Copy
Seminarprogram 2019, lokale aktiviteter, FYP prisen
View this email in your browser

Nyhedsbrev

Velkommen til forårets nyheder.

Her får du en kort opdatering om planlægningen af seminaret 2019, kommende lokaler aktiviteter, FYP priser mv.

Seminar 2019 - Tankens kraft

Datoen for næste seminaret er sat til fredag d. 25. og lørdag d. 26. oktober. Fredag starter kl. 10.00 for at kollegaer uden for København ikke skal stå alt for tidligt op. Den første dag slutter af med generalforsamling og festmiddag. Lørdagens program slutter ca. kl. 12.45. Vi har igen booket Tivoli Congress Center (i gåafstand fra Hovedbanegården) og Wake Up hotel lige ved siden af.

Programmet er ved at tage form. Oplæggene kommer alle til at tage udgangspunkt i overskriften "Tankens kraft". Vi kommer bl.a. til at høre om udviklingen af barnets bevidsthed, et fænomenologisk syn på bevidstheden samt kognitions sammenhænge med spiseforstyrrelser. Flere af talerne har allerede bekræftet. Så snart det endelige program er klart, sender vi det ud og tilmelding til seminaret vil åbne.

Vi håber, at I allerede nu vil sætte kryds i kalenderen. Sidste år deltog 130, steget fra 100 i 2017, og det vil vi gerne nå igen.
FYP siger stort tak (og tillykke!) til Lars Møller Nielsen ved psykiatrisk afdeling, Aabenraa. Han er den meget velfortjente modtager af FYPs udannelsespris 2019 til en overlæge i voksenpsykiatri. Prisen blev uddelt til DPS' årsmøde i marts. Også tak til nuværende og tidligere yngre læger/kolleger for at indstille Lars til prisen.
Tillykke til overlæge Gabriele Leth (tv.) fra BUC Glostrup med FYP prisen 2019 i BUP-DK. Prisen blev uddelt til BUPs årsmøde. Gabriele blev ligesom Lars indstillet af yngre kollegaer.
Tusind tak til Sara, Christian og Caroline for at arrangere ovenstående fyraftens foredrag. FYP har nu et koordinationsudvalg, hvor medlemmer kan være med til at lave arrangementer, nyhedsbreve, forbedre hjemmesiden mv.
I sidste uge var der møde i Aarhus for også at starte en foredragsrække op i det østjyske. Tre oplæg er planlagt til efteråret.
Vil du gerne engagere dig? Her er et direkte link til gruppen.
Hjemmesiden og nyhedsbrevet søger også hjælpere. Vi bruger mailchimp og et let hjemmesidesystem, der ikke kræve særkompetencer. Billedet er fra et oplæg til EPA 2019 i Warszawa, hvor Dr. Gondek præsenterede et site for polske yngre psykiatere (billedet). De har bla. videomateriale, aktivt forum og hjælp til obligatoriske prøver. Oplægget gav inspiration til hvordan FYPs hjemmeside kan udvikles. Hans slides kan ses her. Kontakt Jesper hvis det har interessere.
Andreas Hoff planlægger at stille op som præsident for EFPT og søger i gruppen opbakning til at holde det årlige EFPT Forum i 2021, hvis han bliver valgt til juli i Prag.

Hjælp os med at blive klogere på lægers migration i Europa. EFPT (paraplyorg. for europæiske FYPere) har lavet et spørgeskema til alle yngre læger og såkaldte early career psychiatrists (<5 år siden færdiggjort speciallægeuddannelse), som tager 10-15 min. at udfylde. Resultaterne udgives i et videnskabeligt tidsskrift. Forrige studie blev udgivet i European Psychiatry. "Brain drain" fra Østeuropa er et hot topic.
Besvar det her.

Vil du være med til at fremme psykiatrien i den nuværende valgdebat enten på facebook/twitter eller til valgmøder, så er DPS nyhedstjeneste et godt sted at finde inspiration og referencer. Besøg siden her.
Trænger du til inspiration? DPS laver hvert måned et resume af en forskningsartikel. Læs det her.
Har du noget til nyhedsbrevet? Kontakt Jesper.
Hold dig opdateret i vores kalender.
Copyright © Foreningen af Yngre Psykiatere. All rights reserved.

Kontakt os:
kontakt@fypnet.dk
www.fypnet.dk
Facebookgruppe

Afmeld nyhedsbrevet
Email Marketing Powered by Mailchimp