Copy
Kjære Dråpe,
Takket være deg og din støtte kan vi fortsette vårt arbeid for mennesker på flukt i Hellas og Bosnia-Hercegovina. I dette nyhetsbrevet får du en oppsummering av hva vi har gjort den siste måneden. Takk for at du leser og følger med! 
Dråpen i Havet - 6 år
 
Fredag 21. august 2015 ble Facebook-gruppen «Dråpen i Havet» til. Siden den gang har Dråpen i Havet organisert 7500 feltoppdrag med frivillige fra 70 land. I anledning seksårsdagen vil vi gjerne takke alle som har vært med å bidra, både i felt og her hjemme i Norge. Gratulerer med dagen! Til alle dråper!
Les hele historien
Vårt arbeid i Hellas
  
Arbeidet i Hellas fortsetter til tross for branner og store endringer i situasjonen for mennesker på flukt. På Lesvos vasker vi klær for alle beboerne i den midlertidige leiren Kara Tepe i samarbeid med organisasjonen The Dirty Girls of Lesvos. I løpet av juli vasket vi hele 18 672 kilo med klær. 

Vårt team på Samos har de siste månedene jobbet med å forberede og organisere en distribusjon til beboere over 18 år i flyktningleiren Vathy. Med støtte fra givere og partnere, inkludert organisasjonene Refugees4Refugees og Choose Love, kunne vi i slutten av juli tilby pakker med sommertøy inkludert shorts, caps, solbriller, joggesko og sandaler. Vi delte totalt ut rundt 15 000 klesplagg og par med sko til leirbeboere.  

I Nord-Hellas arrangerer vi diverse aktiviteter og distribusjoner for beboere i Nea Kavala flyktningleir. Vi hadde totalt 160 besøkende til våre aktiviteter innenfor programområdet felleskap- og kapasitetsbygging i juli, hvorav 62 var kvinner. Til aktiviteter under programområdet uformell utdanning hadde vi hele 385 besøkende i samme periode.  

Vi er nå godt i gang med arbeid i Athen i samarbeid med organisasjonen Caritas. Den siste måneden har fokuset vært på å registrere deltakere til våre ulike aktiviteter og finne ut av hvordan vi best mulig kan støtte mennesker på flukt i den greske hovedstaden, etter nedleggelsen av Skaramagas flyktningleir. Om morgenen organiserer vi engelsk- og IT-kurs for nybegynnere, mens vi på ettermiddagen har ulike fritidsaktiviteter for menn, kvinner, barn og unge. 
Les mer om samarbeidet med Caritas
Vårt arbeid i Bosnia-Hercegovina
I flyktningleiren Ušivac utenfor Sarajevo organiserer vi datakurs og distribusjoner til beboerne i leiren, hovedsakelig familier med små barn. Som nevnt i forrige nyhetsbrev har vi lykkes, i samarbeid med FNs befolkningsfond (UNFPA), å få flere kvinnelige deltakere til våre aktiviteter. 
Støtt våre datakurs
I superheltenes nærvær
Frivillig feltarbeider Luca har skrevet om arbeidet i den midlertidige flyktingleiren Kara Tepe på Lesvos. I sitt blogginnlegg skriver han om hvordan det er i leiren, menneskemøtene og hvor mange superhelter det er. 
Les Luca sitt blogginnlegg
Takk for støtten!
Vi er utrolig glade for at dere fortsetter å donere, spre ordet, og holde våre folkevalgte ansvarlige for mennesker på flukt – spesielt i valgåret 2021. Vi mottar fortsatt ikke offentlig støtte, og arbeidet vårt avhenger av private givere og donasjoner. Når du støtter Dråpen i Havet kan du være trygg på at bidraget ditt når frem.
Bli fastgiver og gi oss forutsigbarhet. Hver dråpe teller
Twitter
Facebook
Website
Instagram
Copyright © 2021 Dråpen i Havet, All rights reserved.
Vil du ikke motta nyhetsbrev? Meld deg av listen her.