Copy

Συνεντεύξεις στο Βήμα και στη Real News για την performance "Κόκκινη Κλωστή"

Αναμένοντας την πρεμιέρα της performance "Κόκκινη Κλωστή" στις 14 Οκτωβρίου στο Βιομηχανικό Πάρκο ΠΛΥΦΑ, μιλήσαμε στην εφημερίδα Το Βήμα και στην Real.gr για το έναυσμα, τους συμβολισμούς και τελικά το μήνυμα της παράστασης που ετοιμάζουμε. 

Βρείτε εδώ τα links για τις συνεντεύξεις:

Το Βήμα:
https://www.tovima.gr/2022/10/08/culture/eleytheria-rizou-anazitontas-tin-sxesi-somatos-epikoinonias/

Real.gr:
https://www.real.gr/lifestyle/arthro/h_eleutheria_rizou_sto_real_gr_mia_kokkini_klosti_ksetyligetai-868133/
 

Γιατί οι χορευτές πρέπει να κάνουν pilates 

Η μέθοδος pilates θεμελιώθηκε σε μεγάλο βαθμό πάνω σε χορευτές οι οποίοι κυρίως επιθυμούσαν να βελτιώσουν την τεχνική τους ή να ανακάμψουν από τραυματισμούς.

Η μεγάλη συνάφεια της μεθόδου με τον χορό διαφαίνεται ήδη από πολλές κοινές ονομασίες θέσεων και ασκήσεων.

Η εφαρμογή των βασικών αρχών της μεθόδου όπως η συνειδητοποίηση της κίνησης, η συνδεσμική χαλάρωση και η ροή καθώς και η εμβάθυνση σε αυτές, βοηθά σημαντικά οποιονδήποτε ασχολείται με τεχνική κίνηση. Ειδικά οι χορευτές που στο μάθημα και την πρόβα έχουν να σκεφτούν συνδυασμούς κινήσεων, τη θέση τους σε σχέση με το χώρο και τους υπόλοιπους χορευτές, την μουσική, την εκφραστικότητα και την ερμηνεία τους και τόσα άλλα, επωφελούνται πολλαπλά από το pilates καθώς εκεί ασχολούνται αποκλειστικά με την τεχνική. Οποιαδήποτε αδυναμία ή ανισσοροπία εντοπίζεται και αντιμετωπίζεται στο μάθημα και ο χορευτής έρχεται στο μάθημα του χορού έτοιμος και με την αυτοπεποίθηση που προσφέρει η γνώση του σώματος και των αναγκών του.

Με αυτό τον τρόπο κερδίζει πολύτιμο χρόνο σε ένα επάγγελμα όπου ο χρόνος της σπουδής είναι πιο κοντά στο χρόνο εργασίας από οποιοδήποτε άλλο.
 

Η Χριστίνα Μακρίδου, Σολίστ στην Εθνική Λυρική Σκηνή, αναφέρει: "Ως επαγγελματίας χορεύτρια το Pilates έχει υποστηρίξει με μοναδικό τρόπο το σώμα μου, ιδιαίτερα σε περιόδους απαιτητικής και επίπονης δουλειάς. Η αίσθηση της εξισορρόπησης των μυών αλλά και της ευθυγράμμισης που μου έχει προσφέρει είναι κάτι πολύ σημαντικό για εμένα καθως μου δίνει την ικανότητα να κινούμαι με ακρίβεια, δύναμη αλλά και με μια αίσθηση αρμονίας και ασφαλείας πολύ σημαντική για εμένα. Έτσι δεν εκτελώ αποτελεσματικά μόνο τα μέρη μιας χορογραφίας αλλά έχω και την χαρά να απολαμβάνω ότι χορεύω

Και συνεχίζει: "Νοιώθω πολύ τυχερή που σε όλο αυτό το ταξίδι με συντροφεύει και με καθοδηγεί μία πολύ εμπνευσμένη Pilates Instructor, η Ελευθερία Ρίζου και το Bodytone, γεμάτη γνώσεις και αγάπη για αυτό που κάνει. Της έχω απεριόριστη εμπιστοσύνη, καθώς οι γνώσεις της ξεπερνoύν τα συνηθισμένα και η συνεχής αναζήτησή της για ακόμα πιο αποτελεσματικούς τρόπους διδασκαλίας και η εν τω βάθει γνώση του σώματος από μέρους της είναι κάτι που την χαρακτηρίζει. Τέτοιου είδους δάσκαλοι είναι παραπάνω από αναγκαίοι για εμάς και τη δουλειά μας και είναι κάτι παραπάνω από ευλογία να την έχω πάντα δίπλα μου!".

Fascia - Χρόνιος πόνος - Αυτοάνοσα

Credit: Janusz Jurek

Νέα έρευνα σχετικά με τη fascia που δημοσιεύτηκε πρόσφατα στο περιοδικό New Scientist, αναδεικνύει τη σχέση της με τον χρόνιο πόνο και τις ανοσολογικές δυσλειτουργίες.

Η fascia, ο δυνατός αλλά και ευλύγιστος ιστός που περιβάλλει και συνδέει τα πάντα μέσα μας είναι επίσης ένα αισθητήριο όργανο. Η βιολογική δραστηριότητα εντός του εξηγεί τη σχέση ανάμεσα στον τρόπο ζωής και την υγεία. Και υπάρχουν ακόμα πολλά να μάθουμε καθώς σύμφωνα με τον καθηγητή Karl Lewis του Πανεπιστημίου του Cornell, εντός του νεύρο-μυοπεριτονιακού περιβάλλοντος λαμβάνουν χώρα πολλές περισσότερες δραστηριότητες από όσες έχουμε ως τώρα αποκρυπτογραφήσει. Η έρευνα μεταξύ άλλων στρέφεται στη διαχείριση του χρόνιου πόνου και των ανοσοποιητικών δυσλειτουργιών. 

Περισσότερα για την έρευνα στον σύνδεσμο:
https://www.newscientist.com/article/mg25433861-200-fascia-the-long-overlooked-tissue-that-shapes-your-health/?fbclid=IwAR1PbamB06WKkvCEJEM0GmqRFExDiwHu97iBm56AYrJm84CGRtG7Cx5Dd54

Facebook
Link
Website
YouTube
Copyright © 2022, Bodytone, All rights reserved.

Our mailing address is:
ellierizou@gmail.com

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.
 


This email was sent to <<Διεύθυνση Email>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Bodytone · Platonos 7 · Elliniko · Glyfada 167 77 · Greece

Email Marketing Powered by Mailchimp