Copy
Αγαπημένες φίλες, αγαπημένοι φίλοι,

Πόσο εύκολες, χαρούμενες και ξέγνοιαστες ήταν αλήθεια για σας αυτές οι μέρες; Συναντήσατε ανθρώπους που έπρεπε ή που θέλατε να δείτε; Φροντίσατε να κάνετε ένα δώρο στον πολύτιμο εαυτό σας; Υποκύψατε στον "απολογισμό" του τέλους της χρονιάς;

Προσωπικά το τελευταίο διάστημα προσπαθώ να αντισταθώ στο μηχανικό πρόγραμμα στοχοθεσίας που επιβάλλει το σύγχρονο, "trendy"  life coaching. Να βυθιστώ στον παρόντα χρόνο ζώντας την κάθε μέρα όσο πιο ολοκληρωμένα μπορώ, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι οργανώνω ιδιαίτερες δραστηριότητες, συναντήσεις κλπ. –κάθε άλλο. Φροντίζω να είμαι παρούσα στον εαυτό μου στις καθημερινές μου δραστηριότητες, στα μαθήματά μου, στα απλά και καθημερινά. Να χαίρομαι με κάθε ευκαιρία  και να δημιουργώ ευκαιρίες για να χαρώ εγώ και οι γύρω μου, όπως το tea party πριν τα Χριστούγεννα, το Tealates όπως το είπε ο Τόρμπεν και γελάσαμε με την καρδιά μας. 

Και όσο περνάει ο καιρός, τόσο πιο βαθιά χαίρομαι με την κοινότητα μας, με την ατμόσφαιρα που εμείς δημιουργούμε στα μαθήματα, τις όποιες συναντήσεις, εκδρομές ή άλλες περιστάσεις όπου βρισκόμαστε και συνυπάρχουμε. Και διαπιστώνω με απέραντη χαρά και ευγνωμοσύνη, πόσο τυχερή είμαι που έχω εσάς να μοιραστώ τις γνώσεις και το πάθος μου για την κίνηση, την πιο βαθιά μας ταυτότητα, την κοινή μας φύση.

Και σας ευχαριστώ!

Από όλες μας στο Bodytone, Καλή Χρονιά με υγεία, αγάπη και ενσυναίσθηση,

Ελευθερία

Πρόταση βιβλίου: Joe Navarro, Η γλώσσα του σώματος. Εκδόσεις Ψυχογιός.

Γραμμένο σε απλή γλώσσα και ευκολοδιάβαστο, το βιβλίο είναι γραμμένο από ειδικό στη μη λεκτική επικοινωνία αξιωματικό της αντικατασκοπίας του FBI.

Aναφέρεται στα αρχαία ένστικτα επιβίωσης που καθορίζουν τη γλώσσα του σώματος, τις συμπεριφορές που αποκαλύπτουν την αυτοπεποίθηση και τα αληθινά μας συναισθήματα, μη λεκτικές ενέργειες που θεμελιώνουν την εμπιστοσύνη και άλλα πολλά  και ενδιαφέροντα. Παραθέτω ένα μικρό απόσπασμα:

«…Ποιό είναι το πιο ειλικρινές σημείο του σώματος; Το μέρος που είναι πιθανότερο να αποκαλύψει τις πραγματικές προθέσεις κάποιου και επομένως το πρωταρχικό μέρος όπου πρέπει να αναζητήσει κανείς μη λεκτικά σημάδια που αντανακλούν με ακρίβεια τις σκέψεις του; Μπορεί να εκπλαγείτε, αλλά η απάντηση είναι τα πέλματα.[…]

Για εκατομμύρια χρόνια τα πέλματα αποτελούσαν το κύριο μέσο κίνησης του ανθρώπινου είδους. […] Αποτελούν θαύματα της μηχανικής που μας επιτρέπουν να αισθανόμαστε, να περπατάμε, να στρίβουμε, να τρέχουμε, να κάνουμε επιτόπου μεταβολή, να ισορροπούμε, να κλοτσάμε, να σκαρφαλώνουμε, να παίζουμε, να πιάνουμε αντικείμενα ακόμη ακόμα και να γράφουμε. Και παρότι σε ορισμένα πράγματα δεν είναι το ίδιο αποτελεσματικά με τα χέρια μας, παρόλαυτα όπως είπε κάποτε ο Leonardo da Vinci τα πέλματά μας και όσα καταφέρνουν αποτελούν υπόδειγμα εξαιρετικής μηχανικής. Ο συγγραφέας Ντέσμοντ Μόρις παρατήρησε ότι τα πέλματά μας εκφράζουν αυτό ακριβώς που σκεφτόμαστε με μεγαλύτερη ειλικρίνεια από οποιοδήποτε άλλο μέρος του σώματος μας.

Για εκατομμύρια χρόνια, πολύ πριν αρχίσουμε να μιλάμε, τα πόδια και τα χέρια μας αντιδρούσαν στις απειλές του περιβάλλοντος (π.χ. καυτή άμμος, φίδια, λιοντάρια) αυτόματα δίχως την ανάγκη συνειδητής προσπάθειας. Ο μεταιχμιακός εγκέφαλος φρόντισε τα πέλματα και τα πόδια μας να έχουν κάθε φορά την κατάλληλη αντίδραση –να σταματούν, να τρέχουν, ή να κλοτσούν μία δυνητική απειλή. Αυτή η συνταγή επιβίωσης την οποία λάβαμε ως παρακαταθήκη, μας έχει εξυπηρετήσει καλά κατά το παρελθόν και συνεχίζει να το κάνει και στις μέρες μας. Οι αρχέγονες αυτές αντιδράσεις είναι τόσο βαθιά ριζωμένες μέσα μας ώστε όταν ερχόμαστε αντιμέτωποι με κάτι επικίνδυνο ή ακόμη και δυσάρεστο τα πέλματα και τα πόδια μας αντιδρούν ακόμη όπως και κατά την προϊστορική εποχή. Πρώτα ακινητοποιούνται, ύστερα προσπαθώ να απομακρυνθούν και τέλος, αν δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική ετοιμάζονται να κλοτσήσουν και να δώσουν μάχη».

Bodytone @Abeliona Retreat , 17-19 Mαρτίου 2023

Υπενθύμιση : 

Για την εκδρομή μας 17-19 Μαρτίου στην Αμπελιώνα απομένουν 8 θέσεις! Βιαστείτε!

Κράτηση θέσης με προκαταβολή ως τις 20 Ιανουαρίου.

Photo Credits: https://abeliona-retreat.com/

Καλοκαιρινές διακοπές στο Montanema!

27 Αυγούστου - 2 Σεπτεμβρίου

Μια βαθιά ανάσα, ποιοτική χαλάρωση και αναζωογόνηση πριν ορμήσουμε δυναμικά στη νέα χρονιά. 

Πέρα από την καθημερινή άσκηση, προγραμματίζουμε πεζοπορικές διαδρομές, κολύμπι, ιππασία, ποδήλατο στη λίμνη Πλαστήρα και πολλά άλλα. 

To Montanema κάνει μια μεγάλη εξαίρεση για το Bodytone: ένα καλοκαιρινό retreat! Εκδήλωση ενδιαφέροντος ως το τέλος Ιανουαρίου. Σύντομα θα ακολουθήσουν λεπτομέρειες.

Photo Credits: https://www.montanema.gr/el/
Facebook
Link
Website
YouTube
Copyright © 2022, Bodytone, All rights reserved.

Our mailing address is:
ellierizou@gmail.com

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.
 


This email was sent to <<Διεύθυνση Email>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Bodytone · Platonos 7 · Elliniko · Glyfada 167 77 · Greece

Email Marketing Powered by Mailchimp