Copy
Goed eten maak je in Brabant 
Goed eten beleef je in Brabant
We Are Food
We Are Food startte in 2018 als onderdeel van Noord-Brabant European Region of Gastronomy. Vanaf dit najaar is We Are Food het label dat belangrijke foodthema's in de spotlights te zet en onze provincie als foodbestemming promoot in Noord-Brabant en (ver) daarbuiten.

Via deze nieuwsbrief, die vanaf nu weer maandelijks verschijnt, houden we je graag op de hoogte van de activiteiten van We Are Food. We laten zien hoe de projecten uit het voorbije WAF-jaar zich ontwikkelen en welke nieuwe acties we hebben klaarstaan.
 

Themamaand Eiwit-transitie

Eiwit-transitie... en woord dat je veel hoort. Maar wat is dat nu eigenlijk? In het kort is de verschuiving van (minder) dierlijke naar (meer) plantaardige consumptie en productie. Een verschuiving die nodig is om ook in de toekomst alle monden van de wereld gezond te kunnen voeden zonder de planeet en haar bewoners volledig uit te putten. In de maand oktober zetten we dit belangrijke onderwerp in de spotlights. Tijdens deze themamaand lanceren we een publiekscampagne gericht op bewustwording rondom de overgang naar een meer plantaardig menu. Ook worden er verschillende activiteiten georganiseerd met en voor boeren, ondernemers, het onderwijs, horeca en  ‘de gewone Brabander’. Ben jij in welke vorm of welk deel van de keten dan ook betrokken bij dit onderwerp en wil je graag met ons sparren over jouw mogelijke rol in deze maand, neem dan gerust contact met ons op.

We hopen op veel betrokkenheid zodat we met elkaar kunnen blijven werken aan ons gezamenlijke doel: Brabant blijven ontwikkelen als lekkere en slimme foodregio waar goed eten, gezond produceren en goed genieten hand in hand gaan, zodat wij nu en later op een verantwoorde manier kunnen genieten van echt goed eten.
Van zaaien komt oogsten

Hoe gaat het nu met de WAF-projecten van het afgelopen jaar?

Samen voedsel produceren
Vorig jaar juni stond het initiatief Herenboeren een maand lang in de spotlights. Stichting Herenboeren Nederland introduceert een nieuw voedselsysteem waarbij meerdere mensen een boerderij oprichten, een boer in dienst nemen en samen de kosten en opbrengsten delen. De duurzame producten van deze boerderij zijn goed voor 60% van alle dagelijks benodigde voedingsmiddelen. De eerste Herenboerderij staat in Boxtel. Op zaterdag 25 mei opende de tweede Herenboerderij genaamd ‘De Groote Modderkolk’ haar deuren, in het Gelderse Loenen. Ook goed nieuws voor Herenboeren Breda. Zij hebben een locatie gevonden om te starten, ten zuidwesten van Breda. Vanaf 1 januari verpacht de gemeente 20 hectare grond aan de aan Herenboeren Breda. Op dit moment zijn er 2 draaiende Herenboerderijen en op nog eens 13 andere locaties in wording. 
De gezonde community
Leende haalde het nieuws door met zoveel mogelijk mensen uit het dorp over te stappen op een gezonde leefstijl. Vorig jaar augustus stond WAF in het teken van dit onderwerp. GezondDorp Leende organiseerde toen hun eerste LCHF-belevingsmarkt. Vanwege het grote succes van deze gezonde leefstijlmarkt volgde afgelopen mei de tweede editie. Als klap op de vuurpijl presenteerden de initiatiefnemers van GezondDorp Leende daar hun boek: Van GezondDorp naar GezondLand. Dit boek bevat de basisprincipes van deze gezonde leefstijl, recepten en handige dagmenu's. 
De nieuwe boer
Vorig jaar juni stond WeAreFood in het teken van het Familievarken. In oktober startte in het Brabantse Venhorst de bouw van de allereerste familievarkenstal. Begin mei huppelden de allereerste familievarkens de stal binnen. Een duurzame varkenshouderij met een blik op de toekomst en met kansen voor de sector én de rest van de keten. Deze milieu- en diervriendelijke stal is een voorbeeld voor de agrofoodsector in Brabant en won daarom in mei de Agrofoodpluim.
Statenverkiezingen
Na de statenverkiezingen van afgelopen maart is een nieuw provinciebestuur gevormd. Anne-Marie Spierings (D66) is in het nieuwe bestuur als gedeputeerde verantwoordelijk voor de portefeuille Gezondheid, Energie en Landbouw. Hiermee kan zij de ingezette koers voortzetten en blijft een gezonde en duurzame toekomst voor iedereen hoog op de agenda staan. Daar dragen wij met We Are Food graag een steentje aan bij. 
Twitter
Facebook
wearefood.nl
Instagram
Copyright © 2018 We Are Food, All rights reserved.
Je ontvangt dit bericht als genodigde van een We Are Food bijeenkomst of betrokkene bij een van de projecten of omdat je je aangemeld hebt op onze website.

Our mailing address is: info@wearefood.nl

Add us to your address book


Als u de updates van WeAreFood niet meer wilt ontvangen, kunt u uw instellingen aanpassen of afmelden van deze nieuwsbrief.

 


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
We Are Food · Keizerstraat 12 · 's-Hertogenbosch, Noord-Brabant 5211HG · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp