Copy
Dit voorjaar is het mogelijk om in
Museum Vlaardingen de bekende Vlaardingse wandelroute
'van ’t Oft naar ’t Oofd'
te lopen!

Uitnodiging

  
Op zaterdag 23 april om 15.00 uur openen we maar liefst twee nieuwe tijdelijke tentoonstellingen in Museum Vlaardingen:


 

Ode aan het Stadspark:
Een wandeling door het Hof en het Oranjepark
&
Rivierzone Essay


. Graag nodigen wij je uit om bij deze dubbele opening aanwezig te zijn.

Ode aan het Stadspark
______________________________________________________________
Een wandeling door het Hof en het Oranjepark

Vlaardingen is in het gelukkige bezit van meerdere stadsparken, waaronder het Hof en het Oranjepark. De parken bieden de inwoners van de stad een uitstekende gelegenheid om te wandelen, te sporten, te spelen en af te spreken.

Een stadspark fungeert ook vaak als inspiratiebron voor kunstenaars.  Door de tijd heen zijn de verschillende functies en bezoekers van parken op vele manieren vastgelegd, beschreven en bezongen.

Deze tentoonstelling brengt een ode aan het stadspark en zijn bezoekers. Wandel mee langs uniek beeldmateriaal uit de lange geschiedenis van het Hof en het Oranjepark, afkomstig uit het Stadsarchief Vlaardingen. Ontdek vervolgens hoe het stadspark en zijn gebruikers de hoofdrol spelen in talrijke schilderijen, tekeningen en andere kunstwerken, uit de rijke collectie van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed. De variatie is enorm, maar in alle werken komt de delicate balans tussen flora, fauna en de mens tot uiting.

Rivierzone Essay
______________________________________________________________
Fototentoonstelling
In opdracht van Museum Vlaardingen legt landschaps- en architectuurfotograaf Jeroen Musch (1964) al meer dan tien jaar de transitie van de Vlaardingse rivieroevers vast. Het resultaat is een rauw beeld van een omgeving waar transitie, ontwikkeling en bedrijvigheid continu in contrast staan met het eeuwig doorstromende water.

Jeroen Musch:
'Als buitenstaander ben ik gevraagd naar de verbinding tussen stad en rivier te kijken. Aanvankelijk was ik, naast geïntrigeerd, nogal verward door de soms tegengestelde signalen die stad en rivier mij gaven: oud en bijzonder tegenover nieuw en indrukwekkend modern, vaak naast en door elkaar.
De stad, de rivier en haar ommelanden zijn, in voortdurende verandering, steeds bezig de juiste verhouding met elkaar te vinden.
In een poging harmonie te brengen in deze caleidoscoop van beweging, koos ik reeksen van drie beelden. De gekozen drieluiken vormen samen steeds één nieuw beeld, één facet van de Vlaardingse horizon.'

 
Deze tentoonstelling is onderdeel van de viering van 150 Jaar Vooruit Nieuwe Waterweg.

 
Graag nodigen we je uit om bij de dubbele opening op 23 april as. aanwezig te zijn. Tijdens de opening zal dr. Iris Burgers
(VU Amsterdam) een korte inleiding geven over de functie van een stadspark voor stad en bewoners. Aansluitend geeft gastcurator Hubert Mich een toelichting over de totstandkoming van de tentoonstelling 'Ode aan het Stadspark'.

Vervolgens zal fotograaf Jeroen Musch meer vertellen over hoe hij de transitie van de Vlaardingse rivieroevers heeft vastgelegd voor 'Rivierzone Essay'. Hij zal hierover bevraagd worden door Harm Tilman, voormalig hoofdredacteur van het architectuurplatform
'de Architect'.
Aansluitend is er gelegenheid om beide tentoonstellingen te bezoeken. Datum: Zaterdag 23 april 2022
Aanvang: 15.00 uur (inloop vanaf 14.30)
Locatie: Museum Vlaardingen, Westhavenkade 54, Vlaardingen

Graag aanmelden via onderstaande aanmeldbutton.


 
Ik ben aanwezig bij de opening op 23 april
Facebook
Twitter
Link
Website
Copyright © 2022 Museum, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp