Copy
Nummer 28 - juli 2020
Wat is het fijn dat Museum Vlaardingen, evenals zoveel andere musea, theaters, bioscopen en concertzalen, weer open is en dat de maatregelen, ter voorkoming van de verdere verspreiding van het coronavirus, langzaam steeds verder afgebouwd worden! Het is bijvoorbeeld sinds 1 juli niet meer nodig om vooraf je ticket voor het museum te  reserveren. Een spontaan bezoekje aan Museum Vlaardingen is dus weer mogelijk! En ook aan te raden, want we hebben deze zomer weer een mooi en gevarieerd aanbod aan tentoonstellingen. Je leest er meer over in deze nieuwsbrief. Ik hoop dat iedereen een mooie en gezonde zomer heeft en graag tot ziens in het museum!
Léanne Selles
Directeur Museum Vlaardingen

TENTOONSTELLINGEN


Als de lichtjes weer eens branden gaan. Muziek van de bevrijding
t/m 6 september
 
Vlaardingen bevrijd
Foto's van de bevrijding
t/m 25 oktober


Meer dan het oog kan zien
Leen Droppert 90 jaar

11 juli t/m 15 november

Hoogstraat Vlaardingen:
de oudste straat van Holland

29 juli t/m 3 januari 

 

WEBINAR


OVER DE GESCHIEDENIS VAN DE HOLLANDSE STRATEN

Coolsingel, Kalverstraat, Dorpsstraat of Hoogstraat. Wie kent ze niet? De één ontmoet er zijn idolen, de ander gaat er winkelen. Straten zijn vaak onlosmakelijk verbonden met de geschiedenis van een stad of een dorp. Soms leiden straatnamen ook tot controverses. J.P. Coenstraat, kan dat nog wel? 

In samenwerking met Gemeente Vlaardingen en Museum Vlaardingen duikt Holland. Historisch Tijdschrift op woensdag 29 juli van 10 tot 11 uur in de fascinerende geschiedenis van Hollandse straten. Tijdens een online webinar van het tijdschrift, te volgen via Facebook, vertellen drie sprekers hoe specifieke straten in Amsterdam, Schiedam en Vlaardingen ons meer kunnen vertellen over de geschiedenis van deze drie steden. Kijk voor meer informatie op https://tijdschriftholland.nl/symposium/

ZOMER IN MUSEUM VLAARDINGEN


KRAAK DE CODE MET RICK EN HENDRIK

Kom in de zomervakantie speuren in Museum Vlaardingen en help Ridder Rick en Hendrik de Haring met het kraken van de code.
Ga op ontdekkingsreis door de tentoonstellingen en los raadsels op over de Krabbeplasman, puzzel mee met Ridder Rick en Dirk III en test je kennis over haring en andere vissen. Als je alle opdrachten goed hebt uitgevoerd, krijg je de juiste code in handen...

Zien we je snel, speurneus??
 
Ook dit jaar kun je met het Jeugdvakantiepaspoort gratis naar Museum Vlaardingen en een stempel scoren. Heb je minimaal 10 stempels in je paspoort verzameld? Dan is het nu tijd voor de Supercoupon. Kijk voor meer informatie op de website van het Jeugdvakantiepaspoort.

LEEN DROPPERT NEGENTIG JAAR


MEER DAN HET OOG KAN ZIEN

Het Geuzenmonument op de Markt in Vlaardingen is zijn meest bekende werk, maar de Vlaardingse kunstenaar Leen Droppert (90) heeft een enorm groot oeuvre gecreëerd tijdens zijn zeventigjarig kunstenaarschap. In Museum Vlaardingen is een tentoonstelling te zien waarin een goed beeld van zijn ontwikkeling als beeldhouwer en schilder zowel in stijl als in onderwerp- en materiaalkeuze, te zien is. Je kunt er beelden, schilderijen, tekeningen bewonderen. De tentoonstelling is gemaakt door gastconservator Henk Horsten.
In het museum is een routekaart te verkrijgen, waarmee je de twintig grote en kleinere kunstuitingen van Droppert, die in Vlaardingen staan, kunt bekijken.

OPROEP


SPREKERS GEZOCHT VOOR PECHA KUCHA-AVOND
OVER DE GESCHIEDENIS VAN VLAARDINGEN

In het kader van het 100-jarig bestaan organiseert Museum Vlaardingen, in samenwerking met de Vereniging Vrienden van Museum Vlaardingen en de Historische Vereniging Vlaardigen op 5 november in de Stadsgehoorzaal een Pecha Kucha-avond over de geschiedenis van Vlaardingen. Heb jij een spannend, interessant en leuk onderwerp uit de Vlaardingse geschiedenis? Dan nodigen wij je van harte uit om op deze avond een Pecha Kucha-presentatie te geven!   

Wat is een Pecha Kucha?

Pecha Kucha is Japans voor chit chat, oftewel prietpraat. Tijdens een Pecha Kucha-presentatie worden twintig afbeeldingen getoond. Elke afbeelding is twintig seconden te zien, waarna automatisch de volgende afbeelding volgt. Een Pecha Kucha-presentatie duurt dus twintig x twintig seconden, oftewel: zes minuten en veertig seconden. De spreker wordt gedwongen om in minder dan zeven minuten zijn/haar boodschap over te brengen. Zijn/haar verhaal moet dus heel concreet en to-the-point zijn...

Pecha Kucha over de geschiedenis van Vlaardingen

Alle onderwerpen binnen de geschiedenis van Vlaardingen zijn welkom. Van de recente geschiedenis tot de oudheid. De presentatie kan zich richten op de specifieke geschiedenis van een straat, gebouw of persoon. JE kan zo origineel mogelijk zijn in je keuze en hoe meer variatie, hoe leuker de avond. 

Voor meer informatie en aanmelden kun je mailen naar l.selles@museumvlaardingen.nl

BERICHTEN
VRIENDEN VAN MUSEUM VLAARDINGEN


ACTIVITEITEN WEER MOGELIJK


Het bestuur van de Vrienden heeft na een periode van verplichte rust weer plannen voor de opstart gemaakt. Dit onder voorbehoud dat er geen coronarestricties zijn die de geplande bijeenkomsten onmogelijk maken.
 
Op 24 september 2020, 19.30 uur organiseren we de eerste (korte) Algemene Ledenvergadering met op de agenda een wijziging van de statuten. Na afloop daarvan verzorgt Henk van Beek een lezing over de restauratie van de Balder.
 
Op 8 oktober 2020, aanvang 19.30 uur volgt de tweede (reguliere) Algemene Ledenvergadering over de begroting en jaarrekening.
 
Beide agenda's zijn dezelfde als gepubliceerd in de Spil nr. 55 en op de website:
https://museumvlaardingen.nl/vrienden/algemene-ledenvergaderingen/2020  

Let op: in verband met de maatregelen ter verspreiding van het corona-virus is het noodzakelijk dat u zich voor beide ledenvergaderingen vooraf aanmeldt via https://museumvlaardingen.nl/vrienden/agenda/inschrijven-lezingen
 
Graag tot ziens.
Niek van de Mark, secretaris
 
AGENDA

11 juli
Opening tentoonstelling Meer dan het oog kan zien - Leen Droppert 90 jaar

29 juli: Dag van de Slag
Webinar over Hollandse straten
Opening tentoonstelling Hoogstraat Vlaardingen
Gratis toegang tot het museum
Diverse activiteiten

24 september
Algemene Ledenvergadering Vrienden van Museum Vlaardingen

8 oktober
Algemene Ledenvergadering Vrienden van Museum Vlaardingen

14 oktober
Opening tentoonstelling Bassie & Adriaan: Een schat aan herinneringen

5 november
Pecha Kucha-avond over de geschiedenis van Vlaardingen 
 
 
Twitter
Facebook
Website
Instagram
Copyright © 2019 Museum Vlaardingen Alle rechten voorbehouden


U kunt uw profiel aanpassen of uitschrijven van de nieuwsbrief.
 


This email was sent to <<E-mailadres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Museum · Westhavenkade 54 · Vlaardingen, ZH 3131AG · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp