Copy

Έκλεισαν οι συμμετοχές για την εκδρομή μας στην Αμπελιώνα!!!

Περιμένω αυτή την εκδρομή με μεγάλη χαρά! Θα  εξερευνήσουμε μαζί έναν νέο τόπο. Θα πάρουμε βαθιές ανάσες στη φύση. Θα συναντήσουμε την άνοιξη. Θα κάνουμε  παρέα! Θα εμβαθύνουμε στον εαυτό μας, στο σώμα και την αναπνοή μας. Και, όπως πάντα, θα γελάσουμε πολύ και θα περάσουμε αξέχαστα!

Διασχίζοντας τον Φεβρουάριο...

Ο “μήνας της αγάπης” έφερε επιτέλους και τον χειμώνα σε μία χρονιά που σχεδόν τον είχαμε ξεχάσει… Έφερε επίσης την έναρξη των εκδηλώσεων για την Ελευσίνα - Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης από τη μία και την κλιμάκωση των αντιδράσεων ηθοποιών, χορευτών, μουσικών για την υποβάθμιση των καλλιτεχνικών σπουδών από την άλλη.

Είχα τη τύχη να σπουδάσω χορό σε μια χώρα, με μεγάλη παράδοση, τη Ρωσία, που είχε πάντα τους καλλιτέχνες και κυρίως τους χορευτές πολύ ψηλά. 

Εκεί τα πρακτικά ζητήματα των δύσκολων σπουδών χορού είναι λυμένα κυριολεκτικά εδώ και αιώνες. Ξεκινά κανείς χορό στον κατάλληλη ηλικία (7 ετών), αποφοιτά στα 16 έχοντας και απολυτήριο λυκείου εννοείται. Αν χρειαστεί γιατρό, φυσιοθεραπεία, οποιουδήποτε είδους υποστήριξη τη λαμβάνει μέσω της Σχολής του. Το δίπλωμά μου αναγνωρίστηκε το μακρινό 1994 ως ισότιμο των ελληνικών πανεπιστημιακών με τη σημείωση ότι σπουδές ανάλογης ειδικότητας δεν προσφέρονται από τα Ελληνικά Πανεπιστήμια. 

Σχεδόν 30 ολόκληρα χρόνια μετά, τα ελληνικά Πανεπιστήμια εξακολουθούν να μην προσφέρουν ανάλογες σπουδές και επιπλέον συνεχώς υποβαθμίζουν τις ήδη υπάρχουσες. 

Για την υπεράσπιση του αυτονόητου, την μη περαιτέρω υποβάθμιση των σπουδών χορού, θεάτρου, μουσικής είμαι στο πλευρό των άξιων συναδέλφων και κυρίως των μαθητών μου. Των παιδιών που συχνά κόντρα στα πάντα επέλεξαν με την ψυχή τους να ακολουθήσουν τον πιό δύσκολο δρόμο, αυτόν της αβεβαιότητας, των ελάχιστων παροχών και των μηδενικών απολαβών σε μια χώρα που δεν αναγνωρίζει καν τη δουλειά τους ως επάγγελμα. 

Πέρα από το Μέγαρο και τον Παπαϊωάννου υπάρχει στην Ελλάδα μια βάση χιλιάδων ταλαντούχων, αποφασισμένων παιδιών που δουλεύουν όπου βρουν για να υποστηρίξουν τις σπουδές τους και πληρώνουν από την τσέπη τους οτιδήποτε έξτρα χρειαστούν, από φυσιοθεραπείες μέχρι σεμινάρια. 
Αυτά τα παιδιά χρειάζονται την υποστήριξη και το σεβασμό μας. Ίσως και μια συγγνώμη για όλα όσα τόσα χρόνια στερούνται. 

Προτάσεις...

Για όποιον ενδιαφέρεται να εξερευνήσει τον “εσωτερικό” χώρο, το site του Gil Hendley, www.gilhendley.com αποτελεί μοναδική περίπτωση. Μοναδικός και ο Gil, με τρεις δεκαετίες μελέτης της ανθρώπινης φόρμας στο εργαστήριο, ένα διδακτορικό στην Ηθική και τη Φιλοσοφία, προσφέρει το πλούσιο site του σε όποιον μοιράζεται το ίδιο πάθος. Με σημαντικό μέρος ενοτήτων δωρεάν, και άλλες συνδρομητικές καλύπτει κάθε ενδιαφέρον. Ρίξτε μια ματιά!

Facebook
Link
Website
YouTube
Copyright © 2022, Bodytone, All rights reserved.

Our mailing address is:
ellierizou@gmail.com

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.
 


This email was sent to <<Διεύθυνση Email>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Bodytone · Platonos 7 · Elliniko · Glyfada 167 77 · Greece

Email Marketing Powered by Mailchimp