Copy
Vrijwilligersnieuws

Museum Vlaardingen

3 juni 2022

 
Beste vrijwilligers,

Deze week weer een goed gevulde Vrijwilligersnieuws, dank aan iedereen die eraan meewerkte. 

Aanstaande zondag 5 juni vieren en herdenken we 149 jaar hindoestaanse immigratie in Museum Vlaardingen. Meer informatie vind je hier. Het museum is zondag verder gesloten voor bezoekers omdat het Eerste Pinksterdag is. Maandag 6 juni, Tweede Pinksterdag, zijn we open van 12.00-17.00 uur.

Denken jullie eraan je op te geven voor de barbecue?

Veel leesplezier en een fijn Pinksterweekend!

Hartelijke groet,
Annet van der Vat


annet@museumvlaardingen.nl 


Weet jij meer?
door Beau van 't Hoen

Tijdens het herwaarderen van de collectie van Museum Vlaardingen komt het team geregeld objecten tegen waar weinig of niets over bekend is in de documentatie. Daarom plaatsen we de komende tijd in deze nieuwsbrief een voor ons onbekend object met de vraag: wie weet meer? Deze week twee gebogen metalen platen met gaten in een ruitvorm, met een metalen strip onderin. De platen zijn behoorlijk verroest. Volgens adlib is het een ongeclassificeerd object. Het is niet duidelijk waar dit voor gebruikt werd. Wat is de functie van deze twee schilden? Het idee bestaat dat het misschien hitteschilden zijn voor de rookpijpen van een kachel. Dat deze eromheen werden gezet zodat iemand zich niet per ongelijk verbrand.

     

Stuur je suggesties, opmerkingen of tips om verder te zoeken naar herwaardering@museumvlaardingen.nl. Schroom niet en deel je gedachtes met ons.

     
Opening tentoonstelling Westwijzer

door Annet van der Vat, foto's Sjaak van 't Wout en Jorge Simelio
 
Donderdag 2 juni was het een drukte van belang in Museum Vlaardingen. De tentoonstelling Verzameldrang werd geopend. De groepen 5 t/m 8 van de Westwijzer hebben deze tentoonstelling samengesteld met door hun zelf gemaakte kunstwerken. Samen met hun ouders kwamen ze het eindresultaat bekijken dat hun leerkracht Robbert Roskam samen met onze medewerker Jorge Simileo had opgesteld. Natuurlijk gingen ze ook samen met onze educatievrijwilligers kijken op de Playmobil tentoonstelling en waren ze erbij toen de nieuwe wethouder, Lianne van Kalken, de tentoonstelling kwam openen. Het was leuk om mee te leven met hun enthousiasme en ze te zien genieten in het museum.


Komen jullie ook kijken naar deze leuke tentoonstelling in de Terrazzohal? Nog te zien t/m 26 juni.