Copy
Videoen åbner i din browser, når du klikker på billedet

GØR SOM NAVY SEALS - OG OVERVIND DIN ANGST
Navy Seals er elitekorpset under den amerikanske flåde. Det er er dem, der sættes først ind i en konflikt. Det er dem, der sættes ind bag fjendens linier. Og det er dem, der sættes til opgaver, der for os andre virker uløselige. 

Så det kommer sikkert ikke bag på dig, at et af verdens skrappeste korps også har en af verdens skrappeste adgangsprøver. Så skrap at der selv hos dem, der var kommet igennem de indledende tests, kun var 25% tilbage, når huen skulle sættes på. 

Problemet var dog, at instruktørerne så et fint potentiale i mange af de afviste - deres eneste problem var bare, at de ikke kunne styre deres angst. F.eks. når de sad og skulle holde vejret i bunden af svømmebassinet, eller når de uden søvn og med maksimalt, psykisk pres skulle udføre tæt på umulige opgaver.

Så Navy Seals besluttede sig for at hjælpe disse ansøgere. Og de kaldte hjælpen The Big Four, fordi hjælpen bestod af 4 simple teknikker:

1. MÅLSÆTNING
For at øge motivationen blev ansøgerne bedt om inden en øvelser at gøre sig klart, hvorfor det var så væsentligt for dem at blive Navy Seal. Og de blev bedt om konstant at huske sig selv på det - også i bunden af svømmebassinet.

2. VISUALISERING
Som du kan læse i en af vores andre artikler, er visualisering et fantastisk redskab til at træne udfordrende situationer - bare ved at lukke øjnene og forestille sig dem. Den del af hjernen, der producerer dine følelser, kan ikke kende forskel på, om du forestiller dig at stå over Osama Bin Laden - eller du rent faktisk gør det. Den danner erfaringer uanset.

3. SELVSNAK
Vores tanker fungerer som kommandoer til hele vores system. Prøv f.eks. at lukke øjnene og mærke, hvor forskellige følelser i kroppen, det giver at sige f.eks. “Jeg er uduelig” eller “Jeg er den bedste”. De udløser nemlig vidt forskellige kemikalier i nervesystemet

4. STYRING AF DET AUTONOME NERVESYSTEM
Det autonome nervesysten er det, der enten gearer os op i stress, angst, vrede osv. - eller som gør, at vi slapper af. Og det kan du bl.a. påvirke ved at bruge sit åndedræt målrettet

 

RESULTATET
De 4 teknikker lyder jo meget simple - easy piecy, som de siger “over there” . Så du tænker sikkert, at sådan et par farmorråd da ikke kan have givet specielt meget hos toptrænede og topmotiverede ansøgere. Men....det gjorde de (ellers havde jeg jo nok heller ikke skrevet artiklen). Efter at have introduceret The Big Four, var det ikke længere kun 25 ud af 100, der stod tilbage og kunne kalde sig Navy Seals - det var 33. Dvs antallet af beståede var steget med en trediedel!!!

 

HVAD HAR DET MED DIG AT GØRE?
Som den opvakte person, du er, har du sikkert allerede regnet det ud. Grunden til, at jeg nævner The Big Four er, at de også udgør en del af arsenalet (jeg bliver lige i militærsproget) i neurocoaching. De indgår i den værktøjskasse, vi tilbyder dig, så du ligesom Navy Seals kan få kontrol med dine følelser, uanset om det er angst, stress, sorg, temperament osv. For værktøjerne er med til at få de forskellige hjernecentre til at snakke bedre sammen - og det er lige præcis problemet, når vi overvældes af uønskede følelser. 

 

Nu hvor vi er ved soldater og krigere, vil jeg lige fortælle en lille histore…..

DJÆVLEN OG KRIGEREN
“Du kan ikke modstå stormen” hviskede djævlen til krigeren. Hvortil krigeren svarede: “Jeg ER stormen!” 

Og vi vil gerne have, at DU er stormen. Du har kraften og styrken og ressourcerne. Du er født med dem. Og du bruger dem også i bestemte situationer. Men i andre situationer glemmer du at bruge dem. Og det er her vi bl.a. lærer dig The Big Four, så du i ALLE situationer - uanset HVOR du er, uanset HVORNÅR og uanset med HVEM - holder fast i dine kræfter. Og altid kan være den bedste udgave af dig selv.

Copyright © 2017 Dansk Center for Neurocoaching, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp