Copy
Tervetuloa lukemaan Aito maaseutu Keski-Suomessa -uutiskirjettä. Kirjeen toimittaa Keski-Suomen ruokaketjun koordinaatiohanke.
Jos uutiskirje ei näy oikein, avaa se selaimeen

Kevät keikkuen tulevi - tulossa paljon myös erilaisia tapahtumia, seminaareja ja koulutuksia! Tervetuloa osallistumaan!

Wemmi-kevätmarkkinat, Metsämme 2017 -messu- ja koulutustapahtuma sekä Metsä antaa elämyksiä -seminaari 21.-22.4. Jyväskylän Paviljongissa

Wemmi-kevätmarkkinat järjestetään ensimmäistä kertaa keväällä 2017. Erityishuomio on luomu- ja lähiruoassa sekä kotimaisissa käsitöissä. Samaan aikaan järjestetään myös Metsämme 2017 -messu- ja koulutustapahtuma. Yhtenä osana tätä tapahtumaa on la 22.4. pidettävä Metsä antaa elämyksiä -seminaari. Mukana on paljon kiinnostavia alustajia kuten Simo Moisio Arktisista Aromeista kertomassa syötävien luonnonvarojen hyödyntämisestä.
Lue lisää Wemmi-kevätmarkkinoista >>
Lue lisää Metsämme 2017 -messuista ja Metsä antaa elämyksiä -seminaarista >>

Keskisuomalainen maaseutu on juhlan arvoinen! Keski-Suomen Maaseutugaala järjestetään jälleen 8.9.2017

Maaseutugaala on keskisuomalaisen maaseudun oma juhla, joka järjestetään tänä vuonna viidettä kertaa. Maaseutugaala saattaa maaseudun toimijat eli asukkaat, yritykset, yhteisöt sekä perusmaatalouden harjoittajat saman pöydän ääreen. Gaalassa palkitaan myös Maatalouden parhaat käytännöt -kilpailun voittajat ja julkistetaan Keski-Suomen Vuoden kylä. Gaalaa vietetään Kylpylähotelli Summassaaressa, Saarijärvellä ja luvassa on perinteiseen tapaan hankkeiden ja yhteistyötahojen esittäytymisiä, lähiruokapäivällinen, palkitsemisia sekä muuta ohjelmaa. Gaala päättyy tansseihin.

Tilaisuus järjestetään samana viikonloppuna Tarvaalan maatalousoppilaitoksen 150-vuotisjuhlan kanssa. Perjantaina 8.9. päivällä Tarvaalan POKEn ja JAMKin biotalouskampuksella on mm. lähiruokatapahtuma, ja lauantaina 9.9. kampuksella vietetään pääjuhlaa.
Lue lisää Maaseutugaalasta 2017 ja tutustu aiempiin gaaloihin >>

Lähiruokamiitti 2 - Myyjät ja ostaja kohtaavat 23.3. Jyväskylässä

Kuluttajat ovat yhä kiinnostuneempia käyttämään paikallisia elintarvikkeita. Asian edistämiseksi Keski-Suomen ruokaketjun koordinaatiohanke järjestää yhteistyössä MTK Keski-Suomen ja Osuuskunta Maitosuomen kanssa kohtaamispaikan paikallisille ruokaketjun toimijoille ja elintarvikeyrittäjille. Tavoitteena on löytää lisää ratkaisuja lähiruoan saatavuudelle tarjoamalla uusi kanava ja hyllypaikkoja paikallisille tuotteille. Osk Maitosuomi haluaa arvojensa mukaan vahvistaa toiminta-alueensa elinvoimaisuutta ja on kiinnostunut pilotoimaan lähiruoan tarjontaa Jyväskylän Valmakaupassa, ja onnistuessaan monistamaan mallia muihin myymälöihin.

Alkutuottaja/jalostaja, varaa maksuton paikka tuotteittesi esittelyyn!
Tutustu ohjelmaan ja ilmoittaudu pe 17.3. mennessä >>

Matkailuyrityksen tuotteistamis- ja hinnoittelupäivä 28.3. klo 9-15, Taulun Kartano, väentupa, Toivakka

Hyödyllinen päivä kaikille palveluliiketoiminnan ydinkysymysten kanssa toimiville tai siitä kiinnostuneille. Päivän järjestää Virtaa vientiin ja verkostoihin -hanke ja vetäjänä toimii Jouni Ortju Suomen Matkailukonsultit Oy:stä.

Lisätietoja: Suvi Ahonen, projektipäällikkö, puh. 050 4328 725, suvi.ahonen@jamk.fi, www.virtaavientiinjaverkostoihin.fi
Tutustu ohjelmaan ja ilmoittaudu viimeistään ti 21.3. mennessä >>

Valtakunnallinen maaseutumatkailuyrittäjien ja -kehittäjien seminaari 19.-20.4. Kuusamossa

Vuosikokous SMMY:n jäsenille 18.4. (lounas klo 18, kokous klo 19). Vuosikokoukseen voi jo ilmoittautua seminaari-ilmoittautumisen yhteydessä, varsinainen kutsu lähetetään myöhemmin. SMMY:n seminaari ja iltajuhla järjestetään 19.4. ja Luonto ja tarinat -retkipäivä 20.4.
Lisätietoja ja ilmoittautumiset seminaariin, iltajuhlaan ja retkelle ma 27.3. mennessä! >>

Kutsu: Mukaan luontomatkailun kehittämiseen 20.3. Savonlinnaan

Tervetuloa mukaan ideoimaan vesialueisiin ja metsiin liittyvää luontomatkailua Järvi-Suomessa! Järjestämme teemaan liittyen työpajan, johon tuomme uutta tietoa kehittämistoiminnan tueksi. Työpajan alussa kerromme lyhyesti luontomatkailuun vaikuttavista trendeistä, potentiaalisista kansainvälisistä luontomatkailijoista ja heidän kiinnostuksen kohteistaan, sosiaalisen median hyödyntämisestä ja matkailun sesonkiluonteisuuden vähentämisestä.

Työpaja järjestetään ma 20.3. klo 9–15 Savonlinnassa, paikkana Riihisaari - Saimaan luonto- ja kulttuurikeskus.

Lisätietoja: professori Liisa Tyrväinen, Luonnonvarakeskus, p. 050 391 4553, liisa.tyrvainen@luke.fi
Ilmoittautumiset työpajaan 13.3. mennessä sähköisellä lomakkeella >>

Maatalouden parhaat käytännöt -kilpailu käynnissä - ilmoittaudu 31.3. mennessä

Monilla maatalousyrittäjillä on käytössään hyviä työtä helpottavia käytänteitä, joita ei ole tullut koskaan jaetuksi muille. Käytänteet eivät välttämättä ole uusia, mutta niiden toteutustapa voi poiketa totutusta.

Löytyykö sinulta uusi omaperäinen toteutustapa, oletko ideoinut parannuksia arjen toimivuuden lisäämiseksi tai löytänyt hyviä tapoja työhyvinvointisi lisäämiseksi?

Ehdotusten jättöaika on 12.1.-31.3.2017 ja kilpailualueena Keski-Suomi. Kilpailun järjestää Menestyvä keskisuomalainen nautakarjatila (MEKA) -hanke.
Lue lisää ja jätä ehdotuksesi pe 31.3. mennessä >>

Luola-hankkeen luonnonmarjojen viljelyn koulutuskokonaisuus käynnistyy 22.3.

Luonnosta lautaselle -hankkeessa järjestetään koulutuskokonaisuus luonnonmarjojen viljelystä. Koulutuspaketti sisältää kaksi teoriapäivää luonnonmarjojen viljelystä, sadonkäsittelyn käytännön harjoittelua sekä kotimaan opintomatkan. Koulutus alkaa 22. maaliskuuta.
Lue lisää ja ilmoittaudu pe 17.3. mennessä >>

Tulossa KIKE-hankkeen Näppiruoka-koulutuskokonaisuus

Tule hakemaan vinkit, kuinka hyödynnät tarjoilussa ja tapahtumissa street food -trendin ja Suomen itsenäisyyden juhlavuoden. Kilpailukykyinen keskisuomalainen maaseutu -koulutushankkeen koulutuskokonaisuus tarjoaa vinkkejä erityisesti lähiruokatuottajien ja -jalostajien sekä ravitsemis- ja matkailupalveluita tarjoavien yritysten tuotteiden ja palveluiden kehittämiseen.
Lue lisää - ilmoittautumisaikaa on ma 20.3. saakka >>

Kyläsuunnitelmalla eteenpäin -hanke on käynnistynyt

Kolmivuotinen Kyläsuunnitelmalla eteenpäin -hanke käynnistyi helmikuussa. Sen tavoitteena on lisätä Keski-Suomen kylien valmiutta omaehtoiseen kehittämiseen sähköistä kyläsuunnitelmaa työkaluna käyttäen.

Hanketta toteutetaan koko Keski-Suomen maakunnan alueella ja sen kohderyhmänä sekä yhteistyökumppaneina ovat alueen paikalliset kylät ja niiden toimijat, kunnat, maaseutukaupungit, yritykset, maakunnalliset yhdistykset sekä niiden hallinnoimat hankkeet.
Lue lisää Kyläsuunnitelmalla eteenpäin -hankkeesta >>

3 kertaa Tietoisku: Osaavat yrittäjät - pienin askelin paremmin

Osaamiskartoituksen tulokset selvillä - 100 yrittäjää Saarijärven ja Viitasaaren seudulla sekä Kaustisen seutukunnalla ovat kertoneet näkemyksensä laatuosaamisesta ja laadun parantamisesta. Tervetuloa kuulemaan osaamiskartoitusten havainnoista ja saamaan iskuja laadun kehittämiseen. Ennen kaikkea tilaisuuksissa suunnitellaan yhdessä teidän kanssanne seuraavat askeleet laatuosaamisen kehittämiseen ja sitä kautta yritysten kilpailukyvyn nostamiseksi uudelle tasolle seutukunnallamme.

Tilaisuudet ovat kaikille avoimia ja maksuttomia sekä sisältävät kahvin/teen pienellä suolaisella.

Kohti kilpailukykyistä laatua - tietoiskut
Kaustinen ma 27.3. klo 16:30-18:30 Pelimannitalo, Konstantie 8
Saarijärvi ma 3.4. klo 16:30-18:30 Wanha Pappila, Paavontie 1
Viitasaari ti 4.4. klo 16:30-18:30 AiKon Kartano, Muikunlahdentie 165

Lisätietoja: Hanna Hauvala, projektipäällikkö, 040 576 9174, hanna.hauvala@jamk.fi
Lisätietoja tietoiskuista Facebookissa >>

Poimintoja tulevista tapahtumista


13.3. Ruokakulttuuri osana kulttuuriympäristöämme, Pihtipudas
14.3. Tuloa ja hyvää oloa luonnosta - luontomatkailuseminaari, Konnevesi
20.3. Webinaari yritysryhmähankkeiden mahdollisuuksista ja kokemuksista
22.3. Markkinointiin tehoa automaatiolla -työpaja, Jämsä
22.3. Matkailijoiden majoittaminen harrastukseksi tai ammatiksi -kurssin aloitus, Äänekoski
23.3. Retkeilyreittien kehittämistyöpaja, Leivonmäki ja 27.3. Jämsä ja Petäjävesi
Katso kaikki maaliskuun tapahtumat ja koulutukset >>
Facebook
YouTube
Kotisivut
Sähköposti
Copyright © 2017 Asiaa keskisuomalaisesta maaseutuyrittäjyydestä, All rights reserved.