert Schweitzer ziekenhuis.
Meer weten? Bekijk de website op www.ideasz.nl

Email Marketing Powered by Mailchimp