Copy
Tervetuloa lukemaan Aito maaseutu Keski-Suomessa -uutiskirjettä. Kirjeen toimittaa Keski-Suomen ruokaketjun koordinaatiohanke.
Jos uutiskirje ei näy oikein, avaa se selaimeen

Huhtikuussa tarjolla monipuolinen kattaus tapahtumia, seminaareja, koulutuksia ja kilpailuja! Lue lisää ja lähde mukaan - vinkkaa myös tutuillesi!

Virkistys, hyvinvointi, superfood ja monet muut metsän mahdollisuudet! Metsä antaa elämyksiä -seminaari 22.4. Jyväskylän Paviljongissa

Metsä antaa elämyksiä -seminaari järjestetään Metsämme 2017 -messu- ja koulutustapahtuman yhteydessä lauantaina 22.4. klo 10.00-14.45. Paikkana on auditorio Wivi Jyväskylän Paviljongissa. Seminaarissa kuullaan alustuksia mm. metsän hyvinvointihyödyistä ja virkistysmahdollisuuksista, metsäluonnon merkityksestä matkailijoille, riistatalouden mahdollisuuksista osana metsien moninaiskäyttöä sekä metsän mahdollisuuksista luonnontuotealalle. Seminaari on maksuton.

Muistathan myös ensimmäistä kertaa järjestettävät Wemmi-Kevätmarkkinat 21.-22.4.2017 Jyväskylän Paviljongissa. Tapahtumassa erityishuomio on luomu- ja lähiruoassa sekä kotimaisissa käsitöissä.
Tutustu seminaarin ohjelmaan ja ilmoittaudu to 13.4. mennessä >>
Lue lisää Metsämme 2017 -messuista >>

#Lähiruokaa à la päättäjät -kokkauskisa 21.4. Jyväskylän Paviljongissa

Wemmi-Kevätmarkkinoiden yhteydessä perjantaina 21.4. klo 17.00-18.00 Jyväskylän Paviljongissa järjestetään päättäjien leikkimielinen kokkauskisa. Kilpailu käydään rennossa hengessä, mutta tärkeän asian puolesta: Lähiruokaa meille kaikille! Kisaan on kutsuttu kaikki keskisuomalaiset kansanedustajat, ja tilaisuuden juontaa maalaislääkäri Tapani Kiminkinen. Huom! Kisa järjestetään sillä varauksella, että mukaan saadaan riittävästi osallistujia.
Lue lisää kokkauskisasta >>

Haku pohjoismaiseen EMBLA-ruokakilpailuun päättyy 16.4.

Pohjolan Talonpoikaisneuvoston Keskusjärjestö - Nordiska Bondeorganisationers Centralråd (NBC) järjestää ensimmäistä kertaa yhteispohjoismaisen EMBLA-ruokakilpailun. Kilpailussa halutaan juhlistaa niitä, jotka haluavat ylittää itsensä, uskaltavat luoda uutta ja haastaa nykyisen. Kaikkia niitä, jotka tuovat väriä ja iloa pohjoismaiseen keittiöön.

Kilpailussa on seitsemän kategoriaa, mm. pohjoismainen raaka-ainetuottaja 2017, pohjoismainen ruokaviestijä 2017, pohjoismainen ruokamatkailukohde 2017, pohjoismainen ruokayritys 2017 sekä
pohjoismainen lapset ja ruoka 2017.

Kukin Pohjoismaa nimeää yhden edustajan kuhunkin kilpailukategoriaan. Pohjoismainen jury valitsee näistä kilpailun voittajat 23.-24.8.2017 Kööpenhaminassa Copenhagen Cooking -tapahtuman yhteydessä.

Voit ilmoittaa mukaan kisaan joko itsesi, kollegasi tai esikuvasi. Kilpailun ilmoittautumisaika päättyy sunnuntaina 16.4.2017.
Lisätiedot ja ilmoittautumisohjeet >>

Järvikalat euroiksi - Keski-Suomen kalaraaka-aineen koordinaatio -tilaisuus 25.4. Jyväskylässä

Ammattikeittiöt ja kaupat ovat yhä kiinnostuneempia käyttämään järvikalaa. Asian edistämiseksi Jyväskylän ammattikorkeakoulun hallinnoima Keski-Suomen ruokaketjun koordinaatiohanke järjestää yhteistyössä Sisä-Suomen Kalatalousryhmän kanssa strategiatapaamisen paikallisille kehittäjille ja kuntapäättäjille. Tavoitteena on löytää lisää ratkaisuja lähikalan saatavuudelle kunta- ja maakuntarajat ylittävällä yhteistyöllä – niin suunnittelussa, koordinoinnissa kuin investoinneissakin.

Tilaisuus järjestetään tiistaina 25.4. klo 12.00-15.00 JAMKin pääkampuksella (Rajakatu 35, Jyväskylä). Kuntapäättäjä, kehittäjä - tule rakentamaan Keski-Suomen yhteistä kalatalousverkostoa!

Myöhemmin tullaan järjestämään toinen, kalastajille ja muille kalatalousalalla toimiville yrittäjille suunnattu tilaisuus.
Lue lisää ja ilmoittaudu to 20.4. mennessä >>

Välitä viljelijästä -treffit 26.4. Äänekoskella

JAMKin hallinnoima Keski-Suomen ruokaketjun koordinaatiohanke ja Melan Välitä viljelijästä -hanke järjestävät Välitä viljelijästä -treffit keskiviikkona 26.4. klo 9.00-15.00 Kartano Kievarissa Äänekoskella. Tilaisuus on suunnattu kaikille maatalousyrittäjien kanssa töitä tekeville: YTA-alueet, MTK, ProAgria, lomitus, työterveyshuolto, diakonia, kunnat, kehittämisyhtiöt, pankit, vakuutuslaitokset, tukut, meijerit/teurastamot ym.

Pidetään yhdessä huoli jatkosta, tule mukaan rakentamaan tulevaa!
Lue lisää ja ilmoittaudu to 20.4. mennessä >>

Keski-Suomen päivän retki Koskenkylän-Lehtolan kylälle 18.4.

Keski-Suomen maa- ja kotitalousnaiset ja Kulttuuriympäristö näkyväksi (KYNÄ) -hanke järjestävät maisemaretken Koskenkylän-Lehtolan kylälle Keski-Suomen päivänä 18.4. klo 9.00–15.00. Koskenkylän-Lehtolan kylä on maa- ja kotitalousnaisten valtakunnallisen Vuoden maisemateko 2016 -kilpailun voittaja. Retkellä tutustutaan kylään ja maisematekoalueeseen sekä paikallisiin yrityksiin. Retki on ilmainen (lounas omakustanteinen).

Tervetuloa juhlimaan Keski-Suomen päivää maisemaretken merkeissä!
Lue lisää - ilmoittautumisaikaa on su 16.4. saakka >>

Matkailuelinkeinon valmismatkalait ja sopimukset -päivä 27.4. Jyväskylässä

Virtaa vientiin ja verkostoihin -hanke järjestää matkailuyrittäjille tilaisuuden valmismatkalaista ja sopimuksista torstaina 27.4. klo 9.00 - 15.30 JAMKin pääkampuksella (Rajakatu 35, Jyväskylä). Päivän asiantuntijana toimii Ulla Huovinen, matkailualaan ja sen erityispiirteisiin perehtynyt juristi, UH Consulting Oy / Suomen Matkailukonsultit Oy:stä. Päivän aikana kuullaan valmismatkalain muutoksista, yritysopimuksista sekä immateriaalioikeuksista.
Tutustu ohjelmaan ja ilmoittaudu viimeistään to 20.4. mennessä >>

Poimintoja tulevista tapahtumista


20.4. Retkeilyreittien työpaja - Isojärven kansallispuisto, Jämsä
21.-22.4. Wemmi-kevätmarkkinat, Metsämme 2017 -messu- ja koulutustapahtuma sekä Metsä antaa elämyksiä -seminaari
25.4. Verkkokauppa-työpaja, Joutsa
25.4. Green Care -toimijatreffit, Saarijärvi
26.4. Itäisen Keski-Suomen palvelumuotoilutapahtuma, Siikamäki
28.4. Kesä- ja laidunkauden avajaiset, Äänekoski
Katso kaikki huhtikuun tapahtumat ja koulutukset >>
Facebook
Twitter
Instagram
YouTube
Kotisivut
Sähköposti
Copyright © 2017 Asiaa keskisuomalaisesta maaseutuyrittäjyydestä, All rights reserved.