Copy
Is deze mailing niet goed zichtbaar? Klik hier.
Wie had gedacht dat ons jubileumjaar zo zou uitpakken. We begonnen het boekingsjaar afgelopen november met ongekende belangstelling.
Op 1 januari hadden we al bijna 70 boekingen binnen! In januari ging dat nog zo door en ook de eerste helft van februari en toen... viel alles stil.

Klap voor de reisbranche
Zoals u waarschijnlijk wel hebt gelezen, zal dit voor velen in de reisbranche een dramatisch jaar worden. KLM op 20% van capaciteit en veel grote reisorganisaties die al hun personeel in de wacht moeten zetten. Maar wat te denken van alle mensen die werkzaam zijn op de reisbestemmingen, die afhankelijk zijn van inkomsten van het toerisme ter plaatse. Wij kennen de situatie in Griekenland en weten dat heel veel mensen die in deze seizoensbranche werken, hun jaarinkomen moeten verdienen in die paar vakantiemaanden. Vaak is er op die plaatsen geen ander werk voorhanden en de meesten hebben geen sociaal vangnet zoals wij die kennen. Zij zullen dit jaar daarom mogelijk helemaal geen inkomsten hebben.

Een streep door onze voorjaarsplanning, MAAR...
Hierbij willen wij u graag informeren hoe Miniati Reizen zal reageren op de gewijzigde omstandigheden in deze tijden van Corona. Evenals voor heel veel mede ondernemers, is ook voor ons een oplossing voor deze uitzonderlijke situatie van cruciaal belang voor het voortbestaan van onze onderneming. Het economisch overleven van deze pandemische crisis, zal vooral afhangen van de flexibiliteit die we met zijn allen aan de dag leggen. Tot nog geen week geleden waren wij nog redelijk optimistisch over de mogelijkheden om onze reizen in het voorjaar gewoon door te kunnen laten gaan. Echter, met het nieuws dat in Griekenland inmiddels alle hotels en toeristische accommodaties in ieder geval tot 30 april gesloten moeten blijven, is de knop omgegaan. Er geldt voor de komende weken bovendien een quarantaineplicht van 2 weken bij binnenkomst. Hoe lang deze regeling nog van kracht blijft, is niet bekend.
Kosteloos omboeken naar het najaar:
meer weken en alle workshops

Met het oog op uw gezondheid, vinden wij het niet veilig of verstandig om de reizen in het voorjaar door te laten gaan. Wij hebben besloten om het zekere voor het onzekere te nemen en de voorjaarsperiode te laten vervallen. Wij bieden diegenen, die in mei en juni hebben gereserveerd, de mogelijkheid om hun reis kosteloos om te boeken naar het najaar. Transavia rekent geen wijzigingskosten en de eventueel bij te betalen tariefverschillen nemen wij voor onze rekening. We hebben in oktober een aantal extra weken met workshops ingepland en onze docenten bereid gevonden om nu in het najaar, een of meer weken naar Kantia te komen om hun workshops aan te bieden. Ook de Excursieweek is verplaatst naar het najaar.
Op deze wijze hopen we dat alle workshops alsnog door kunnen gaan.

 

Bekijk verderop in de nieuwsbrief het aangepaste programma!

Het weer in september en oktober is nog heerlijk en vergelijkbaar met de maanden mei en juni én... het zeewater is al opgewarmd!

Aangepast programma najaar 2020


Deze week is het aangepaste programma op de site geplaatst. Hieronder tref je een overzicht aan van de nieuwe data:
 

30 augustus t/m 6 september


6 t/m 13 september


13 t/m 20 september


20 t/m 27 september


27 september t/m 4 oktober4 t/m 11 oktober


11 t/m 18 oktober

Ga naar de website

Wijzigingen fotorondreizen

De fotografiereis naar de Peloponnesus die in oktober geprogrammeerd stond, komt helaas te vervallen. Daarvoor in de plaats voeren we de in mei geplande reis naar Noord- en West-Griekenland uit in de laatste week van oktober. We hebben wellicht nog een paar plaatsen beschikbaar in verband met een enkele annulering. In september verzorgt Sjaak Henselmans overigens ook nog een fotografieworkshop in de week van 13 t/m 20 september, waarbij er nog enkele plaatsen beschikbaar zijn.
Fotoworkshopreis boeken

Fotoreis Noord- en West-Griekenland

Oktober 2020, definitieve data volgen nog

In oktober gaan we nu naar Noord- en West-Griekenland. We vliegen naar Thessaloniki en vliegen terug van onze eindbestemming Corfu stad. De reis leidt door een ruig en bergachtig gebied. Het Pindosgebergte, een uitgestrekte bergmassief met toppen van ruim 2600 meter, dat zich uitstrekt van de grens van Albanië naar het zuiden, vormt de natuurlijke grens tussen de westelijke provincie Epirus en Grieks Macedonië in het noorden en Thessalië verder naar het zuiden. Het wordt ook wel de ruggengraat van Griekenland genoemd. We reizen met onze eigen minibusjes, dus het aantal plaatsen is beperkt tot 10 deelnemers.
Bekijk de fotoreis

Zingen in Griekenland

30 augustus t/m 6 september met Donia Surowiec

De zangworkshop met Donia Surowiec vindt plaats in de eerste week van september. In die week zijn er nog maar een paar appartementen beschikbaar, die we nu voor eventuele deelnemers aan deze week willen vasthouden. Mocht u overwegen om voor deze leuke workshop te boeken, dan verzoeken wij u dat zo spoedig mogelijk te doen!
Workshop Zingen boeken

Zomerweek in Nederland

13 t/m 17 juli 2020

Keuze uit Bronsgieten, Papier & boekbinden, Beeldhouwen en Vers hout
Wellicht door de bovengenoemde ontwikkelingen, wordt onze Zomerweek in de Achterhoek wat actueler. Diegenen die niet in de gelegenheid zijn om hun reis naar het najaar door te schuiven, kunnen overwegen om toch nog wat creativiteit aan de dag te leggen op het Kunstlandgoed Midgaard van onze bronsgieter Felo Hettich en zijn partner en papierspecialist Hanne Mahler. Behalve hun eigen workshops Bronsgieten en Papier & boekbinden bieden we in de week van 13 t/m 17 juli ook Beeldhouwen o.l.v. Carla Peperkamp en de workshop Vers Hout. De begeleiders van deze boeiende workshop, Sjors van der Meer en Job Suijker hebben hun werkplek in het bos van Midgaard, waar ze door het jaar heen workshops aanbieden en gebruikmaken van het verse hout uit het bos aldaar. Bij voldoende belangstelling is het mogelijk dat we in de zomermaanden nog een extra week kunnen aanbieden. Eventuele data worden ook weer middels onze nieuwsbrieven en op de site bekend gemaakt.

Nieuw dit jaar:

Workshop Vers hout

begeleid door Sjors van der Meer en Job Suijker.
Vers houtbewerking is werken met gereedschappen en werktuigen die her-ontdekt zijn. Omdat het hout vers (lees ‘zacht’) is laat het zich gemakkelijk bewerken met mooi en eenvoudig handgereedschap. Bijl, haalmes, avegaar en splijtijzer; allemaal bijzondere en efficiente gereedschappen die je eenvoudig kan leren hanteren bij de bewerking van verschillende houtsoorten. Je kunt op eenvoudige wijze prachtige werkstukken maken uit Vers hout!

Het midweekarrangement

Er wordt ‘s morgens en ’s middags gewerkt tijdens de workshops en tussendoor serveren we een heerlijke lunch. Wilt u gedurende de week in de buurt overnachten, dan kunnen wij u in contact brengen met lokale hotels of Bed & Breakfast aanbieders. Zo biedt bijvoorbeeld landgoedhotel Ehzerwold in Almen een heel redelijk geprijsde midweekarrangement inclusief ontbijt en diner.

De prijs voor het midweekarrangement inclusief koffie, thee en uitgebreide lunch bedraagt € 395,-.

De heerlijke lunchcatering wordt verzorgd door creatieve duizendpoot Ingrid Onstenk, die bij ons in Griekenland beeldhouw- en bronsgietworkshops verzorgt. In de zomermaanden is zij ook kok op een Clipper op de wadden.
 
Zomerweek boeken
Griekenlandaanzee is een concept van Miniati Reizen.
Kijk ook eens naar de fotografie(rond)reizen van Miniati Fotoreizen
Website
Facebook
Instagram
YouTube
Copyright © 2020 Miniati Reizen | Griekenlandaanzee.nl, Alle rechten voorbehouden.


http://us14.forward-to-friend.com/forward?u=7e7c33adbe340461392b0d146&id=8252bc0f9e&e=[UNIQID]
Wilt u uw voorkeuren voor de e-mails wijzigen?
U kunt hier uw voorkeuren wijzigen 

Natuurlijk houden wij u graag op de hoogte van onze activiteiten van Miniati Reizen en Griekenlandaanzee maar mocht u dit niet op prijs stellen, dan kunt u zich op elk moment uitschrijven voor deze mailing.

Email Marketing Powered by Mailchimp