Copy
Nummer 33 - december 2022
Let op: Speciale openingstijden ivm de feestdagen:
Maandag 26 december (Tweede Kerstdag) is het museum geopend van
12.00 - 16.00 uur. Het museum is gesloten op 24, 25 en 31 december en
1 januari 2023.

KERSTVAKANTIE IN MUSEUM VLAARDINGEN


LEUKE SPEURTOCHTEN VOOR KINDEREN
Zin om iets leuks te doen deze Kerstvakantie? Breng een bezoek aan Museum Vlaardingen. Naast de tentoonstellingen hebben we deze vakantie leuke activiteiten voor kinderen. Ga door het hele museum op zoek naar scheepsvlaggen. Deze zijn te vinden op schilderijen, modellen, muurgrafieken, waar dan ook! Of doe de fotospeurtocht en ontdek de scheepsmodellen in het museum. Hoe snel kan je ze allemaal vinden? In onze knutselhoek mogen alle kinderen hun eigen vlaggen maken om mee naar huis te nemen.
 

TENTOONSTELLINGEN


NU TE ZIEN
Lekker dan?!
Voedselvernieuwing in Vlaardingen

t/m 8 januari 2023
 
Kijken op gevoel.
In dialoog met Willem Brinkman
t/m 12 februari 2023
Behouden Vaart
D
e ondernemersgeest van de Vlaardingse redersfamilie Hoogendijk

Altijd te zien

 

Arij Pleijsier
Vlaardingse marineschilder uit de late Romantiek
Altijd te zien

HERBOUW MUSEUMPAVILJOEN


OPLEVERING VOOR 1 MEI 2023

In januari 2023 zal gestart worden met de herstelwerkzaamheden van het paviljoen tegenover Museum Vlaardingen aan de Westhavenkade. Een jaar geleden heeft een brand het pand gedeeltelijk verwoest. Nadat de verzekering het schadebedrag had vastgesteld, is een plan voor herbouw ontwikkeld. In dit plan is een aantal verfraaiingen aan het pand bedacht, waardoor het paviljoen een frissere en meer transparante uitstraling krijgt.

Deze week is overeenstemming bereikt met Aannemingsbedrijf A. van der Lugt uit Vlaardingen voor de uitvoering van de herstelwerkzaamheden. Afhankelijk van levertijden en weersomstandigheden hoopt de aannemer de werkzaamheden vóór 1 mei 2023 afgerond te hebben.

Ondertussen heeft het museum, in overleg met diverse belanghebbenden uit de stad, nagedacht over een nieuwe, passende bestemming voor het pand. De onderhandelingen met een nieuwe huurder zijn in vergevorderd stadium. Hierover zal in januari  meer duidelijkheid komen.

In aanwezigheid van wethouder Lianne van Kalken en directeur Léanne Selles, werden deze week doeken geplaatst op de bouwhekken. De Stichting Vlaardingen 750 liet deze doeken ontwikkelen in opdracht van de gemeente Vlaardingen. Op de doeken krijgt de voorbijganger al wat mee van de viering van 750 jaar Stadsrechten in 2023. Een leuk opwarmertje voor de komende feestelijkheden tot het moment dat het museumpaviljoen weer in volle glorie is hersteld.

JOUW EVENEMENTEN IN EEN UNIEKE OMGEVING?


HUUR EEN SFEERVOLLE RUIMTE BIJ MUSEUM VLAARDINGEN

Op zoek naar een leuke locatie voor je receptie, optreden of diner? Museum Vlaardingen leent zich uitstekend voor kleine en middelgrote evenementen, van 20 tot 200 personen. We bieden verschillende mogelijkheden, in een historische of juist een moderne ambiance.

Maak je evenement nog leuker en boek een rondleiding door het museum, waarbij een van onze deskundige medewerkers je meer vertelt over onze collectie en het Vlaardingse verleden. We denken graag met je mee over de verschillende mogelijkheden. 

We werken samen met verschillende cateraars. Alles is mogelijk; van een eenvoudig koffie- en thee arrangement tot een luxueus diner, uiteraard allemaal in overleg.

Meer informatie? Neem contact op via info@museumvlaardingen.nl of 010-4348722

 
 
Twitter
Facebook
Website
Instagram
Copyright © 2019 Museum Vlaardingen Alle rechten voorbehouden


U kunt uw profiel aanpassen of uitschrijven van de nieuwsbrief.
 


This email was sent to <<E-mailadres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Museum · Westhavenkade 54 · Vlaardingen, ZH 3131AG · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp