Copy
Dag <<First Name>>

Helaas pindakaas. Fysiek zit het niet mee. Ik heb een hernia én een slijmbeursontsteking in mijn heup en dat noopt me rustiger aan te doen dan ik wil (en kán dus ik heb deze maanden een pittige cursus Rustig Aandoen)
Desalniettemin valt er toch het een en ander te vertellen en is zeker niet alles kommer en kwel.
Bij deze dus nummer 3 van de inspiratiebrief.

ZENNNNN

Fijne inspiratie!

Elze
Voor de derde (of is het alweer de vierde?) keer stond ik op Designday. Het thema was dit keer Upcycling Matters dus ik voelde me als een vis in het water. Tijdens de beurs ga ik twee keer een pitch en was mijn werk daarnaast ook te zien op de Design route die door de hele stad liep.

Inmiddels ben ik al vollop aan het voorbereiden voor de volgende beurs. De inkoopbeurs Show Up. Met een stand geheel gemaakt van afvalhout dus meer dan ooit voel ik me Stadsjutter. Gelukkig heb ik nog even want de beurs is 3 en 4 september.

'Conculega van de maand'

De in 1987 geboren Portugese kunstenaar Bordalo behoort naar eigen zeggen tot een extreem hebberige, materialistische, consumerende en daarmee veel afval producerende generatie. Dit afval is voor Bordalo echter van onschatbare waarde. Hij ontwerpt en creërt zijn kunstwerken met 'end of life' materiaal daarbij altijd denkend aan duurzaamheid en ecologisch en sociaal bewustzijn.
http://www.bordaloii.com
Het is International Plastic Free July.
Ik ben de uitdaging aan gegaan om zo plastic vrij mogelijk te leven deze maand en ik kan je vertellen dat dat nog helemaal niet gemakkelijk is.
Zo had ik op de allereerste dag al batterijen nodig die ik niet kon vinden zonder plastic verpakking en kwam mijn vriend vandaag heel lief met nieuwe specerijen in een plastic bakje, terwijl ik nog aan het uitvogelen was waar ik ze zonder plastic omhulsel kan kopen.
Mijn avonturen kun je volgen op Facebook (Nederlands).
Met me meedoen mag natuurlijk ook. Dat is niet alleen goed voor de wereld maar je krijgt ook nog hele leuke tips en trics van de kleine gemeenschap die zich aan het vormen is.

'Culturele Tip van de maand'

Het wordt langzaam weer warmer en het zeilseizoen is geopend. De culturele tip van deze maand is daarom een doe-ding. Doe eens Wad om precies te zijn. Schipper Nienke Dijkstra neemt je mee op haar Vissersmanschouw naar het Rif, een prachtige zandplaat in de Waddenzee. Daar raap je met je zeilgenoten aangespoeld afval van de plaat. Een heerlijk avontuurlijke combinatie van zeilen, droogvallen én iets goeds doen voor de wereld. Kijk op haar website voor de details.

Nieuwe Serie #streetfindsfriday

Ik ben een nieuwe serie begonnen onder de naam #streetfindsfriday. Iedere vrijdag post ik op Facebook en Instagram een foto of filmpje met op straat gevonden voorwerpen. Mocht je niet aan social media doen, geen nood. Ze komen ook op de website te staan.
De gevonden voorwerpen zal ik later gebruiken in een nieuwe serie kunstobjecten genaamd Talismen. Daarover in de volgende nieuwsbrief meer.
A.s maandag 10 juli zal ik op het Hout en Meubilerings College van Amsterdam vertellen over Pou-Belle Design en het runnen van een eenmanszaak. Ik ben niet vereerd dat ik mag komen vertellen en leer ook veel bij want voor het eerst van mijn leven werk ik met Powerpoint.
Superrr leuk! Superr Spannend!
Copyright © 2017 Pou-Belle Design, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by Mailchimp