Copy
View this email in your browser

A new year, a new look

Beste Bubbles,

Welkom in 2017! Zoals beloofd, trachten we voortdurend te verbeteren en na een tip van "zij-die-er-wat-van-afweten" zijn we op deze tool gebotst. De vertrouwde rubrieken blijven bestaan, er is ruimte voor jullie zegje als jullie dit willen en er is de regelmaat... Hope you like it.

Merk je dat dit niet een juist mailadres is (van sommige leden hebben we er meerdere, dus maakten we zelf een keuze), laat het ons weten, we wijzigen dit onmiddellijk!

Het feit dat je deze mail ontvangt via de MailChimp, maakt dat je lid bent van onze duikclub en in orde met je lidgeld, dus daar hoort een bedankingsgadget bij: dit jaar werd geopteerd voor een milieuvriendelijke herbruikbare metalen biddon bij (wat je er in giet, is jouw keuze). Deze biddon zal verdeeld worden op de ledenvergadering van 19 januari.We zullen ook van deze gelegenheid gebruik maken om de nodige documenten voor een tussenkomst mutualiteiten af te geven, zo kan je genieten van een tussenkomst in jouw lidgeld.

Zwembadtrainingen

De volgende training vindt plaats op vrijdag 13  januari en is het weer de beurt aan EVA. Haar kennende zal het zeker geen ongeluksdag worden. De training van 20 januari wordt opgeluisterd door CAROL herself. Mogen we iedereen vragen TIJDIG aanwezig te zijn, dwz ten laatste om 21u15 aan de inkomhal van Het Strop, ten laatste om 21u30 aan het water. Zo starten we tijdig en genieten we maximaal van het uurtje!
 
Mis deze trainingen zeker niet!
Komende buitenwaterduiken
 
22 Januari 2017: type 1, Zilvermeer, Mol

Het Zilvermeer meet ongeveer 400 bij 430 meter en is gelegen temidden van het natuurgebied. Er zijn verschillende plaatsen om te water te gaan.
De zandbodem daalt zacht glooiend tot -6 meter en is bedekt met een sliblaag die bij elke palmslag opwarrelt. Het zicht is over het algemeen goed, maar kan ook erg tegenvallen op drukke dagen tijdens de weekends. De diepte van het meer varieert overwegend tussen 6 en 9 meter met twee uitschieters tot 15 meter (waar je niet veel ziet, dus die plek vermijden we).De plas is dus een ideale duikstek voor de beginnende duiker.
 
Om de duikstek aantrekkelijker te maken werden er een 40 tal onderwater
kunstwerken geplaatst. De tentoongestelde objecten leunen sterk aan bij het tuinbeelden-genre (trollen, bustes,...) of zijn abstracte knutselwerken van kunstenaars van bij ons. Zo is er bijvoorbeeld "het Oog van God”, volledig in RVS met aanduiding van de vier windstreken. Of wat te denken van een volledig verzonken stad, inclusief kerkhof! Een uitdaging voor de navigatie en een must om gezien te hebben!
 
11 februari 2017, type 3, Zeelandbrug, daarna Scharendijke
 
De Zeelandbrug is een mooie en diverse plaats met vele verrassingen rond de
pijlers en tussen de grote granietblokken. Er is stroming, dus het juiste brevet is zeker vereist! Het Grevelingenmeer herbergt een 15-tal zeer populaire duikplaatsen. Er werden reeds heel wat initiatieven genomen om het meer aantrekkelijk te maken voor duikers, in zoverre het dit nog niet zou zijn omwille van zijn biodiversiteit.
Het meer is niet onderhevig aan getijden zoals de Oosterschelde,
je kan hierdoor 24u/24u elke duikplaats bezoeken.

27 februari 2017, type 1, Lac Bleu, Arras (FR) 
Kreidesee, maar dan in 't klein en minder diep, Kreidesee, maar dan iets minder ver. Lac Bleu is een krijtgroeve in de buurt van Arras, Frankrijk. De groeve is maximum 14 meter diep en wordt gekenmerkt door het heldere en blauwe water. Zoetwaterkreeftjes, snoeken, baarzen, autowrakken en een heuse ZEN-muur maken het geheel af. Traditioneel sluiten we ons bezoek af met een snack in de plaatselijke McDo.


 

Met droefheid melden we het overlijden van de vader van Asja. We wensen haar, Bart en haar familie en vrienden veel sterkte in deze moelijke tijden. We hopen dat ze tevens steun kan vinden in de vriendschappen binnen onze club.
Gefeliciteerd, Mickel Stans, met het behalen van jouw MASTER SCUBA DIVER TRAINER brevet!

Andere belangrijke datums om in je agenda te noteren:
 
Algemene Ledenvergadering : 19 Januari 2017, 20u00, Het Strop
 
Er is ook nog de traditionele uitreiking "Buddy van het Jaar" en "Loser van het Jaar", gezien deze niet is doorgegaan op de Bubblemeet! Be there!!
 
 
Raadpleeg ook de online clubagenda voor andere activiteiten.
 
Bubbledivers VZW
Copyright © 2017 Bubbledivers, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by Mailchimp