Copy
Is deze mailing niet goed zichtbaar? Klik hier.

Mogen wij u ook verwelkomen?

Ons voorjaarsseizoen 2017 dient zich aan en er wordt weer volop gereserveerd. De eerste twee weken (van 28 mei t/m 11 juni) zijn al zo goed als volgeboekt, maar in alle andere weken hebben we nog plaats.

U kunt zich aanmelden voor die weken middels het reserveringsformulier op onze site www.griekenlandaanzee.nl. Mogen wij u dit jaar ook verwelkomen? Dan is het verstandig zo snel mogelijk te boeken in verband met de beschikbaarheid van de vluchten.

Meteen boeken!

Nieuwe workshops en docenten

We hebben dit jaar weer een uitgebreid aanbod aan bekende en nieuwe workshops en ook een aantal nieuwe docenten. Nieuw dit jaar is dat we tijdens alle weken de workshops beeldhouwen en schilderen aanbieden. Kijk voor het actuele workshopoverzicht op onze website.

Naast beeldhouwen en schilderen staan er elke week nog twee andere workshops op het programma zoals...

Nieuw: Papier en boekbinden

Periode: 11 t/m 18 juni


Hanne Mahler, de van oorsprong Deense kunstenares en docent geeft dit jaar voor het eerst bij ons een workshop rondom het thema papier.

Tijdens deze workshop wordt er o.a. papier ‘geschept’, met gebruikmaking van allerlei natuurlijke materialen, zoals katoen, stro, brandnetels, eucalyptus, riet, zeewier, en een verscheidenheid aan materialen, die om ons heen in de natuur of op het strand te vinden zijn. Deze worden verwerkt tot ’pulp’. Griekenland heeft een andere vegetatie dan Noord-Europa, zodat het papier dat zal worden gemaakt tijdens deze workshop ook anders zal zijn. U leert de pulp te maken en hoe deze toe te passen in verschillende creaties, zoals  boeken, sculpturen, lampen en andere toepassingen. U zult ook kennis te maken met verschillende oppervlaktebehandelingen die ervoor zorgen dat uw creaties mooi en duurzaam blijven. 

Meer over het werk van Hanne Mahler: www.paperbyhanne.com
 
Meteen boeken!

Art Clay silver en copper sieraden

Periode: 18 t/m 25 juni en 10 t/m 17 september


Bij deze workshop, bij ons in Kantia een van de klassiekers, draait alles om het gepatenteerde ‘Art Clay'.

Dit materiaal wordt o.a. gewonnen uit het recyclen van zilverdeeltjes uit de fotografie industrie. Door de deeltjes te mengen met een bindmiddel, ontstaat een kleiachtige substantie die zich laat bewerken als plasticine.
Er kan heel fijn mee worden ‘geboetseerd’ en nadat het bindmiddel tijdens het afbakken verdampt, blijven massief zilveren of koperen sieraden over. Doordat er niets gesmolten of gesoldeerd hoeft te worden is deze methode erg populair geworden bij het maken van sieraden en voor iedereen toegankelijk. Onze docente Ingrid La Haye is eigenaresse van 'Het Haags Mozaiek en Zilver Atelier Wapiti' in Den Haag en komt dit jaar al voor de 12e keer naar Griekenland!

Meer over het werk van Ingrid La Haye: www.wapiti.nl
 
Meteen boeken!

Bronsgieten

Periode: 11 t/m 18 juni en 17 t/m 24 september


De workshop Bronsgieten is inmiddels een bekend gegeven bij Griekenlandaanzee. De workshop wordt zowel in het voor- als najaar aangeboden.

Docent Felo Hettich begeleidt de workshop in juni en collega Ingrid Onstenk in september. Tijdens de workshop leert u middels de ‘verloren wasmethode’ een bronsje te creëren. Het proces begint met het maken van een model in was. Van het model wordt vervolgens een gipsen mal gemaakt, waarin tijdens het spectaculaire gietmoment, roodgloeiende gesmolten brons wordt gegoten. Na afkoeling kan het beeldje worden afgewerkt. Na het polijsten of patineren wordt het beeldje gemonteerd op een sokkel van marmer of hout. Zoals gebruikelijk vervoeren wij de werkstukken voor u naar Nederland.
 
Meteen boeken!

Tiffany en Glas in lood

 Onder begeleiding van onze nieuwe docent Joost Wijnberg

Periode: 18 t/m 25 juni


Joost Wijnberg (1954) heeft in de 80er jaren een grafische opleiding genoten. Vanaf 1985 is hij dagelijks bezig met glas en hij geeft inmiddels al bijna 30 jaar les. Joost geeft workshops Tiffany en glas in lood voor zowel beginners en gevorderden in zijn atelier in Noordwijk en op verschillende volksuniversiteiten.

Dit jaar is hij voor het eerst bij ons te gast in Griekenland en begeleid de workshop van 18 t/m 25 juni. In een kleine groep maakt u kennis met de vele facetten van de Tiffany glastechniek. Alles begint bij een ontwerptekening, die vervolgens wordt overgezet op verschillende stukken glas. U leert om het gekleurde glas in de juiste vorm te snijden, om het speciale koperfolie op de randen aan te brengen en uiteindelijk alle componenten van uw werkstuk aan elkaar solderen. Het geheel wordt vervolgens afgewerkt en gepresenteerd op de expositie aan het einde van de week.
  
Meer over het werk van Joost Wijnberg: www.kijkglas.nl
 

En natuurlijk onze andere leuke workshops!

En combineren kan natuurlijk ook!
 
Bekijk alle workshop data voor 2017
Meteen boeken!
Griekenlandaanzee is een concept van Miniati Reizen.
Kijk ook eens naar de fotografie(rond)reizen van Miniati Fotoreizen
Website
Facebook
Instagram
YouTube
Copyright © 2017 Miniati Reizen | Griekenlandaanzee.nl, Alle rechten voorbehouden.


https://us14.forward-to-friend.com/forward?u=7e7c33adbe340461392b0d146&id=882f6759cc&e=[UNIQID]
Wilt u uw voorkeuren voor de e-mails wijzigen?
U kunt hier uw voorkeuren wijzigen 

Natuurlijk houden wij u graag op de hoogte van onze activiteiten van Miniati Reizen en Griekenlandaanzee maar mocht u dit niet op prijs stellen, dan kunt u zich op elk moment uitschrijven voor deze mailing.

Email Marketing Powered by Mailchimp